Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Documentar els tocs manuals de campanes

11
Tiputini (discussiócontribucions)
Beusson (discussiócontribucions)

És un món que desconec del tot, però em sembla una bona proposta per tirar endavant.

Embolat (discussiócontribucions)
Tiputini (discussiócontribucions)

Doncs cap problema, millor i tot. Faig una crida a viquipedistes que conec del País Valencià per si poden donar la seva opinió: @19Tarrestnom65 @TaronjaSatsuma

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

http://www.campaners.com/

http://www.campaners.com/php/textos.php?text=555


Una cosa són els tocs de campana i una altra són les campanes.

Si acabem inventariant les campanes serà una obra titànica.

Si existeix un inventari de tocs prefixats (aquells que són iguals arreu i servien per comunicar, més enllà de l'ús musical) caldria aconseguir-lo i carregar-lo a WD

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

És més que probable que molta de la faena ja estiga inventariada en algun lloc o document no-lliure, però que podria exportar-se a WD.

Vriullop (discussiócontribucions)

Els tocs de campana poden ser variables segons regió, poble, campaner o campana, però hi ha alguns patrons generals. Per començar, el toc d'hores amb tocs curts pels quarts i tocs mitjans per les hores. No és un toc manual, però és el més fácil d'enregistrar. Els tocs de missa i de morts encara són reconeixibles en alguns pobles, amb algunes variants. Els tocs d'hores canòniques només es fan en monestirs. Algun voluntari viquiresident? D'altres com el toc de l'àngelus o d'espantar núvols ja no es fan. El toc de sometent es fa una vegada a l'any a l'Arboç per una festa que no recordo, és una oportunitat. A banda hi ha els tocs festius, sovint en festa major, que són molt variables. Després hi ha la manera de tocar: repic, volar o voltejar.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Tot i que a la Viquipèdia tenim tendència a anar pel detall (que en aquest cas seria fer un article per cada toc de campana de cada poble del que trobéssim referències), segurament el més útil pels nostres lectors seria que comencéssim pel general, ampliant Campana#Usos diversos i altres i redirigint-hi toc de campanes.

19Tarrestnom65 (discussiócontribucions)

Bona vesprada, Amparo Pons, des de l'ETNO ens pot posar en comunicació amb els Campaners, de fet parlà amb ells pel Viquiprojecte Corpus de l'any passat. Ara fer no res a València és un poc difícil, tots estan fallers. Però en quan acaben les festes ja us comente que ens diu Amparo, perquè pot ser un bon viquiprojecte per a fer amb l'ETNO. Una salutació.19Tarrestnom65 (disc.) 18:15, 2 març 2023 (CET)

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Bon dia.

Acabe de parlar, per telèfon, amb la gent de l'associació de campaners del PV, i responsables del web campaners.com

Diuen que estan d'acord amb alliberar contingut, entre la setmana que ve i finals de falles prepararem l'alliberament del contigut audiovisual, que cobreix mig món, però majoritàriament València i Aragó.

Com que sembla que tenim quòrum per a traure avant un viquiprojecte, estaria bé vore qui té interés en participar-hi.

Resposta a «Documentar els tocs manuals de campanes»