Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Com modificar un títol de la meva publicació?

15
Amics de la Gallina Pairal (discussiócontribucions)

Bon dia, he publicat recentment el meu primer article, s'ha de canviar el títol ja que està en minúscules i ha de ser en majúscula ja que es un nom propi. Necessito un cop de mà. Moltes gràcies

Medol (discussiócontribucions)

Bon dia! Tinc dubtes que hagi d'anar en majúscula, abans assegura-te'n. Però bé, per canviar el nom només has d'anar a eines i reanomena i canviar-lo.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb que no cal reanomenar l'article, però per la resta, crec que amb l'antiguitat de l'editor encara no té disponible el botó de reanomenar. Si s'hagués de reanomenar, el procediment seria el que ha fet: venir aquí per demanar que ho faci algú altre o demanar-ho als administradors.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Benvingut a la Viquipèdia.

"Gallina pairal" és el nom d'una raça, i és un nom comú. Aleshores ja està bé amb minúscules.

Per altra banda, aprofito per comentar:

  • Les referències haurien d'anar a les afirmacions que referencien, dins del text, no als enllaços externs. N'he fet una mostra amb la primera.
  • Els enllaços externs haurien de ser força limitats, bàsicament amb els que portin informació enciclopèdica que encara no sigui a l'article. La majoria sobren, i molt especialment coses com comptes d'Instagram. Pots veure Viquipèdia:Enllaços externs.
  • Pots veure també Viquipèdia:Conflicte d'interessos. Personalment no crec que els Amics de la Gallina Pairal editin l'article de la gallina pairal sigui un problema greu (tot i que podria ser-ho si no tingués referències externes, sobretot no essent una raça reconeguda, i encara més si la seva existència no fos acceptada universalment). Ara bé, clarament els Amics de la Gallina Pairal no haurien d'editar sobre els Amics de la Gallina Pairal, i potser algunes frases i sobretot alguns enllaços externs s'haurien de treure de l'article.
Amics de la Gallina Pairal (discussiócontribucions)

Gracies a tots per les vostres respostes. Soc nova i em costa un munt entendre tot plegat, s'agraeix tota l'ajuda.

  1. El tema de majuscules en la paraula Pairal el demano perquè la paraula pairal pairal adj.
    1. Dels pares o dels avantpassats:No volen vendre la casa pairal. ja te un significat propi, i en aquest cas vull deixar clar que també es el nom de una raça, m'enteneu? El màxim especialista en el tema d'aquesta gallina i recuperador de la raça m'indica que ha de ser així.
  2. Lo dels enllaços externs, d'acord, no sabia com anava, ara provaré de canviar-ho, si veieu que torno a errar agrairia ajuda.
  3. Quines frases i quins enllaços creus que s'haurien de treure i perque? i si no editem nosaltres els Amics de la Gallina Pairal, qui ho ha de fer? ho pregunto per ignorància i desconeixement, sense ànim de crear disputes ni problemes
Pere prlpz (discussiócontribucions)

1. Precisament, en català van en majúscula els noms propis. Pairal és un adjectiu. Gallina del Maresme aniria amb majúscula, gallina maresmenca no.

3. Si tu mateix creus que ningú que no formi part de l'associació d'Amics de la Gallina Pairal editarà sobre l'Associació de la Gallina Pairal, aleshores el contingut sobre l'Associació de la Gallina Pairal no ha de ser en una enciclopèdia, com no hi ha de ser el contingut sobre els grups de música que només vulguin editar els músics i els seus mànagers o el contingut sobre els clubs de futbol que només volen editar els jugadors i directius del club.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Com bé diu en @Pere prlpz, fantàstic que si teniu bibliografia i expertesa, editeu articles sobre aquesta gallina i sobre tantes entrades avícoles que són millorables i necessiten millores. Segur que ho fareu fantàsticament. S'agraeix que des del sector agrari poseu interès i ganes en cobrir aquests temes, que també tenen lectures i encara molt a difondre en català.

Tanmateix, pel cap baix, el primer que heu de fer per guanyar-vos la nostra confiança comunitària és evitar escriure això de l'automenció a l'associació, que ja ho faran altres viquipedistes en el futur si ho creuen oportú i amb bibliografia que trobin amb el temps. Ho dic perquè així eviteu qualsevol indici de contingut amb conflicte d'interessos i que alguns puguem arribar a pensar (em poso en el paper de policia dolent, si m'ho permeteu) que editar l'entrada té al darrere una intenció autopromocional i que tan bon punt estigui feta, no us veurem mai més editant entrades relacionades en pro d'un coneixement lliure i en català plenament altruista.

Amics de la Gallina Pairal (discussiócontribucions)

Ara que hi penso, jo he posat com anom d'usuari Amics de la Gallina Pairal, però jo no soc cap membre important de l'associació, tant sols una vocal, i el compte de la wikipedia està associat a la meva conta de correu personal. Així que estaria correcte el tema del Conflicte d'interessos?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí. Una vocal és un membre important de l'associació, tot i que en una associació els membres que no són vocals tampoc haurien d'editar sobre l'associació (en associacions amb molts centenars o milers de membres es pot discutir això dels membres).

El conflicte d'interessos ve de quan un editor té els interessos perfectament legítims però potencialment contradictoris de promoure una associació i d'editar una enciclopèdia. Clarament, algú que és membre de la junta d'una associació té l'interès de promoure l'associació (cosa molt lloable) però això no dóna la perspectiva adient per escriure de manera objectiva i equilibrada sobre l'associació. Per això la política és que no es pot escriure sobre un mateix i les organitzacions de les que un mateix forma part.

De fet, em temo que hi ha viquipedistes que veuran com un cas límit (o pitjor) que algú que forma part d'una associació dedicada a promoure una raça de gallines editi l'article sobre aquesta mateixa raça de gallines, tot i que d'altres entenem que en un cas així el conflicte d'interessos és prou petit com per ser tractable si es va en compte (però no escriguis que la gallina pairal és la millor gallina del món que si no m'hauré de menjar aquest paràgraf).

Amics de la Gallina Pairal (discussiócontribucions)

Ho sento molt, provo d'entendre rellegint el que em dieu però no acabo d'entendre. Us explico des de el principi amb tot detall i a veure si m'enteneu vosaltres que teniu molta experiència i jo no en tinc ninguna.

La intenció de la meva publicació sobre la gallina Pairal es fer-la coneixer, i vaig pensar que el millor medi era la Viquipèdia, que així arribaria a molta gent la informació. No entenc el tema "autopromocional", no promociono res, la meva intenció es posar la info per a que es conegui i ja. He estat editant per errors ortogràfics, gramaticals, de links que no eren els correctes i coses així, per a que quedi una pagina correcte i ben expressada, no entenc quina pot ser una altre intenció sobre editar que sigui negativa, perdoneu-me però el ser nova, no ho entenc.

El tema de canviar la paraula pairal per Pairal, es perquè aquesta paraula ja te un significat propi, i al tractar-se d'una raça s'ha de posar en majúscula, perquè si no el que dones a entendre es que es una gallina de casa de pagés o antiga, i no s'enten que es tracta d'una raça pròpia que s'anomena així. Ara, que si no pot ser el canvi, doncs no pot ser i punt, no hi ha problema, simplement no pensava que fos tan controvertit i que seria quelcom mes natural tot plegat.

Jo tot això ho estic fent per amor a la Gallina Pairal, al català i al coneixement en general.

Gràcies de nou per tota l'ajuda

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sobre la majúscula, notifico en @Leptictidium i l'@Enric per si ens poden ajudar sobre si la raça "gallina pairal" ha d'anar amb majúscula ("Gallina Pairal"). Segur que ens poden donar un argument més precís.

Sobre el conflicte d'interessos, ja he dit que jo entenc que a efectes pràctics afecta a parlar de l'Associació i no a parlar de la gallina pairal.

Amics de la Gallina Pairal (discussiócontribucions)

Gracies Pere prlpz,

He retirat els links de xarxes socials, i de l'associació, espero que sigui lo correcte.

Si pel tema conflicte d'interessos s'ha de fer alguna modificació més, endavant, digueu-me o feu-la. Si creieu que hi ha res a millorar digueu-me directament. Em costa molt enganxar indirectes, tinc una discapacitat i algunes coses s'em escapen. Gracies de nou per tot plegat

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@Amics de la Gallina Pairal veuràs que hi he fet diverses edicions per a millorar l'article: enllaços interns (blaus), retocs de text per a tenir-ne millor fil conductor i contextualitzat bé la bibliografia.

Coses que hauries de fer en l'article perquè llueixi de la millor manera possible i s'adigui al llibre d'estil:

  1. La secció de característiques generals ha d'estar escrita en prosa, no com a llista puntejada. Ha de ser un text redactat amb frases connectades, connectors discursius i fàcilment llegible.
  2. La secció d'enllaços externs ha d'acabar desapareixent i tots aquests enllaços o fonts que ara hi ha s'han de convertir en numerets com els [1], [2], [3] que hi ha al cos del text de cada frase i que ajudin a citar totes les frases de l'article. Tenim un videotutorial molt senzill d'un minut (Com afegir referències amb l'Editor visual) que ho explica molt bé.
  3. Idealment, l'article hauria d'incorporar, en la secció de característiques generals, alguna frase o paràgraf amb referències que expliqui quines diferències té respecte la gallina del Prat, la gallina nana flor d'ametller i per què no també la gallina del Penedès, que pràcticament estan localitzades una al costat de l'altre.
  4. Ajuda't de tot plegat dels videotutorials, que t'indicaran com posar subseccions, enllaços interns, etc.

Evidentment, estem a disposició d'ajudar-te si tens més dubtes de tot plegat. Jo ja he fet les primeres modificacions per a obrir camí i que vegis com continuar, però confiem que ara tinguis més ànim i motivació per a continuar-hi i que aquest sigui el primer de futurs articles sobre contingut avícola. Salut, som-hi!

Amics de la Gallina Pairal (discussiócontribucions)

Moltes gracies, hi aniré treballant i aprenent. De debò, molt agraïda

Resposta a «Com modificar un títol de la meva publicació?»