Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Paucabot (discussiócontribucions)

L'eina de traducció sembla estar donant qualque problema amb les imatges. Es veu que, en segons quins casos, hi afegeix un paràmetre

 |enllaç = 

fa que no es visualitzi la imatge en clicar sobre ella.

Per trobar els casos: https://w.wiki/Agdc

Antecedents: aquí

Faig ping a qualcuns editors que he vist que els passava: @Manlleus, Felato, Mcapdevila:

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Un apunt sobre la magnitud del problema: A la Viquipèdia i els projectes germans, l'autoria de les imatges s'atribueix a través de l'enllaç. Per totes les imatges amb llicències que requereixen atribució (que són la immensa majoria de les que hi ha a Commons), no enllaçar la imatge és incomplir la llicència i per tant és una violació dels drets d'autor.

Suposo que si arreglen l'eina deixarà de produir-se l'error, però quedaran els errors que ja s'han produït. Aquests es podrien arreglar amb bot si hi ha una manera clara de distingir el paràmetre enllaç mal posat pel traductor dels pocs casos en que s'està fent servir correctament.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Perdoneu. Cal treure això d'enllaç, o hem de substituir enllaç=Archivo per enllaç=Fitxer?

Vriullop (discussiócontribucions)

Es pot canviar a Fitxer o bé es pot eliminar el paràmetre perquè ja sortirà per defecte. El problema que indica el Pere és quan el paràmetre està buit "enllaç=", però em sembla que no és el cas.

A notar que també cal traduir el paràmetre "alt" que és el que llegeix un lector de pantalla o el que es mostra si no carrega imatges.

Paucabot (discussiócontribucions)

Això que diu en Vicenç del paràmetre

| alt =

, també ho havia detectat. S'ha de traduir, també. Igual que s'han de traduir les notes a peu de pàgina o les descripcions dels enllaços externs.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Provant amb el primer exemple de la cerca, Lliga peruana de futbol, les banderes de clubs amb aquest paràmetre alt incorrecte enllacen a una pàgina que no funciona en comptes de la pàgina de Commons, de manera que estem aproximadament igual de malament que amb el paràmetre enllaç buit.

I d'acord en la solució.

Resposta a «Problema de l'eina de traducció»