Línia 2 de Metrovalència

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Tramvia Tavernes Blanques-Nazaret)
No s'ha de confondre amb l'antiga línia T2, ara anomenada línia 10..
Infotaula xarxa de transportsLínia 2
Estació de Benimàmet en setembre del 2013.
Obertura1988
Operador
Tipus serveiMetro
Municipi(s)València i àrea metropolitana
Línies
Estacions33
Longitud39,75 km
Línia 2
Línia 2

La línia 2 de Metrovalència és una escissió del traçat que va tenir la línia 1 fins a l'any 2015. Anteriorment el tram entre les estacions de Llíria i Empalme formava part de la línia 1, igual que el ramal a Torrent Avinguda. A partir de la reorganització de la xarxa al març de 2015,[1] el tram Llíria-Empalme va passar a formar part exclusivament de la línia 2, mentre que el ramal a Torrent Avinguda passar a ser explotat per les línies 2 i 7.

Estacions, zones i terminals de la línia 2[modifica]

Plànol del Metro de València.
Línia 2 de Metrovalència
Llíria
Benaguasil
Fondo de Benaguasil
La Pobla de Vallbona
Gallipont-Torre del Virrei
L'Eliana
Montesol
El Clot
Entrepins
La Vallesa
La Canyada
Fuente del Jarro
Santa Rita
Paterna
Campament
Les Carolines-Fira
Benimàmet
Cantereria
Empalme
Beniferri
Campanar
Túria
Àngel Guimerà
Plaça Espanya
Jesús
Patraix
Safranar
Sant Isidre
València Sud
Paiporta
Picanya
Torrent
Torrent Avinguda
Trams Zona C Zona B Zona A Zona B

Tram Llíria a Torrent

Llíria - Entrepins

La Vallesa - Campament

Les Carolines/Fira -
Empalme - València Sud

Paiporta - Torrent Avinguda

L'Estació d'Entrepins és una de les 4 estacions del metro de València situada al terme de l'Eliana, i en aquest cas, fa de frontera amb el terme de Paterna. Se situa arran de terra, al límit oriental del terme municipal i a l'extrem occidental del bosc de la Vallesa (Paterna). Serveix la urbanització d'Entrepins, pertanyent a l'Eliana. És un baixador i per tant cal sol·licitar-hi parada.[2]

L'Estació de la Vallesa és una de les estacions del metro de València situada arran de terra al bosc de la Vallesa, i servint la urbanització de la Vallesa, al terme de Paterna. L'ingrés es fa arran de terra, a l'extrem occidental de la urbanització homònima.[3]

Història[modifica]

Inicialment els ramals de Bétera i Llíria es gestionaven de forma independent. No obstant això, a partir de la construcció del túnel passant sota València entre Empalme i Sant Isidre a 1988, es va decidir gestionar-los conjuntament. El ramal a Llíria va passar a ser conegut com la línia 1 (ramal B), identificada amb el color groc. Posteriorment, en 2015, es va decidir tornar a explotar dos ramals de nou com dos línies diferents (groga i rosa).

En 2014 Metrovalència va anunciar una remodelació de tota la xarxa que entraria en vigor a 2015. [4] Aquests canvis implicaven la reobertura de l'antiga línia 2, triant per a aquest cas el color rosa, ja que l'antic color verd estava sent utilitzat per la línia 5.

L'antiga línia T2[modifica]

Abans de la remodelació de la xarxa de 2015, la línia T2 donava nom una línia de tramvia (en superfície i soterrada) que es trobava en projecte i construcció. Actualment una part d'aquesta línia conforma la línia 10 que començarà a estar operativa el maig de 2022.

Aquesta línia comunicaria els barris del nord de València d'Orriols i Torrefiel i la població de Tavernes Blanques, al nord de la ciutat, amb la resta de la xarxa.

El primer tram començaria a Tavernes Blanques per a continuar per les següents estacions que actualment s'exploten sota la línia 6: Sant Miquel dels Reis, Estadi de Llevant, Orriols i Alfauir.

El segon tram d'aquesta línia passaria per les estacions Els Serrans, El Carme, El Mercat, Xàtiva (línies 3, 5 i 9), i arribaria a la futura Estació Central (estació d'Alacant). Seria el tram amb major profunditat dins de la xarxa de Metrovalència a causa del seu pas pel centre històric. Això permetria que l'estació El Mercat pugui tenir per sobre un aparcament de diverses plantes.

El tercer tram seguiria per les estacions d'Alacant, Russafa, Amado Granell, Germans Maristes, Ciutat de les Arts i les Ciències, L'Oceanogràfic, Les Moreres i Natzaret . Aquest tram conforma ara la línia 10.

Galeria d'imatges[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]