Usuari:Castor/Taller1

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Batalla del Mont Hercte[modifica]

Després de la conquesta de Palerm a mans romanes el 251 aC i posteriorment defensada contra el contraatac cartaginès en la Batalla de Palerm. Drèpana havia vist a les seves costes la victòria de la flota cartaginesa sobre Publi Claudi Pulcre I, que intentava posar sota setge a Lilibèon juntament amb la derrota de Publi Claudi Pulcre I, Roma també patí en el mateix període un altre naufragi d'una gran flota, aquesta vegada comandada per Luci Juni Pul·le.

Després d'aquests episodis, la guerra entre Roma i Cartago es limità a cinc anys de petites incursions en territori enemic; Roma va colpejar a Àfrica i Sicília. Malgrat tot, sense una flota romana operativa, Cartago va ser incapaç de colpejar Roma directament a la regió del Laci, potser temorosos de les conseqüències ja que Cartago no va poder obtenir un préstec de 2.000 talents que va demanar al rei Ptolemeu II Filadelf d'Egipte.

En aquesta situació d'estancament, es va decidir enviar a Amílcar Barca, pare del general cartaginès Anníbal, al 247 aC i se li va encarregar la defensa del territori cartaginès a Sicília. Amílcar es va dedicar durant tres anys a realitzar escaramusses a territori romà, tenint el centre d'operacions en el mont Hercte (l'actual mont Pellegrino), fins el 244 aC en que es dirigí a la ciutat d'Eryx (l'actual Erice) per conquerir-la, esdeveniment que seria la segona batalla del Mont Eryx.

Primera batalla del Mont Eryx[modifica]

Luci Juni Pul·le després del naufragi que va patir, va decidir fer una gran ofensiva al 248 aC a la ciutat d'Eryx després de conquerir-la va instal·lar-hi una guarnició i una altre a la cima de la muntanya.

Segona batalla del Mont Eryx[modifica]

Amílcar Barca va decidir atacar la ciutat d'Eryx (l'actual Erice) el 244 aC. Va aconseguir prendre la ciutat però a la cima de la muntanya quedava la guarnició romana que va quedar aïllada en el temple de Venus. Amilcar va mantenir aquella posició i va assetjar aquella guarnició durant els següents anys fins a la fi de la guerra al 241 aC.

Batalla de Munda (216 aC)[modifica]

Infotaula de conflicte militarCastor/Taller1
Segona guerra púnica
Data181 aC
LlocHispània
ResultatVictòria de la república romana
Bàndols
República Romana Cartago,
Ibers
Comandants
Juli Cèsar Boduognatus
Forces
- -
Baixes
- -