Usuari:Mcapdevila/IPhone 4

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula equipament informàticMcapdevila/IPhone 4
Característiques
CPUApple A4 (ARM Cortex-A8)[1]
GPUApple A4 (PowerVR SGX 535)[1]
Sistema operatiuiOS 5
Pantalla3.5 polzades (89 mm) diagonal 1.5:1 aspect ratio widescreen
LED backlit IPS TFT LCD Retina display
640×960 resolution at 326 ppi (0.61 Megapixels)
800:1 contrast ratio (typical)
500 cd/m2 max brightness (typical)
Fingerprint-resistant oleophobic coating on front and back glass
Càmera posterior5 MP back-side illuminated sensor
HD video (720p) at 30 frame/s
1.75 μm size pixels
digital zoom
Tap to focus video or still images
LED flash
Photo and video geotagging
Càmera frontal0.3 MP (VGA)
SD video (480p) at 30 frame/s
25.17 μm size pixels
Tap to focus video or still images
Photo and video geotagging

L' iPhone 4 és un dels models de telèfon mòbil més actuals de la marca Apple. És la 4a generació del dispositiu iPhone, i va ser llançat oficialment al mercat l'any 2010 (en el seu color negre) i 2011 (en el seu color blanc). A diferència de les versions anteriors de l'iPhone (2G, 3G i 3GS), destaca la renovació estètica, amb una forma més poligonal i un frontal i posterior plans realitzats en vidre sobre un xassís d'acer. També destaca l'estrena del nou sistema operatiu iOS 5

Història[modifica]

Llançat en Estats Units, Japó, Regne Unit, França i Alemanya el 24 de juny de 2010. La primera gran diferència d'aquesta versió respecte a les anteriors és el seu disseny. Tant la part frontal com la posterior estan fetes de vidre amb silicat d'alumini (Gorilla Glass) a més de posseir un marc d'acer inoxidable que funciona també com a antena. L' iPhone 4 té 9,3 mm de gruix.

La pantalla també presenta millores. La seva grandària és de 3,5 polzades amb 960 × 640 píxels. Denominada "Retina Display" , té el quàdruple de resolució (el doble per cada costat) que l'iPhone 3GS i amb 326 píxels per polzada, posseeix un 78% dels píxels de l'iPad. Com s'esperava, l' iPhone 4 ara compta amb dues càmeres, una frontal per trucades de vídeo i una altra al darrere, amb una qualitat de 5 megapíxels i flash fotogràfic LED. Ara és possible gravar vídeo en HD a 720p i la funció d'autofocus ja està habilitada per a vídeo. A més, compta amb 512 MB de Memòria RAM.

L'iPhone 4 a sortir de fàbrica amb el nom del sistema operatiu canviat a iOS4 (un nom més coherent ja que l'iPod Touch i l'iPad ja l'utilitzen), i a més de les característiques que ja havien estat anunciades del sistema operatiu, la nova resolució dóna automàticament millor qualitat als textos i botons i els desenvolupadors podran fer compatibles les seves aplicacions amb aquesta nova resolució. IMovie s'ha fet present per poder editar directament els vídeos HD presos al telèfon.

Millora la precisió dels sensors, i s'hi ha inclòs un giròscop, la qual cosa ajudarà a tenir més precisió en els videojocs dissenyats per a l'iPhone4 , donant, en conjunt amb l'acceleròmetre, una millor anàlisi de 6 eixos (dalt, baix, esquerra, dreta, davant i enrere).

L'‘encore’ de la presentació va ser la funció de trucada de vídeo entre iPhones 4, nomenada 'FaceTime', disponible per ara només via WiFi, que funciona sense necessitat de configuració i és possible fer ús d'ambdues càmeres de l'iPhone. I finalment el cercador de Microsoft, Bing, va ser afegit als cercadors del telèfon augmentant les opcions a tres (Bing, Google i Yahoo).

L'iPhone 4 es va llançar inicialment només en color negre, amb capacitats de 16 i 32 GB, estant disponible en Estats Units, Alemanya, França, Japó i Regne Unit el 24 de juny, el 30 de juliol a Espanya i des de finals de setembre es troba disponible en un total de 88 països, tals com República Dominicana, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Canadà, Dinamarca, Finlàndia, Hong Kong, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos, Noruega, Nova Zelanda, Singapur, Corea del Sud, Espanya, Suècia i Suïssa. Com ha especificat Apple, la versió del telèfon en color blanc, donava problemes amb el funcionament normal del telèfon, per tant, va patir un retard considerable en llançar-se al mercat. A Espanya, l' iPhone 4 blanc es va llançar a través de la botiga apple el 28 abr de 2011.[2]

Les últimes notícies sobre el nou producte de l'empresa de Cupertino apuntaven a un possible error relacionat amb les antenes produït pel curtcircuit entre l'antena encarregada del senyal Bluetooth, WiFi i GPS i l'encarregada del senyal UMTS i GSM.[cal citació]. L'iPhone 4 amb la versió 4.0 del seu sistema operatiu, representava al gràfic de barres de la cobertura un descens notori i el tall de la mateixa en cas d'estar realitzant. Aquesta informació va ser rebatuda per Apple[cal citació] en la seva roda de premsa del 16 de juliol en què va afirmar que tot mòbil, especialment els smartphones, pateixen una deficiència de recepció en tapar l'antena, que a l'iPhone 4 li passa el mateix i que per tant atribuir la decisió al disseny de l'antena és un error mundialment estès, que va causar gran polèmica en relació a l'índex de vendes, el percentatge d'errors relacionats i el grau de satisfacció dels usuaris de la marca.

La situació va derivar en l'acomiadament de l'enginyer responsable del disseny de l'antena[cal citació] i Apple va acabar reconeixent que alguns dels seus telèfons presentaven problemes amb el senyal depenent de com es sostingués el telèfon, sobretot en àrees de baixa cobertura i va oferir fins al 30 de setembre de 2010 a tots els propietaris d'un iPhone 4 una funda protectora sense cost a través del Programa de fundes per l'iPhone 4 .[3]

Apple va publicar la versió 4.1 d'iOS per intentar solucionar el problema de recepció de l'antena GSM. Aquest pegat només esmenava un problema de calibratge de la manera com les barres de cobertura representaven la recepció de la mateixa,[cal citació] però no va solucionar el problema conegut com "Antennagate" . Aquest error està ocasionat pel disseny del telèfon i no pot ser solucionat mitjançant una actualització de programari. Aquesta va ser la raó per la qual Apple va decidir realitzar una campanya limitada (del 23 de juliol al 30 de setembre de 2010) d'enviament gratuït de fundes o de devolució dels diners a aquells usuaris que n'haguéssin adquirit una pel seu iPhone 4[cal citació] (l'ús d'una funda o protector impedeix que els dits de l'usuari posin en contacte l'antena GSM amb una part metàl·lica del xassís de l'equip que provoca la pèrdua de senyal).

A l'abril de 2011, la publicació d'una notícia sobre la baixa protecció del fitxer de dades d'ubicació de l'iPhone va desencadenar una nova polèmica.[4] Aquest fitxer guarda les dades d'ubicació de l'aparell durant aproximadament l'últim mes, és un fitxer sense xifrar i a més es copia a l'equip sobretaula en sincronitzar l'iPhone amb ell. Apple va aclarir en un comunicat oficial que aquest fitxer no s'envia a la companyia ni s'utilitza amb altres serveis que els d'informació geogràfica associaciats al dispositiu, i va avançar que trauria una actualització de programari per xifrar aquest fitxer i dificultar la seva possible ús il·lícit.[5]

A l'octubre de 2011, Apple va confirmar oficialment la sortida del nou iPhone 4S, desmentint els rumors sobre la nova generació d'aquest mòbil tàctil, conegut fins ara com iPhone 5. Apple també va confirmar el llançament de l'iPhone, sent així el 4 d'octubre del mateix any.

Articles que inclou l'embalatge[modifica]

  • Instruccions d'ús.
  • Auriculars estèreo amb micròfon incorporat.
  • Cable USB amb connector Dock de 30 pins.
  • Adaptador de corrent USB mini (per Amèrica).
  • 2 enganxines exclusives d'Apple.

Especificacions[modifica]

  • Color: Negre i Blanc (16 GB i 32 GB).
  • Grandària: 115,2 mm x 58,6 mm x 9,3 mm.
  • Pes: 137 g.
  • System on Xip: Apple A4; Processador a 1 Ghz i GPU PowerVR SGX 535.
  • Memòria RAM: 512 MiB.
  • Grandària de la pantalla: 3,5 "(89 mm).
  • Resolució de la pantalla: 960 x 640 píxels a 326 ppp (Retina Display), pantalla capacitiva, contrast 800:1.
  • Càmera posterior: 5 Megapíxels, amb autofocus i flash LED, gravació de vídeo HD 720p a 30 fps.
  • Càmera frontal: resolució VGA per a fotos i vídeos a 30 fps.
  • Bateria: en trucada 14 h (2G), 7 h (3G), en Internet 10 h (Wi-Fi), 6 h (3G), 10 h de reproducció de vídeo, 40 h de reproducció d'àudio.
  • Giroscopi de 3 eixos, acceleròmetre, sensor de proximitat i llum ambiental, brúixola digital.
  • UMTS/HSDPA/HSUPA (850, 900, 1900, 2100 MHz).
  • Tecnologies GSM i CDMA.
  • WiFi 802.11b/g/n (802.11n només en 2,4 GHz), Bluetooth 2.1+EDR (Enhanced Data Rate), A-GPS.
  • FaceTime.
  • Targeta

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mcapdevila/IPhone 4