Usuari Discussió:Llorenç mercer

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Llorenç mercer! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Podeu proposar una pàgina per a que un administrador l'esborri. Per a fer això, editeu la pàgina que voleu que s'esborri i poseu-hi {{destrucció|motiu per a esborrar la pàgina}}.}}

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?

benvingut aquí!--SMP (missatges) 12:34, 10 abr 2006 (UTC)

Contribució de la quinzena: Mallorca[modifica]

Ja que veig que ets de Mallorca, he pensat que podries votar a la Viquipèdia:Contribució de la quinzena, on he penjat una proposta per dedicar una quinzena a millorar els articles sobre Mallorca.

Ah, i potser podries apuntar-te a la llista de Viquipèdia:Viquipedistes/Illes Balears...

Gràcies, --Paucabot 15:55, 10 abr 2006 (UTC)

Som Campions![modifica]

Hem guanyat la copa!!! Moltes felicitats a tots els culers!!!! --SMP (missatges) 22:54, 17 mai 2006 (UTC)

Alumnes, articles, etc...[modifica]

Bon dia Llorenç, i benvingut! Gràcies per contactar amb mi a la pàgina d'usuari. Estic totalment d'acord amb el que dius, crec que la Viquipèdia pot ser una eina molt eficaç per fomentar el treball desinteressat i cooperatiu.

Deixa'm dir-te d'on crec que ve tot el problema i els pseudo-"mal rotllos" que hagin pogut aparèixer: aquí a la Viqui, per desgràcia, estem molt habituats a trobar-nos cada dia amb gent que escriu bajanades, que vol fer l'article del seu gos o del seu canari i altres coses per l'estil (i no adolescents, precisament); com tots aquests articles estan tallats pel mateix patró, en general, els administradors i els usuaris més veterans acostumem a ficar-los tots al mateix sac, i no comprovem exhaustivament qui l'ha fet ni tota la història que pot tenir al darrera. Error nostre, ho reconec, hauríem de ser més detallats i exhaustius, però al final et passes més temps fent neteja i tasques de manteniment que ampliant continguts i tendeixes a "tirar pel dret". En el cas concret dels teus alumnes diria que es va produir una cosa d'aquestes: els primers que el van veure van assumir que era un altre d'aquests articles i van tirar pel dret, jo mateix també ho vaig pensar a l'inici. Després la cosa ha seguit com ha seguit...

Sobre el que em proposes d'utilitzar La Taverna em sembla bona idea, tot i que ara té un funcionament una mica especial (amb diferents apartats) i és fàcil liar-se. Algunes idees que et proposo:

  • Seria perfecte que tu o els teus alumnes comentessiu el projecte educatiu a La Taverna, així els administradors i altres usuaris ja sabrien de què va.
  • Comenta als teus alumnes que aquí a la Viqui és normal que la gent et corregeixi coses, et modifiqui els articles, etc. És normal i no passa res, ningú s'ha de molestar per això. Els pots avisar que si volen fer un article però el deixen a mitges poden posar la plantilla {{Inacabat}} al començament de l'article i així ningú no els el tocarà.
  • Què et semblaria crear una plantilla nova que digués una cosa com "Aquest article està en desenvolupament per part dels alumnes de l'escola Mata de Jonc" o "Forma part del projecte cooperatiu de l'escola Mata de Jonc per a la Viquipèdia", no sé, alguna cosa així, que quan l'article estigués acabat es treu i ja està.

En fi, no sé, són algunes idees que m'han vingut ara. Per qualsevol cosa, ja saps on sóc ;-)  Oersted 27-05-2006 12:24 (parlem) 

Amb permís, passo pel mig. Llorenç, és una excel·lent iniciativa encoratjar als estudiants a participar. Se'n pot aprendre molt d'un projecte col·laboratiu com aquest. No només llegint o explicant els coneixements propis. Els articles més gratificants són aquells que es fan entre tots. És interessant veure com i què et corregeixen. S'aprèn a buscar un punt d'equilibri neutral, a acceptar opinions, a trobar consens. Bé, el professor ets tu i sabràs el valor que té per l'adolescència. És una bona idea exposar el projecte a la taverna. Segur que rebrà millor atenció per part de tots. --VRiullop (parlem-ne) 13:47, 27 mai 2006 (UTC)

Per cert, Llorenç, quan comenteu el projecte a La Taverna, expliqueu clarament què penseu fer, que no és simplement utilitzar la Viquipèdia com a eina educativa, perquè llavors ja hi ha els recursos educatius de l'Xtec (a Catalunya, a Mallorca no sé com ho teniu muntat), sinó també aportar continguts a l'enciclopèdia i millorar-la. Ho dic perquè abans que res la Viquipèdia és una enciclopèdia i segons com ho presenteu podria semblar que esteu fent un projecte interessant però que no aporta res a l'enciclopèdia... no sé si m'explico...  Oersted 29-05-2006 15:02 (parlem) 

Càrrega d'imatges[modifica]

Hola Llorenç. He vist que alguns alumnes estan pujant imatges, la majoria fetes per ells, suposo, cosa que està perfecte. Nogensmenys, hi ha algunes coses que haurien de tenir en compte:

  1. Les imatges les poden carregar aquí a la Viqui catalana o bé a [commons wikimedia.org Commons]. Aquest darrer cas estaria bé en el cas d'imatges que puguin ser útils també a altres wikipedies d'altres idiomes, ja que tothom pot enllaçar-les des d'allà.
  2. És molt i molt important especificar l'origen de la foto i la llicència amb la qual es dóna ús a la Viqui (PD, creative commons, GFDL, etc.), fins i tot si són fotos pròpies.
  3. Sisplau, no pugeu cap imatge els drets de la qual siguin incompatibles amb la Wiki. Això és molt important perquè ningú pugui acusar a la Wiki de violar els drets d'autor, cosa que faria molt de mal al projecte. En general les imatges trobades per Internet (que n'hi a a patades) no tenen perquè ser lliures, malgrat que no ho especifiqui. Només si s'especifica clarament a la web l'ús que se'n pot fer de les seves imatges i aquest és compatible amb les polítiques de la Wiki llavors es poden pujar. En cas de dubte sempre es pot demanar permís al webmaster o propietari de la web...

Oersted (parlem-ne) 11:18, 6 jun 2006 (UTC)

viquipèdia[modifica]

Si necessites ajuda amb el tema d'usar la viquipèdia amb els alumnes, m'ho dius! Estaria bé que fessis uns suggeriments d'edició, perquè ells vagin creant articles al seu ritme --barcelona 19:03, 3 juny 2007 (CEST)[respon]

Plantilla Wikimedia CAT[modifica]

S'ha creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT. El motiu d'aquesta es mirar de fer el màxim visible el suport a la iniciativa de crear la secció local de Wikimedia. La teniu a la vostra disposició per tal de posar-la en la vostra pàgina d'usuari (tant d'aquí com de altres projectes, si no es molt demanar). El suport de tots i cada un de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Tens més informació a la pàgina d'Amical Viquipèdia Gràcies i disculpa la intrusió a la teva pàgina--Gus.dan (disc.) 14:49, 4 maig 2010 (CEST)[respon]