Vés al contingut

Usuari Discussió:Olharosversos

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Olharosversos! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Marca't objectius a llarg termini:
  • "Escriure sobre la població on visc"
  • "Fer l'article sobre aquella pel·lícula que em sé de memòria"
  • "Un article sobre l'estil de música que més m'apassiona"
  • "Article sobre l'escriptor, filòsof, polític, que més m'ha marcat"
  • ...

Ficar-los en una llista ( o ) a la teva pàgina d'usuari, i així quan tinguis temps i ganes, anar completant la llista que t'hagis plantejat.
Així també d'altres usuaris sabran en què estàs treballant o què tens plantejat fer i et podràn aconsellar.


Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--– Leptictidium (discussió) 13:43, 5 oct 2008 (CEST)[respon]

Joan Brossa[modifica]

Hola Olhasosversos, T'he enviat un missatge al correu electrònic, però potser ho veuràs abans per aquí. En aquest missatge et deia que la part de teatre que estic editant a l'article de Joan Brossa encara no té referències perquè hi estic treballant.Sóc conscient de la manca de referències, però és que tal i com posa al capdamunt de l'article, encara hi estic treballant. Estic fent aquesta secció per un grup de recerca de la uni i l'acabaré en un màxim de dues setmanes. Mentrestant, tal i com indica el cartell que he posat al capdamunt de l'article, aquest estarà inacabat i incomplert. Agrairia moltíssim que abans de seguir fent canvis a l'article que estic editant, m'ho comentessis, ja que sinó arriba un punt en el que no sé què he editat jo i que no i ens trepitgem la feina l'un a l'altre. T'ho comento més que res, perquè t'has posat a editar l'article just deu minuts més tard que jo em connectés, i no m'has donat ni temps a buscar les referències. Sisplau, abans de posar-te a fer canvis, et demanaria que visitessis l'historial per tal que no ens trepitgéssim la feina. Estic fent l'article a word perquè tinc mala connexió, però quan hagi acabat aquesta secció de l'article, estarà ben referenciat i escriuré tota la bibliografia que estic consultant per fer-lo. Gràcies per la teva comprensió.


Mszmundi

JOAN BROSSA (SEGONA PART)[modifica]

Hola de nou, T'explicaré amb més precisió el que estem fent, així anem per parts i potser així veuràs per què estic fent només el teatre de Brossa.

Gràcies pel teu comentari, i alhora disculpes per haver ficat cullerada al que escrius. He intentat de no modificar res de substancial, sinó només enllaços, ortografia viquipedista i potser algun error poc important. Espero que feu una bona feina, i per això em permetria de remarcar-te alguna coseta. La Viquipèdia té vocació d'enciclopèdia, i per tant els temes hi han de ser tractats de rigorosament i amb cites d'autoritats, sí, però alhora de manera escarida i concreta. T'ho dic perquè no em sembla pas el lloc adient per a un treball de curs i menys tractant-se d'un autor tan polièdric com Brossa: pensa que si us capteniu en un tema tan estricte con el teatre, de retruc menysteniu tot el que hi ha poesia literària, visual, objectual i urbana en l'obra del poeta.

totalment d'acord amb el que dius, però el tema és el següent. Jo sóc estudiant de màster, concretament faig la línia de recerca que corresponia al DEA (és a dir, m'estic habilitant per fer un doctorat) i bàsicament estic fent aquest article, concretament del teatre, i concretament de Brossa, perquè des d'un grup de recerca que es diu GRACMON m'ho fan fer per avaluar-me un seminari que justament es titula "corrents estètiques del teatre" . Dit d'una manera més clara: faig la secció de teatre de Brossa perquè m'ho manen des d'una espècie d'assignatura.

L'altra part potser la farà un altre estudiant de màster, que com jo, li toqui editar Brossa, però no des del teatre sinó des d'un altra àmbit de la seva nombrosa obra.

No és que aquests temes no hagin estat estudiats a bastament, sinó que, tal com et deia, la Viquipèdia és una enciclopèdia, no un lloc adient per a esplaiar-s'hi en temes concrets, perquè així l'article Joan Brossa no s'acabaria mai. Un exemple del que et dic és l'apartat que dediqueu al ballet: segur que a vosaltres us interessarà i molt,

M'interessa, sí, però ni els autors catalans ni el teatre són la meva especialitat. Si ho hagués escollit segurament estaria editant autors germànics d'un altre àmbit i especialitat, però no ho he escollit


però vist de manera objectiva, només és una ínfima part (quantitativament i qualitativa) de la producció de Brossa i per tant cal ser just i mesurat amb la resta de l'article. També em permetràs un consell: no et refiïs massa del llibre del Planes (de la seva tesi inicial, una mica més).

És una ínfima part, però és el que em toca editar i sincerament ara no em puc posar a editar tot Brossa, perquè haig d'editar 7 articles més i d'aquests, m'ha tocat obrir-ne 5 des de zero (que encara no he penjat) perquè ni tan sols hi havia entrada. En aquest cas llavors, si que he explicat tant el teatre com tot el demés. Per sort, tenien més a veure amb el què conec. En aquest de Brossa considero que, qui vingui després que jo i s'animi a omplir les altres parts, ja ho farà. L'entrada de Santiago Rusiñol, per exemple, si tot va bé en breus tindrà la part corresponent del teatre que la farà un altre alumne. La resta, també ho han fet companys meus de classe que el primer semestre van fer algun seminari relacionat amb la pintura catalana.

Pel que fa al teatre, és imprescindible llegir London, Marrugat, Gallén, Da Rosa, Tahan i Coca (al enllaços externs de la pàgina hi ha referència de la inacabable bibliografia sobre Brossa) i connectar amb tot el grup de treball de la UAB que dirigeix la dra. Núria Santamaria. Segur que també us podria donar un cop de mà la dra. Glòria Bordons, la principal experta en el poeta, que és professora a la UB i directora de la Fundació Joan Brossa."

Si una cosa sé és que el grup de GRACMON es mirarà amb lupa el que he fet. Tallaran tot el que creguin que no és necessari i algú, en algun moment, completarà les seccions que jo deixo per fer. A vegades hom no coneix bastament un autor, però sí una part, i hi pot contribuir, crec. No sóc en absolut experta en Brossa, com ja t'he dit, el teatre català no és la meva especialitat ni de lluny. L'únic que et demanaria és que, malgrat pel que veig no et sembla adequat el que estic fent, entenguis que és el que m'han demanat que faci. Crec que no és mala idea que des de la universitat ens dediquem a enriquir la viquipèdia. Fa uns mesos, del teatre de Brossa aquest article no en deia res. Crec al cap i a la fi que el que he escrit és millor que no tenir res.

Dit tot això, disculpa el text tant llarg que t'he escrit i espero que, un cop dit tot això, no et sembli tant malament el que estic fent. Al cap i a la fi només intento treure'm una assignatura, fent-ho el millor que sé i de pas, contribuir a editar viquipèdia. Malgrat segurament aquest article és el que pitjor em quedarà, crec que amb els altres he fet una bona feina.

Gràcies per la teva atenció


Mszmundi

Hola, moltes gràcies per la teva paciència i per guiar la usuària amb el seu treball sobre Brossa. Com bé dius, és un personatge molt, molt polièdric i el seu article és probablement un dels més difícils de desenvolupar en la wiki. Entenc que, seguint l'esperit wiki, conforme es va fent hi haurà desequilibris de continguts (més importància a un aspecte de la seva bio que a un altre), però això no ha de ser un impediment per dur a terme l'article, sinó per animar a desenvolupar aquelles parts que queden més fluixes o infra representades. En el moment que hi hagi "massa d'una cosa", ja es faran subarticles, com es fa amb temes d'història o d'altres personatges. El tema dóna per molta feina i estic content que hi hagi experts al darrera (sigui gracmon o sigueu vosaltres, que pel que es veu domines bastant, també :P)

A veure si a mig termini podem tenir una veu sobre en Brossa com es mereix. Gràcies de nou per tot plegat.--Kippelboy (disc.) 09:06, 5 juny 2013 (CEST)[respon]