Usuari Discussió:Voila hop

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Voila hop! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Podeu proposar una pàgina per a que un administrador l'esborri. Per a fer això, editeu la pàgina que voleu que s'esborri i poseu-hi {{destrucció|motiu per a esborrar la pàgina}}.}}

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Aquest usuari també és Usuari:81.202.192.170

A què jugues? Et penses que et podràs iposar per sobre la comunitat i les seves decisions democràtiques introduint els canvis un cop rere l'altre fins que l'altre es cansi? Viquipèdia:Presa de decisions/2005/Sobre criteris d'ús dels noms de la llengua. Doncs així seràs vanejat. Ni més ni menys. Així doncs para ja que sembles un nen petit. El que estàs fent, no serveix per res. Serà elimiminat.

No pots parlar d'intolerància quan el que estàs fent és passar per sobre de les decisions triades per la resta de la gent mitjantçant sufragi universal i imposar el que TU vols. Per tant para. Estàs avisat. Si et vanegen no podtràs queixar-te de res.

L'opció català/valencià va ser rotundament rebutjada si et dignes a anar a l'enllaç ja proporcionat més amunt.

Benvingut a la Viquipèdia. Veig que estàs interessat en temes valencians. Has de comprende que en les qüestions fonamentals s'ha arribar a un redactat consensuat. Si creus que s'ha de canviar alguna cosa per millorar la neutralitat o que afecti a criteris bàsics comenta-ho a la pàgina de discussió de l'article corresponent o, si és més general, a la taverna.--VRiullop (parlem-ne) 18:59, 6 des 2005 (UTC)

Hola Daniel. Com ja t'han indicat els companys de dalt, esta no és la forma de participar a la Viquipèdia. No sé si tu ets el mateix anònim que va dient la burrada ixa de que els PPCC son com el Reich no se qué... (la meua opinió sobre els PPCC polítics me la reserve, però aquesta banalitat sobre el nazisme no es pot tolerar) però la teua primera aparició, malauradament, ha coincidit enmig d'una guerra d'edicions d'uns articles per part d'anònims. Si tu no ets el mateix vàndal, tens totes les oportunitats que vullgues per a demostrar-ho a les respectives pàgines de discussions, discutint amb la resta dels viquipedistes si són correctes o no les teues aportacions. Per altra banda, recorda que la viquipèdia no és una enciclopèdia per a dir-hi com ens agradaria que fos la realitat, sinó per a discutir sobre quina és la realitat des d'un punt de vista neutral (la qual cosa, no significa que només hi hage un únic punt de vista, evidentment). Si vols una recomanació per part meua, contribuix-hi en més temes més variats i no t'obsessiones sobre el nom de la llengua, el més important és enfortir-la, per exemple, amb aquesta enciclopèdia. Benvingut. --Joanot Martorell 08:45, 7 des 2005 (UTC)

Hola, acàs la Viquipèdia no té un tracking de IPs? no sé que es això q em dius del "reich" però segur que des-de la meua IP no s'ha fet. + En quant a la llengua... potser per a tu el nom no siga important, pero sí que ho es per a molts valencians. Pense que no cal que t'explique res, donat que eres valencià,com yo. I a este poble no l'anem a canviar la opinió de hui per a demà. Podem elegir una denominació tancada i donar-li'ls la esquena, o elegir atra denominació més plural i obrir-los la porta.

p.d: has vist el nou artícul del GAV :D ?

salutacions

Crec que no et vols assabentar de què la denominació de la llengua ja va ser llargament debatuda i la teva proposta (per cert agramatical ja que cap paraula composta pot tenir barres diagonals, si de cas guions) ja ha estat rebutjada i per tant no tens dret al canvi unilateral de criteri. Actualment, les votacions estan en aquesta fase: Viquipèdia:Presa de decisions/2005/Sobre criteris d'ús dels noms de la llengua

Pàgina de discussió a Viquipèdia Discussió:Presa de decisions/2005/Sobre criteris d'ús dels noms de la llengua.

Tampoc tinc dret a votar,llavors de que em servix? no m'extranya que hagen intentat crear una viquipèdia en valencià, es veu clarament quina es la ideología oficial de la viquipèdia "en català",inclús sent valencià progressista no puc evitar sentir un poc d'angoixa al vore certes discusions on el catalanisme es presenta com a única alternativa vàlida. +

Perdona, però aquí tothom ha tingut dret a votar i a exposar les seves opinions amb total llibertat indepdentment de la seva ideologia i lloc originari. Mira sinó les discussions calentes amb les intransigències dels nacionalistes d'una i altra banda. Menys victimisme, per favor. Aquí no hi ha més línia oficial que la votada entre tots. Si se t'acut algun altre camí millor que la democràcia ens avises. De moment, però és el sistema que impera aquí. Has criticat que et comparessin amb un blavero (quan jo encara no sé on) i t'acabes de posar al mateix nivell. O et penses que cap dels que volien auna nova Viquipèdia era valencianoparlant? Aquí està permès escriure amb les normes i concells de l'AVL sense impediments (mira el llibre d'estil). Només voldria crear una versió nova qui volguès escriure en les Normes del Puig, o siga, algú que no s'estimés la llengua. Tu mateix.

Mira nen, n'estem farts de la teva fixació en "traduïr" al teu valencià els articles, una cosa és parlar un dialecte i l'altre és montar un idioma sobre un dialecte per fer-lo desapareixer, si estàs aquí fent això, és ben sabut que estàs per a fotre la llengua catalana. A veure si ho entens d'una altra manera: jo sóc català de Catalunya, i encara que m'agradi el valencià quan esculleixo la llengua catalana vull els articles en català, no un català fet malbé per un per un per emprenyar a la gent. T'imagines si el teu estimat castellà que tant t'agrada el veiessis escrit en tal com es parla l'andalús? oi que no? doncs respecta als que som catalans de Catalunya, si tu no tens segur si ets catalano-parlant, abandona. Així que si aquest projecte no t'agrada et fas una web i et crees les teves pàgines en el idioma que vulgués, com si en vols crear-ne un de nou escrivint tal com ho pronuncies tot. Ah, i sabem que tu de blaver ets 100%, que es veu claríssim en lo que has realitzat a l'article del GAV.

Blaver jo?[modifica]

El teu concepte de blaver està un poc tergiversat, quan un blaver parla d'unitat de la llengua?

quan parlar de valencià es parlar de ruptura?

espere no tindre que tornar a llegir frases com:

"T'imagines si el teu estimat castellà que tant t'agrada..." "Ah, i sabem que tu de blaver ets 100%",

perquè denoten que eres una persona pobre d'esperit i raonament;fas juïns de valor sense conéixer-me, només bassant-te en les referències que tens del blaverisme estàndar i aplicant-me-les de forma incorrecta perque, alhora, penses que sóc un blavero pel fet d'haver escrit un artícul (bastant crític, per cert) sobre el GAV. Ni m'agrada el castellà, ni me'l estime, ni sóc un blavero 100%.

Un consell? neteja't el cap, pareix com si el tingueres plé d'estereotipitzacions.

No faces cas al de dalt. Hi ha gent per a tot. El valencianisme "aixina" és com els catalanismes "aixins" o "aixís", que ningú pot prohibir de dir, però no hi ha tradició d'escriure'ls en texts formals (encara que "aixina" sí que pot anar en informals, a diferencia dels atres dos), i els texts d'ací ho són.

Així / Aixina[modifica]

Hola danysoriano. Volia dir-te que encara que aixina siga normatiu, caldria fer una especifització sobre el tema de l'estil. Les enciclopèdies no són un lloc per a posar col·loquialismes sinó per a ser el màxim de formals i cultes amb la llengua, o sia utilitzar un llenguatge que vaja segons el nivell de la Viquipèdia independentment de la varietat lingüística (un nivell medi-alt i específic segons el tema en que estàs escrivint); per exemple, en articles sobre lingüística és preferible utilitzar "mot" en comptes de "paraula" i coses així. Per això, sempre s'ha de vore quan una paraula va bé segons el que i com ho estàs contant. Imagina't com escriuries en castellà: mira la diferència que faries si escrius una carta als teus amics i si escrius un treball important (com per exemple un d'universitat o una tesi -posant-nos en un extrem-). somriure Adéu. --Pepetps (Podem discutir-ho) 21:06, 25 des 2005 (UTC)

El grau de formalitat no implica que es tinguen que utilitzar paraules d'una o d'altra varietat, vullc dir que no és mes culte dir "Aquest" que dir "este", senzillament son de varietats distintes. El mateix passaría amb així i aixina, veure i vore... no són més cultes una que altra.Lo que marca el grau de culturalitat no és açò.

Es que no és qüestió de culturalitat sinó del que és formal escriure en una enciclopedia del que no ho és. A vore, tu mateix has dit que en el diccionari posava col·loquial, doncs en les enciclopedies no s'escriuen col·loquialismes i és així, no hi ha cap volta de fulla. --Pepetps (Podem discutir-ho) 23:47, 25 des 2005 (UTC)

Jo també començo a cansar-me d'aquesta valencianització obsessiva. Estic d'acord amb en Pepets: encara que la viquipèdia accepti la varietat dialectal, sempre hem d'intentar escriure amb un llenguatge formal. També hi ha moltes expressions habituals en molts llocs de Catalunya que jo no posaria mai en una enciclopèdia. I m'estimaria més que si has de "corregir" articles estiguis ben segur de la ortografia i gramàtica, perquè sino només faràs que crear discussions. T'acabo de corregir un munt d'accents a l'article de l'Estatut d'Autonomia. --Xevi 07:56, 27 des 2005 (UTC)

-ïx[modifica]

d'on traus tu que totes les terminacions de tercera persona de present d'indicatiu dels els verbs incoactius acaben en -ïx. Només passa en casos on la teminació precedeix una vocal com en 'substituïx', 'deduïx', però no per a 'seguïx', 'assumïx', 'existïx', l'ús de la dieresi és il·lògic i antirreglamentari. Tens alguna idea de gramàtica catalana?

En tot cas no vaig a revertir el que has fet, normalment no em preocupe dels articles polèmics, seguiré amb esta actitud que m'ha anat molt bé...

--Pasqual Remolar | ¿? 21:03, 26 des 2005 (UTC)

Hola:

De gramàtica catalana no en tinc ni idea, però de valenciana si; i ha estat error meu ficar diéresi on no procedix, accepte totes les correccions en voltant a les dieresi.

salutacions, Daniel Soriano

Explica'm doncs quin sentit té la diéresi en 'seguïx', 'assumïx', 'existïx'.

Ah! i si em contestes a la meua pàgina de discussió d'usuari me'n assabentaré abans, gràcies.

--Pasqual Remolar | ¿? 21:12, 26 des 2005 (UTC)

Bé, aixó ja m'ho havies dit ací, ara el que vull que m'expliques és com se justifica en la teua gramàtica valenciana la dièresi sobre la i en 'seguïx', 'assumïx' i, 'existïx'.

Respon ací. Pasqual Remolar | ¿? 21:29, 26 des 2005 (UTC)

Ho senc, Dany, m'he ficat en un to agressiu i a la defensiva, i aixó no m'ha deixat vore la teua humil frase. :( Espere ser més caute en altra ocasió.
Pasqual Remolar | ¿? 21:45, 26 des 2005 (UTC)