Venus In Situ Atmospheric and Geochemical Explorer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula vol espacialVenus In Situ Atmospheric and Geochemical Explorer

Tipus de missióReconeixement de Venus
Operador   NASA Modifica el valor a Wikidata
Durada de la missióviatge: 12 mesos
mòdul de descens: 4,5 hores
Inici de la missió
Data de llançamentDesembre de 2024 (proposat)
Mòdul de descens a Venus
Data d'aterratgeDesembre de 2025

Venus In Situ Atmospheric and Geochemical Explorer (VISAGE) és una missió proposada d'aterratge a Venus que duria a terme investigacions científiques atmosfera i la superfície.

La missió va ser proposada dins 2017 al programa de Fronteres Noves de NASA per competir per finançar i desenvolupament.[1] NASA seleccionarà diverses propostes per estudis de concepte addicional per novembre 2017, seleccionar un guanyador en la competència dins 2019, llavors llançar-lo dins desembre 2024.[2][3][4]

Descripció general[modifica]

The plains of Venus are outlined in red and gold, with impact craters leaving golden rings across the surface
Cràters d'impacte en la superfície de Venus (imatge de fals color reconstruïda a partir de dades de radar)

Si és seleccionat per al desenvolupament, VISAGE es llançaria al desembre de 2024 amb un sobrevol dirigit a Venus al maig de 2025, i l'arribada a Venus al desembre de 2025. Una nau espacial portadora desplegaria el mòdul d'aterratge cinc dies abans de sobrevolar Venus. La temperatura de la superfície de Venus té una temperatura mitjana de 450 °C i és altament àcida i corrosiva, la qual cosa limita severament el temps que pot funcionar un mòdul d'aterratge. El mòdul d'aterratge VISAGE funcionaria de manera autònoma mentre descendís (1 hora) i operaria a la superfície per 3,5 hores addicionals, i transmetria les seves dades adquirides al mòdul portador proper per a la retransmissió a la Terra.[5]

Investigacions científiques[modifica]

Durant el seu descens en paracaigudes, el mòdul d'aterratge VISAGE analitzarà els gasos nobles atmosfèrics i l'inventari d'isòtops estables a la llum, així com els gasos reactius i traça, i mesurarà el perfil de l'estructura atmosfèrica. També crearà una imatge de la superfície començant des d'una altitud de 15 km i adquirirà imatges panoràmiques del lloc d'aterratge.

El mòdul d'aterratge VISAGE perforaria al subsòl poc profund i s'incorporarien mostres per mesurar la mineralogia i la composició elemental.

Objectius[modifica]

Els objectius de missió proposats són:

  • per mesurar gasos nobles per provar models de l'origen i l'evolució de Venus, i mesurar els compostos de sofre i traçar perfils de gas per limitar els cicles atmosfèrics, interaccions superfície, i els models climàtics.
  • per comprendre si Venus va ser alguna vegada com la Terra: VISAGE mesurarà la composició superficial i subsuperficial, determinarà el tipus de roca superficial, la mineralogia i la textura per comprendre processos geoquímics, meteorològics i processos eòlics.
  • Per entendre pistes sobre exoplanetes.

Carrega útil[modifica]

La càrrega útil del mòdul d'aterratge comprèn cinc instruments: la investigació de l'estructura atmosfèrica, incloses les mesures del vent Doppler, un espectròmetre de masses neutres, un sistema d'imatges, un experiment de fluorescència amb rajos X i un espectròmetre visible d'infrarojos propers. S'espera que el total de retorn de dades científiques de la superfície sigui ~ 1.4 Gbits.

Referències[modifica]

  1. The New Frontiers Venus In Situ Atmospheric and Geochemical Explorer (VISAGE) Mission Proposal. (PDF) L.W. Esposito, D.H. Atkinson, K.H. Baines, A. Allwood, F. Altieri, S. Atreya, M. Bullock, A. Colaprete, M. Darrach, J. Day, M. Dyar, B. Ehlmann, K. Farley, J. Filiberto, D. Grinspoon, J. Head, J. Helbert, S. Madzunkov, G. Piccioni, W. Possel, M. Ravine, A. Treiman, Y. Yung, K. Zahnle. EPSC Abstracts. Vol. 11, EPSC2017-275-1, 2017. European Planetary Science Congress 2017.
  2. Foust, Jeff «NASA Expands Frontiers of Next New Frontiers Competition». Space News, 08-01-2016 [Consulta: 20 gener 2016].
  3. Clark, Stephen «NASA official says new mission selections on track despite InSight woes». Spaceflight Now, 07-09-2016 [Consulta: 8 setembre 2016].
  4. New Frontiers fourth announcement of opportunity Arxivat 2019-11-03 a Wayback Machine.. NASA, January 6, 2016.
  5. Venus In Situ Atmospheric and Geochemical Explorer (VISAGE): A Proposed New Frontiers Mission. (PDF) Esposito, L. W. Lunar and Planetary Science XLVIII (2017)

Vegeu també[modifica]