Viquipèdia:Avaluació d'articles/Ángeles Santos Torroella

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Ángeles Santos Torroella[modifica]

Ángeles Santos Torroella (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Article fet i ampliat durant una viquimarató el 2012 i posteriorment, que es va quedar a les portes de ser presentat com a Adq i que en @Davidpar: i jo el volem convertir en Adq, dins del Viquiprojecte:Viquidones, que vol millora la presència i qualitat de les dones a la Viquipèdia.En el seu moment vam fer un buidatge exhaustiu de tota la bibliografia disponible sobre l'artista. Prego feu llegida i comentaris per tal de procedir a la seva millora i presentar-ho com a ADq--Kippelboy (disc.) 18:08, 20 juny 2016 (CEST)[respon]
Ep! en aquest hi he col·laborat :) per ser AdQ seria bàsic (i imprescindible, diria jo) aconseguir una foto seva.--Arnaugir (discussió) 20:07, 23 juny 2016 (CEST)[respon]
Bon article, enhorabona als autors. He fet uns canvis menors, poca cosa. M'ha semblat veure algun petit error ortogràfic, més que res en quant a puntuació, però com no sóc cap especialista no m'hi fico. Apart d'això, volia comentar unes quantes coses:
  • A Primeres exposicions, on posa va deixar les Dominiques Franceses per dedicar-se íntegrament a la pintura, es tracta d'algun orde religiós?, no posa res anterior a la biografia. Fet Fet!
  • Al mateix apartat, fins i tot arribà a entrar en una depressió, per treballar molt o alguna altra causa? Fet Fet!
  • La frase Després de realitzar un parell de mostres a Valladolid que van causar sensació (abans fins i tot de pintar Un món), la participació en el IX Salón de Otoño de Madrid l'any 1929 —amb les obres Un món, Autoretrat i Noies—, la seva fama va augmentar en gran manera, sobretot gràcies a la seva obra mestra de grans dimensions grinyola una mica, potser «la participació en el IX Salón... li va fer augmentar la seva fama».Fet Fet!
  • Matrimoni i canvi d'estil: crec que seria convenient revisar l'ordre d'exposició, es parla del seu fill abans del seu matrimoni, i es diu que la seva estètica, enfront del noucentisme català, entrà en crisi, quan se suposa que els seus anys d'èxit són entre Valladolid, Madrid i París, ja que no arriba a Barcelona fins al 1933, llavors, perquè la comparació amb el noucentisme català? També es diu que es va casar el 1936, i que el seu marit li va influir en tornar a pintar a partir de 1935; podria ser en l'època de nuvis, però s'hauria d'aclarir.
  • Etapa de Valladolid i Madrid: on diu vincular la pintura de Santos al moviment místic i realista de l'art expressionista, no ho veig molt clar, l'expressionisme es caracteritza precisament per la deformació subjectiva de la realitat; caldria revisar la referència i, tot i que digui això, jo posaria en tot cas figuratiu i no realista.
  • El fill a vegades s'anomena Julián i a vegades Julià, s'hauria d'unificar.
  • La secció Obres destacades queda una mica minsa, com són obres citades seria prescindible; sinó, s'hauria d'ampliar una mica amb més informació sobre aquestes obres o, almenys, les dades museístiques habituals (mida, material, tècnica, etc).
Salutacions.--Canaan (disc.) 21:53, 24 juny 2016 (CEST)[respon]
Bon dia. Caldria resoldre el tema de les millores de format que assenyala la plantilla de dalt de tot de l'article.—Leptictidium (digui) 10:13, 26 set 2016 (CEST)[respon]
Teniu raó. Se m'havia passat l'avaluació. En breu m'hi poso!.--Kippelboy (disc.) 19:12, 26 set 2016 (CEST)[respon]
@Kippelboy, Davidpar: Deixo uns quants comentaris:
  1. Segons les recomanacions lingüístiques, els articles han d'adoptar una uniformitat al llarg del text pel que fa a temps verbals en passat; ara mateix es barregen el passat perifràstic (més recomanat) i el passat simple.
  2. No em convenç massa la secció d'exposicions: té una breu introducció sense referències en què destaca algunes exposicions dels anys 30, però després no en menciona cap de les posteriors que es recullen a la taula (eren menys importants?). La taula també té moltes files sense font, estaria bé afegir-les (i també algun viquienllaç més).
  3. Hi ha dos seccions sobre reconeixements. No seria millor unificar-les en una més extensa?
  4. Trobo a faltar alguna repercussió monetària o econòmica de les seves obres. No sé si hi deu haver massa informació disponible al respecte.
  5. Una llàstima no tenir-ne foto, aviam si cap dels dos podria estirar un contacte i n'alliberen una... hehe
Ànims! Molt currada la segregació bibliogràfica i de referències. --Xavier Dengra (MISSATGES) 22:34, 13 des 2016 (CET)[respon]
Ah! I calen referències a Wikidata! --Xavier Dengra (MISSATGES) 22:35, 13 des 2016 (CET)[respon]