Viquipèdia:Butlletí/2021

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

2021[modifica]

Desembre[modifica]

14/12/2021

Butlletí | Últims dies de l'any per millorar els 10.000 articles vitals i participar en la Quinzena de la Qualitat

  • Projectes. El darrer tema proposat del repte dels 10.000 articles vitals és la tecnologia, amb 800 articles per crear i millorar. També queden articles d'aquestes temàtiques que podeu seguir ampliant per tal de millorar la classificació de la Viquipèdia en català.
  • Activitats. Podeu donar un cop de mà de cara a futures activitats i tallers per promoure l'univers Wikimedia? Recordeu que podeu escriure un correu a amical@wikimedia.cat per oferir-vos com a voluntaris.
  • Comunitat. Aquest dijous comença la tradicional Gran Quinzena Anual de la Qualitat a la Viquipèdia en català, en la qual la comunitat se centra en les tasques de manteniment. Podeu participar-hi fins a finals d'any!
  • Comunicació. Ja disponible el nou mapa amb tots els elements geolocalitzats de Wikidata, que destaca l'exhaustivitat d'indrets dels Països Catalans. El mapa ha sigut àmpliament compartit a les xarxes socials.
  • Wikimedia internacional. La Junta Directiva de la Fundació Wikimedia ha aprovat una Política de drets humans i al blog Diff es defineix el seu significat. En paral·lel, recordeu que podeu participar fins al 20 de desembre en la discussió sobre la llicència de la futura Viquipèdia abstracta.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

07/12/2021

Butlletí | El Mes de l'Àsia permet crear gairebé 1.800 articles nous en sis anys a la Viquipèdia

  • Projectes. La tecnologia és el darrer tema proposat del repte dels 10.000 articles vitals, amb 800 articles per crear i millorar. També queden altres temàtiques per millorar en aquest projecte anual.
  • Activitats. Un cop finalitzada la Viquitrobada 2021, s'ha obert una pàgina d'idees per a la ubicació de la propera Viquitrobada. A banda, a partir del programa s'han enllaçat algunes presentacions que permeten veure alguns dels aspectes que es van tractar a la trobada de la Catalunya Nord.
  • Comunitat. Podeu donar un cop de mà ajudant en tallers o activitats per promoure l'univers Wikimedia, ja sigui amb activitats virtuals o presencials? Recordeu que podeu escriure un correu a amical@wikimedia.cat per oferir-vos com a voluntaris.
  • Comunicació. El Mes de l’Àsia ha permès crear gairebé 1.800 articles nous en sis anys a la Viquipèdia en català. Al blog d'Amical podeu trobar un article de balanç d'en Ferran C. Detrell.
  • Wikimedia internacional. La Fundació Wikimedia ha iniciat una campanya en contra la Llei de serveis digitals, que es debat al Parlament Europeu i al Consell d'Europa. En paral·lel, podeu participar fins al 20 de desembre en la discussió sobre la llicència del projecte de Viquipèdia abstracta.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

Novembre[modifica]

30/11/2021

Butlletí | Darrer dia per participar en el Mes de l'Àsia!

  • Projectes. La tecnologia és el darrer tema proposat del repte dels 10.000 articles vitals, amb 800 articles per crear i millorar. També queden altres temàtiques per millorar en aquest projecte anual. Alhora, avui és l'últim dia del Mes de l'Àsia. Podeu aprofitar aquestes últimes hores per acabar d'afavorir l'equilibri territorial i geogràfic de la Viquipèdia en català!
  • Comunitat. Podeu donar un cop de mà ajudant en tallers o activitats per promoure l'univers Wikimedia, ja sigui amb activitats virtuals o presencials? Recordeu que podeu escriure un correu a amical@wikimedia.cat per oferir-vos com a voluntaris.
  • Comunicació. Vicent Partal debat amb la vicepresidenta de Global Advocacy de la Fundació Wikimedia, Rebecca MacKinnon, sobre l'accés a la informació com a dret humà.
  • Wikimedia internacional. Aquesta tarda té lloc una trobada en línia sobre el futur de l'Enquesta de Desitjos de la Comunitat. A banda, podeu participar fins al 20 de desembre en la discussió sobre la llicència de la futura Viquipèdia abstracta.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

23/11/2021

Butlletí | Embranzida final del repte dels 10.000 i del Mes de l'Àsia

  • Projectes. La tecnologia és el darrer tema proposat del repte dels 10.000 articles vitals, amb 800 articles per crear i millorar. També podeu aprofitar per acabar de millorar altres temàtiques d'aquest projecte anual. Alhora, encarem la darrera setmana del Mes de l'Àsia. Impliqueu-vos-hi per tal d'afavorir l'equilibri territorial i geogràfic de la Viquipèdia en català!
  • Activitats. Moment per pair tot el que s'ha comentat i treballat a la Viquitrobada 2021. Aquí podeu recuperar la documentació, presentacions i apunts de diverses activitats.
  • Comunitat. Podeu donar un cop de mà ajudant en tallers o activitats per promoure l'univers Wikimedia, ja sigui amb activitats virtuals o presencials? Recordeu que podeu escriure un correu a amical@wikimedia.cat.
  • Comunicació. Mitjans com VilaWeb o L'Indépendant s'han fet ressò de la Viquitrobada a la Catalunya Nord. Podeu trobar aquí el recull de premsa de notícies sobre la Viquipèdia.
  • Wikimedia internacional. L'equip de facilitació de l'Estratègia del Moviment de la WMF ha organitzat una nova trobada per discutir sobre la ratificació de l'esborrany de directrius d'aplicació del Codi Universal de Conducta. La convocatòria és pel proper 29 de novembre a les 15h UTC.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

16/11/2021

Butlletí | Prepareu-vos per la Viquitrobada i recolliu idees sobre el futur de la Viquipèdia!

  • Projectes. Avui el repte dels 10.000 articles vitals canvia de temàtica proposada i s'encara a la tecnologia, amb 800 articles per crear i millorar. És la recta final del projecte! Alhora, l'Asian Month encara la meitat del camí amb centenars d'articles creats sobre el continent asiàtic. Hi podeu seguir participant fins a finals de mes per tal d'afavorir l'equilibri territorial i geogràfic.
  • Activitats. Aquest cap de setmana tindrà lloc la Viquitrobada 2021 a la Catalunya Nord. Parleu amb el vostre entorn i recol·lecteu idees sobre quins canvis caldria impulsar a la Viquipèdia i com creieu que ha d'evolucionar en el futur, ara que celebrem els seus 20 anys. Recordeu consultar tots els detalls amb antelació i no dubteu en preguntar qualsevol pregunta. No us ho perdeu!
  • Comunitat. El projecte "El diumenge de les referències", que impulsa el viquipedista Leptictidium, ja ha superat les 40 edicions. En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 1.300 articles de diferents temes. Enhorabona!
  • Comunicació. A YouTube, podeu recuperar la formació de Francesc Fort a la VII Viquimarató d'Informació i Comunicació del passat 3 de novembre.
  • Wikimedia internacional. L'equip de Tecnologia Comunitària de la Fundació Wikimedia ja ha acabat les proves en l'eina d'avís en cas d'enllaç a una pàgina de desambiguació. Podeu trobar-ne una explicació aquí. D'altra banda, la WMF també ha anunciat el llançament de Wikimedia Enterprise. A Meta, podeu trobar la informació bàsica sobre el projecte i la seva argumentació.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

09/11/2021

Butlletí | Dona un cop de mà a la Viquimarató de la Llengua Catalana!

  • Projectes. Ja s'han creat desenes d'articles sobre el continent asiàtic a l'Asian Month. Hi podeu seguir participant fins a finals de mes per tal d'afavorir l'equilibri territorial i geogràfic. En paral·lel, aquesta és l'última setmana centrada en la temàtica de societat i ciències socials en el repte dels 10.000 articles vitals i encara queden articles per crear. Animeu-vos-hi!
  • Activitats. Aquests dies està tenint lloc la VIII Viquimarató de la Llengua Catalana amb la participació de tots els territoris de parla catalana per tal de millorar articles sobre música en català. S'hi estan apuntant diverses persones sense experiència i necessitem voluntaris per cobrir les hores de consulta. Doneu-hi un cop de mà!
  • Comunitat. La Viquitrobada 2021 tindrà lloc a la Catalunya Nord. Serà la primera Viquitrobada presencial després de mesos complicats i servirà per celebrar plegats el 20è aniversari de la Viquipèdia en català. Ja us hi podeu inscriure i fer propostes per enriquir el programa de l'edició d'enguany.
  • Comunicació. Representants dels set territoris participants en la Viquimarató de la Llengua Catalana han gravat aquest vídeo d'obertura. També podeu recuperar el vídeo del taller d'edició de la Viquimarató.
  • Wikimedia internacional. La Fundació Wikimedia ha anunciat el llançament de Wikimedia Enterprise. A Meta, podeu trobar la informació bàsica sobre el projecte i la seva argumentació.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

02/11/2021

Butlletí | Comença el Mes de l'Àsia i el de la Viquitrobada!

  • Projectes. Com cada novembre, la Viquipèdia esmerça esforços per equilibrar continguts territorials i geogràfics del continent asiàtic a través de l'Asian Month. A més, durant la primera meitat de novembre podeu participar en el repte dels 10.000 artices vitals, que se centra en la temàtica de societat i ciències socials fins al dia 15. Queden desenes d'articles per crear!
  • Activitats. Un any més, tindrà lloc la VIII Viquimarató de la Llengua Catalana entre el 5 i el 12 de novembre amb la participació de tots els territoris de parla catalana i amb la millora d'articles sobre música en català. En paral·lel, podeu seguir participant al Viquiconcurs Fotogràfic d'Espais Valorians per tal d'immortalitzar els espais de les Rondalles Valencianes d'Enric Valor. Teniu temps fins al 17 d'octubre!
  • Comunitat. La Viquitrobada 2021 tindrà lloc a la Catalunya Nord. Serà la primera Viquitrobada presencial després d'aquests mesos complicats i servirà per celebrar plegats el 20è aniversari de la Viquipèdia en català. Ja us hi podeu inscriure i fer propostes per enriquir el programa de l'edició d'enguany.
  • Comunicació. Les xarxes socials han celebrat el premi comunitari de la WikidataCon 2021, que ha reconegut la feina del soci d'Amical Amador Álvarez per integrar les dades obertes de Wikidata a les infotaules de la Viquipèdia, en una estructura adaptable entre wikis. Enhorabona!
  • Wikimedia internacional. S'acaben d'anunciar els membres que han de formar el Comitè Redactor de la Carta del Moviment, el futur document que definirà les funcions i les responsabilitats de tots els membres i entitats del Moviment Wikimedia. Els podeu trobar aquí.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

Octubre[modifica]

26/10/2021

Butlletí | Apunteu-vos a la Viquitrobada 2021 i proposeu-hi activitats!

  • Projectes. Un any més, tindrà lloc la VIII Viquimarató de la Llengua Catalana entre el 5 i el 12 de novembre amb la participació dels 7 territoris de parla catalana i amb la millora d'articles sobre música en català. També durant la primera meitat de novembre podeu participar en el repte dels 10.000 artices vitals, que se centra en la temàtica de societat i ciències socials fins al 15 de novembre.
  • Activitats. El 30 d'octubre tindrà lloc el Wiki Takes Castalla per fotografiar elements de la població. S'emmarca en el Viquiprojecte Enric Valor. A banda, recordeu que queden pocs dies per carregar fotos de les Falles d'enguany en el Viquiprojecte Falles 2021.
  • Comunitat. La Viquitrobada 2021 tindrà lloc a la Catalunya Nord. Ja us hi podeu inscriure i fer propostes per enriquir el programa de l'edició d'enguany.
  • Comunicació. Us voleu involucrar en la comissió de comunicació i ajudar en tasques de xarxes socials, blog, etc? Escriviu un correu a comunicacio@wikimedia.cat.
  • Wikimedia internacional. Demà es farà una reunió en línia sobre l'Enquesta de Desitjos de la Comunitat. A més, l'equip de Wikimedia Enterprise ha organitzat una segona trobada sobre el projecte pel dia 29.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

19/10/2021

Butlletí | Crea els articles bàsics sobre societat a la Viquipèdia!

  • Projectes. El projecte dels 10.000 articles vitals ha canviat cap a la temàtica de societat, en la qual hi ha desenes d'articles pendents de crear. A més, han quedat dos articles per crear en el camp de les matemàtiques. Participeu-hi!
  • Activitats. Com a part del Viquiprojecte Enric Valor, el 30 d'octubre tindrà lloc el Wiki Takes Castalla per fotografiar elements de la població. A banda, si teniu fotos de les Falles d'aquest any, les podeu carregar a Commons i participar en el Viquiprojecte Falles 2021 fins a final de mes.
  • Comunitat. S'està enllestint la Viquitrobada 2021 a la Catalunya Nord per als dies 20 i 21 de novembre. Podeu veure les primeres idees i fer noves propostes a la pàgina de discussió.
  • Comunicació. Us voleu involucrar en la comissió de comunicació i ajudar en tasques de xarxes socials, blog, etc? Escriviu un correu a comunicacio@wikimedia.cat.
  • Wikimedia internacional. Fins al 24 d'octubre, es poden votar els membres del Comitè Redactor de la Carta del Moviment. El dia 20 s'ha organitzat una trobada digital amb la nova CEO i els nous membres electes de la Junta de la WMF. Més endavant, l'equip del projecte Wikimedia Enterprise ha organitzat una trobada pel dia 22.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

12/10/2021

Butlletí | Enllestim els articles vitals sobre matemàtiques!

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

05/10/2021

Butlletí | Apunteu-vos a la viquimarató de dones del sector primari i ajudeu als tallers a la Biblioteca de Catalunya

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

Setembre[modifica]

28/09/2021

Butlletí | Triple proposta fotogràfica: prepara la càmera!

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

21/09/2021

Butlletí | Implica't en les noves activitats a l'Alguer i Altea, i participa en projectes en línia!

  • Projectes. Segueix en marxa el projecte "Més dones independents" per crear i millorar noves biografies de dones llatinoamericanes durant el bicentenari de diverses independències de països de l'Amèrica Llatina. En paral·lel, podeu aprofitar les dues setmanes de setembre per millorar alguns dels 800 articles bàsics sobre història en el repte anual dels 10.000. Recordeu que si teniu imatge de les Falles excepcionals d'aquest any, les podeu carregar a Commons i participar en el Viquiprojecte:Falles 2021.
  • Activitats. S'està preparant el Wiki Takes Altea per al proper 2 d'octubre, per l'Any Carmelina Sánchez-Cutillas. Abans, entre el 23 i el 30 de setembre, Amical serà a l'Aplec Internacional de Cultura Popular i Tradicional Catalana, amb activitat en línia, tallers i suport presencial a l'Alguer.
  • Comunitat. Es necessiten mans per ajudar als usuaris novells en línia durant la Viquimarató Aplec de l'Alguer amb els problemes que puguin tenir amb la càrrega de fotos i participant-hi fent articles.
  • Comunicació. El soci Amador Álvarez ha parlat sobre la societat del coneixement i la Viquipèdia en unes jornades organitzades per Òmnium Sant Cugat, que es poden recuperar en aquest vídeo. A banda, podeu consultar la nova publicació de la Societat Catalana de Terminologia (IEC) sobre la Viquipèdia.
  • Wikimedia internacional. El model de Biblioiwikis ha estat destacat en el llibre Wikipedia and Academic Libraries: A Global Project, on diversos socis han escrit un capítol. Dins dels debats del moviment Wikimedia, segueix oberta la revisió comunitària de l'esborrany de directrius d'aplicació del Codi Universal de Conducta fins al 17 d'octubre.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

09/09/2021

Butlletí | Més dones independents: nova edició per ampliar les biografies de dones llatinoamericanes del segle XIX

  • Projectes. Demà es posa en marxa el projecte "Més dones independents" per crear i millorar noves biografies de dones llatinoamericanes durant el bicentenari de diverses independències de països de l'Amèrica Llatina. Ja podeu veure la llista d'articles i preparar bibliografia! En paral·lel, segueix endavant el repte anual dels 10.000 articles bàsics, que aquest setembre es focalitza en 800 articles sobre història.
  • Activitats. Us proposem fotografiar (amb molta cura i calma) les Falles 2021, que s'estan celebrant de forma excepcional durant el setembre i octubre en diferents municipis valencians. Consulteu el Viquiprojecte:Falles 2021 per saber com participar-hi i poder guanyar un lot de premis.
  • Comunitat. Es necessiten mans per organitzar la Viquimarató al 33è Aplec Internacional de l'Alguer. Hi ha tasques per diferents àmbits i estils. Podeu fer un cop d'ull al correu enviat el 20 d'agost a la llista.
  • Comunicació. Us voleu involucrar en la comissió de comunicació i ajudar en tasques de xarxes socials, blog, etc? Escriviu un correu a comunicacio@wikimedia.cat.
  • Wikimedia internacional. Ja s'han anunciat els candidats més votats en les eleccions a la Junta de la Fundació Wikimedia, en les quals la participació de la comunitat catalanoparlant ha estat molt notòria. A banda, segueixen les taules rodones sobre l'aplicació del Codi Universal de Conducta; en aquest cas, amb una convocatòria el dia 18 de setembre.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

Agost[modifica]

24/08/2021

Butlletí | Ajuda'ns a documentar estes Falles extraordinàries!

  • Projectes. Recordeu que són els últims dies per participar en el viquiconcurs de l'Institut Valencià d'Art Modern. També podeu seguir millorant els 10.000 articles bàsics.
  • Activitats. Les Falles 2021 van a celebrar-se el mes de setembre i octubre de 2021 de manera excepcional a diversos municipis valencians. Feu fotos i participeu en el Viquiprojecte:Falles 2021!
  • Comunitat. Es necessiten mans per organitzar la Viquimarató al 33è Aplec Internacional de l'Alguer. Hi ha tasques per diferents àmbits i estils. Podeu fer un cop d'ull al correu enviat el 20 d'agost a la llista.
  • Comunicació. Us voleu involucrar en la comissió de comunicació i ajudar en tasques de xarxes socials, blog, etc? Escriviu un correu a comunicacio@wikimedia.cat.
  • Wikimedia internacional. Avui i en els propers dies tenen lloc unes hores de conversa per debatre i repondre preguntes sobre la revisió de l'esborrany de directrius d'aplicació del Codi Universal de Conducta. A banda, segueixen en marxa les eleccions a la Junta Directiva de la Fundació Wikimedia. Podeu consultar aquí les declaracions dels candidats.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí

16/08/2021

Butlletí | La Viquipèdia en català, a punt d'atrapar la portuguesa en la llista dels 10.000 articles bàsics

  • Projectes. La Viquipèdia en català ja trepitja els talons a la portuguesa en la llista de qualitat dels 10.000 articles bàsics que tota enciclopèdia hauria de tenir. Fins al 31 d'agost, el repte proposa millorar els articles sobre geografia.
  • Activitats. El viquiconcurs de l'Institut Valencià d'Art Modern vol millorar el número i la qualitat de les entrades d'artistes i obres exposades. Participa-hi durant tot el mes d'agost!
  • Comunitat. Participarem a l'Aplec de l'Alguer amb una viquimarató i uns tallers presencials, aviat s'explicaran les tasques a realitzar pels que us hi pugueu dedicar.
  • Comunicació. Wikimania afronta avui el seu últim dia. Ha estat la primera trobada global virtual del moviment Wikimedia. A YouTube podeu trobar les gravacions de les diferents sessions, incloses les impartides per membres de la comunitat catalana.
  • Wikimedia internacional. A partir de demà, tindran lloc les eleccions a la Junta Directiva de la Fundació Wikimedia. Recorda informar-te sobre els candidats i comprovar que compleixes els requisits d'elegibilitat per votar. A banda, avui comença el període de revisió de l'esborrany de directrius d'aplicació del Codi Universal de Conducta i pots deixar comentaris aquí.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

03/08/2021

Butlletí | Arranca el viquiconcurs de l'IVAM i s'allarga Wiki Loves Camí

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

Juliol[modifica]

27/07/2021

Butlletí | Moment de millorar els articles vitals sobre física: n'hi ha més de 1.000!

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

20/07/2021

Butlletí | Aquest mes, millorem el contingut del patrimoni del Camí de Sant Jaume!

  • Projectes. Diversos viquipedistes estan creant i millorant els articles dels elements patrimonials vinculats al Camí de Sant Jaume a través del projecte Wiki Loves Camí. T'hi sumes? En paral·lel, segueix el Repte dels 10.000 articles vitals; des d'ara i fins l'agost, se centrarà en articles sobre física. N'hi ha més de mil!
  • Activitats. S'apropa el Viquiprojecte Patrimoni 2021! Podeu pensar i donar idees sobre el format d'enguany a la pàgina de discussió.
  • Comunitat. L'estiu sol ser un moment en què els novells es llancen a editar. Els ajudem? Pots repassar la llista de pàgines noves o de canvis recents per acompanyar-los en les seves primeres passes.
  • Comunicació. Sabies que una de les opcions del Treball de Final de Grau a la Facultat de Veterinària de la UAB és editar un article de la Viquipèdia? Ho expliquen en aquest fil de Twitter.
  • Wikimedia internacional. Com ha de ser la futura Carta del Moviment? Podeu recuperar aquí el resum de la Conversa Global del passat 27 de juny. També podeu informar-vos de les últimes novetats del Codi Universal de Conducta en el seu segon butlletí.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

13/07/2021

Butlletí | A punt per la nova temàtica dels 10.000 articles bàsics?

  • Projectes. Queden pocs dies d'edició preferent dels articles bàsics sobre filosofia i religió, i encara n'hi ha alguns per crear! A partir del 15 de juliol i durant tot l'agost, serà el torn dels articles sobre física. A banda, aquest mes està en marxa el Wiki Loves Camino per documentar els elements patrimonials vinculats al Camí de Sant Jaume.
  • Activitats. Després de la fructífera viquimarató al TNC, encara segueix en marxa el concurs d'edició en línia per acabar de crear i millorar els articles proposats sobre teatre català. Recorda que pots guanyar un abonament d'una temporada al TNC!
  • Comunitat. L'estiu sol ser un moment en què els novells es llancen a editar. Els ajudem? Pots repassar la llista de pàgines noves o de canvis recents per acollir els novells i acompanyar-los en les seves primeres passes.
  • Comunicació. Si us vau perdre la taula rodona dels Amics UAB sobre la Viquipèdia i el coneixement lliure, ara la podeu recuperar aquí en format podcast. Hi van participar Vicenç Alluè, Àlex Hinojo, Anna Costal i Xavier Dengra.
  • Wikimedia internacional. Ja s'ha obert el registre per a Wikimania, la conferència global del coneixement lliure, que aquest any s'ha organitzat de forma virtual entre el 13 i el 17 d'agost. En paral·lel, aquest dissabte tindrà lloc una nova taula rodona sobre l'aplicació del Codi Universal de Conducta.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

06/07/2021

Butlletí | 3 projectes per començar l'estiu millorant la Viquipèdia

  • Projectes. Tens més temps lliure aquests dies? La Viquipèdia et necessita, amb diferents projectes en marxa. Pots editar articles sobre teatre i guanyar un abonament d'una temporada al TNC! També pots crear una desena d'articles fonamentals sobre filosofia i religió a través del Repte dels 10.000. A més, aquest mes està en marxa el Wiki Loves Camino per documentar els elements patrimonials vinculats al Camí de Sant Jaume.
  • Activitats. Mai has volgut buscar curiositats a Wikidata? Uneix-te aquest dijous a la segona part del taller de Wikidata, que se centrarà en com fer consultes amb l'eina SPARQL! Si busques una experiència més cultural, pots apuntar-te a la Viquimarató del TNC, que té lloc al mateix dia.
  • Comunitat. Està convocada l'Assemblea General Extraordinària d'Amical pel 10 de juliol a les 12 h. Trobareu aquí l'ordre del dia.
  • Comunicació. Et vols involucrar en la comissió de comunicació i ajudar en tasques de xarxes socials, blog, etc? Escriu un correu a comunicacio@wikimedia.cat.
  • Wikimedia internacional. Demà comença la campanya electoral per a la Junta Directiva de la Fundació Wikimedia. Podeu conèixer els perfils dels candidats confirmats, aquí. En paral·lel, han convocat una nova taula rodona sobre l'aplicació del Codi Universal de Conducta per al 17 de juliol.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

Juny[modifica]

29/06/2021

Butlletí | La Viquipèdia fa el Camí, participa-hi!

  • Projectes. Aquest estiu documentarem i divulgarem els elements patrimonials vinculats al Camí de Sant Jaume a través del projecte Wiki Loves Camino. Estàs a punt? En paral·lel, segueix el Repte dels 10.000 articles vitals; el juliol se centrarà en articles de filosofia i religió.
  • Activitats. Registra't a la Viquimarató del TNC del proper 8 de juliol! L'acte inclourà diverses sorpreses i convidarà tots els seus assistents a l'estrena de l'obra Billy’s Violence, de Jan Lauwers i la companyia Needcompany.
  • Comunitat. Està convocada l'Assemblea General Extraordinària d'Amical pel 10 de juliol a les 12 h. Trobareu aquí l'ordre del dia.
  • Comunicació. Et vols involucrar en la comissió de comunicació i ajudar en tasques de xarxes socials, blog, etc? Escriu un correu a comunicacio@wikimedia.cat.
  • Wikimedia internacional. Avui té lloc una hora d'oficina de la Fundació Wikimedia per tractar, entre altres, la contractació de María Sefidari com a consultora. En els propers dies es proclamaran els candidats a la Junta Directiva de la Fundació Wikimedia. De moment, aquí es podeu conèixer el perfil dels que s'hi han presentat.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

23/06/2021

Butlletí | El teatre puja a l'escenari del coneixement lliure!

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

15/06/2021

Butlletí | Ja està en marxa el procés electoral a la Junta de la Fundació Wikimedia

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

09/06/2021

Butlletí | Ofereix-te com a voluntari de Donants de Veu!

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

01/06/2021

Butlletí | 1.100 articles bàsics sobre biologia i salut t'esperen!

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

Maig[modifica]

25/05/2021

Butlletí | Participa en el Viquiprojecte del Còmic i Manga!

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

18/05/2021

Butlletí | La Viquipèdia en català segueix pujant en els 10.000 article bàsics

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

11/05/2021

Butlletí | Aquest mes, millorem els continguts de les PAU

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.