Viquipèdia:La taverna/Ajuda/Arxius/2006/09

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Barra de setembre[modifica]

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de l'ajuda i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius de setembre del 2006

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General

Nova a la viquipèdia[modifica]

Hola, Sóc nova a la viquipèdia, tot i que fa un temps vaig fer alguna prova i fa més encara que la utilitzo. I també nova a la Comuna, tant que avui hi he pujat una imatge però m'he adonat que el color del fons no era correcte així que he pensat de tornar-la a pujar però no m'ha deixat, m'ha dit que era "massa nova" (?)

M'hi estic posant però com més m'hi endinso més començo a tenir la sensació de perdre'm. Només em faltava llegir a Si us plau no mossegueu els nouvinguts la importància vital que té posar un títol (quin?) en negreta (on?).

Les qüestions de format i estil, amb l'observació i la pràctica, però ara m'agradaria situar-me. Per exemple, què és això de la discussió? Haig de crear la meva pròpia pàgina de discussió o espero que algú em comenti alguna cosa? On es pot trobar una llista d'usuaris? Qui sou, on sou? Com es pot accedir als articles "Usuaris"? Haig de crear el meu article d'usuari? És important fer-ho?

Uf!! :-)

--Irene Pelegrí 10:06, 1 set 2006 (UTC)

A veure si puc ajudar-te. El títol en negreta vol dir això: normalment comencem un article amb una breu definició del terme i en aquesta, el terme va en negreta. La discussió es crea sola, tu fas un article i si algú vol comentar alguna cosa sobre el seu contingut, ho posa a la discussió. La pàgina d'usuari és opcional però altament recomanable, fa lleig un vincle en vermell. Pots posar el que vulguis, només dir hola o presentar-te. Les discussions de la pàgina d'usuari són per parlar directament amb aquella persona, missatge individuals i no generals com aquí. Per qualsevol dubte, segueix preguntant, benvinguda! --barcelona 09:19, 2 set 2006 (UTC)
Gràcies, barcelona! Ara ja ho he entès. He anat descobrint algunes coses i de moment m'hi he posat amb Flor i alguns termes relacionats.
Aquest és l'espai per a dubtes generals o n'hi ha d'altres? Hi ha coses que m'agradaria plantejar a algun lloc... Treballo com a professora i crec que alguns dels treballs que fem amb els alumnes es podrien incloure a la viquipèdia. Bé, ho haurien de fer ells però ho podem supervisar els profes. També es podrien fer maratons en els quals durant uns dies (una setmana?) ens concentréssim en un tema. En ambdós casos caldria tenir una "guia bàsica i ràpida per a no iniciats", sense floritures però eficaç. Existeix? S'han fet iniciatives d'aquestes? Potser en viquipèdies d'altres idiomes?
Un petit dubte: què és millor, crear enllaços a termes que no existeixen però que considerem importants (i que, per tant, quedaran en vermell) o bé esperar a tenir temps per fer-ho o bé a que algú altre faci l'entrada? I un altre dubte: Com es fa per respondre com ho has fet? Editant l'entrada com he fet jo i posant els "::"? --Irene Pelegrí 17:59, 3 set 2006 (UTC)
Hola, Irene, benvinguda. Per començar pel començament es pot anar a la Portada on diu "Conegueu la Viquipèdia en tan sols tres passos". Desprès també està bé Ajuda:Com s'edita una pàgina o ja per buscar coses concretes Viquipèdia:Ajuda. Altres cops s'ha plantejat que la Viquipèdia pot ser interessant per projectes escolars. Ara que està a punt de començar un curs potser seria bo crear una marca semblant a {{inacabat}}. Un exemple de com es veu és tahitià. Serviria tant per fer un seguiment per part dels professors com per avisar als altres viquipedistes que siguin comprensius i tinguin paciència fins que es doni per acabat l'article. --VRiullop (parlem-ne) 20:12, 3 set 2006 (UTC)

passo a contestar a la discussió de la usuària --barcelona 08:04, 4 set 2006 (UTC)

Perdut en la immensitat[modifica]

Hola a tots! jo també sóc nou a la viquipèdia, i he escrit un article. El problema és que no sé en quina secció l'he escrit, i quan utilitzo el cercador i poso el nom concret de l'article, em diu que no se'n troba cap amb aquest nom. Però a través de la meva pàgina de contribucions sí que el veig. No acabo d'entendre com funciona això. Em podeu ajudar?

--Joanfa 13:45, 3 set 2006 (UTC)

Hauria de funcionar. Quin es el nom de l'article que busques ? Estas segur que fas servir exactament el mateix nom (incloent majuscules) ? Pensa si cal a fer redireccions per facilitar la cerca (Viquipèdia:Redirecció)]. Xevi 14:00, 3 set 2006 (UTC)

Perdona la meva ignorància, però tens raó: si escric el nom de l'article considerant les majúscules i minúscules, sí que surt. l'article es diu "Ball d'En Serrallonga", m'agradaria que si s'introdueix el mot "serrallonga", sortís com un dels resultats possibles. Crec que deu ser algo d'això de la redirecció, no? merci --Joanfa 14:27, 3 set 2006 (UTC)

Les cerques es fan normalment sobre còpies de la base de dades perquè siguin més ràpides. Els últims canvis triguen una mica en ser incorporats a l'opció de cerca. De totes formes, Serrallonga sí que existeix com a pàgina de desambiguació i on els que estan a l'aguait hi acaben d'afegir el ball. --VRiullop (parlem-ne) 14:40, 3 set 2006 (UTC)

També sóc nou a Viquipèdia[modifica]

Desprès de força dies de mirar i remirar estils, guies i demés normes... avui m’he decidit a escriure la meva primera entrada. Ha estat descoratjador i una primera experiència no massa satisfactòria.. i ara escric una mica per desfogar-me i una mica per saber que fer la propera vegada amb els vostres consells de "seniors".

El cas és que mentre estava escrivint l’article d’una planta medicinal i fent els últims retocs amb les imatges algú per darrera ja m’anava esborrant els apartats que havia escrit amb l’”excusa” de que no s’adaptaven a l’estil. Però quin “estil”??? Només cal que aneu a la categoria de “plantes medicinals” i veureu un gran poti-poti quan el que jo estava escrivint perfectament a les entrades d’altres Wikipèdies. Òbviament la persona que revertia la feina feta, tot i escriure a la “Discussió” (que no argumentar!) s’amaga sota l’anonimat atès que no signa. És gaire habitual que mentre estàs editant un article algú ja te l'estigui modificant?

La pregunta final és... que fer en aquests casos??? Perdre el temps tornant a revertir el text i malbaratar energia inútilment?

Espero, en una segona oportunitat, una experiència més profitosa. --pastilletes 20:14, 3 set 2006 (UTC)

Per a evitar que algú et toque el que encara estàs fent col·loca a l'article que estigues fent la plantilla {{Inacabat}}, si algú et toca alguna cosa de l'article que no estiga justificada amb la plantilla posada, no dubtes en revertir els canvis. Et refereixes a Quebratxo blanc, veritat? No sé qui seria però el teu treball estava ben fet i no calia posar-ho en apartats com ell deia. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:24, 3 set 2006 (UTC)
Qui deia posar-ho en apartats? Ha eliminat diverses vegades la categoria que ho classificava taxonòmicament, ha substituit noms en català per noms en llatí i posava malament la taula. Després en la pàgina de discussió posa que com que era nou tenia dret a col·locar-hi errors i ha criticat un canvi que no s'havia fet de quitar el nom científic...
Gràcies Pepetps pel suggeriment de la plantilla d'inacabat. I a l’”anònim” dir-li que potser té raó en algunes coses, però no té cap excusa per tractar així a algú que escriu el seu primer article. Demano: així aconseguirem més viquipedistes??? Si algú mira l’historial i la discussió d’aquest article del Quebratxo blanc podrà veure que mentre estava treballant ja se m’estava modificant!. Crec, sincerament, molt poca sensibilitat envers algú que s’identifica com a nouvingut que, tot i que (evidentment) no té dret a fer res mal fet, si que té dret a aprendre amb una mica més de temps que uns pocs minuts. I després de mirar-me totes les entrades a la categoria “Plantes Medicinals” ja m’he decidit. Crec del tot oportú posar un apartat d’Etimologia (en castellà n’hi ha molts exemples) i sinó que s’indiqui a la discussió en base a quina estandardització argumenta revertir canvis amb aquesta rapidesa. I per cert... crec que SI que està ben “estandarditzat” que caldria signar totes les contribucions.--pastilletes 22:17, 3 set 2006 (UTC)
Ningú per aquí té poders endevins. Si estàs modificant un article ho has d'assenyalar per evitar que et destorbin sinó se sobreentèn que es pot editar. I si estàs disconforme amb un canvi la manera més sabia de procedir no és eliminar tota una aportació d'un company sense fer cap comentari en el resum o la pàgina de discussió per després demanar respecte. Si vols fer una enorme parrafada d'etimologia fes servir el Viccionari que es va crear per això, però la informació no s'ha eliminat sinó que s'ha traslladat on és habitual. A més et vull recordar que no totes les llengües tenen les mateixes normatives ni sempre es por fer que es compleixin.
No voldràs tindre la raó anònim!? És increible que digues que si no consta la plantilla d'inacabat que el nouvingut no havia posat per desconeiximent era obvi que es podia retocar l'article... I el sentit comú? –Pasqual · bústia 23:14, 3 set 2006 (UTC)
Tens raó, li ha faltat sentit comú eliminant tota una aportació sense entrar a justificar res, però com que és nou (i jo què sabia que ho era, per cert?) en comptes de tirar-li a la cara he volgut explicar-li amablement què fer per què no s'hi torni a trobar mai més, intentant aplicar el {{consell 31}}. Llàstima que tanta gent s'olvidi del {{consell 2}} quan es tracta dels anònims per què sí.
Francament… com a nouvingut em sento “mossegat” i ben lluny del que resa el consell Viquipèdia:Si us plau no mossegueu els nouvinguts. No perdre més el temps amb una discussió estèril de qui –anònimament- es creu “amable” en els seus comentaris quan en resulta prou evident tot el contrari. Només aconsello als propers nouvinguts que la primera acció que facin a l’escriure el seu primer article sigui posar la plantilla "Inacabat"... no sigui que algú anònim i sense paciència canvií en qüestió de minuts la feina feta i, amb això, l'il·lusió de continuar col·laborant amb la Viquipèdia. --pastilletes 05:44, 4 set 2006 (UTC)

Certament no és intuïtiu editar la Viquipèdia[modifica]

Hola! Jo també sóc nou per ací i em preguntava on podria trobar les plantilles existents i el seu funcionament per fer-les anar com toca. De passada si algú em diu on puc ensenyar-me a fer-ne noves. Gràcies!

Hola, crec que les plantilles que cerques són a: Categoria:Plantilles_de_manteniment, a Categoria:Plantilles hi deu haver un munt més --Razor Ramon HG 17:18, 4 set 2006 (UTC) (grr les he inclòs en el primer missatge) --Razor Ramon HG 17:26, 4 set 2006 (UTC)

Interwiki dins del cos d'un article: no em surt[modifica]

He mirat de posar un interwiki dins del text de l'article occità per tal que el lector pugui veure l'article "occitan" de la wikipèdia occitana com a mostra de text escrit en grafia clàssica occitana però no n'he sabut. He provat "[[oc:occitan|occitan]]" però no funciona. Algun consell?--Pere prlpz 20:01, 6 set 2006 (UTC)

El meu consell és que no ho posis ja que no és normal que un article digui "si voleu veure un exemple aneu a aquesta pàgina" i a més ja hi ha enllaços cap a la viquipèdia occitana al final de la pàgina. si insisteixes a posar-ho, el codi és [[:oc:]] amb els dos punts al davant. 81.33.126.55 20:05, 6 set 2006 (UTC)

termes del camp audiovisual / telecomunicacions[modifica]

Hola,

Veig que hi ha pocs termes que facin referència al sector audiovisual i que fora bo que es poguèssin descriure aquí.

Jo no tinc gens d'experiència escrivint articles enciclopèdics, però tinc prou coneixements del sector per compartir com per deixar un bon grapat de definicions.

En Pau Cabot, diu que hauria d'anar al wiktionari (o quelcom així) però crec que el termes, com a mínim haurien de constar també com a termes a la enciclopèdia.

No sòc capaç de discernir qué hauria d'anar a l'enciclopedia i qué al diccionari. Però crec que una definició, pot acabar-se convertint en un article, amb la col·laboració de més gent (i aprenentage en l'ús de les eines que s'ofereixen, que encara no tinc).

Salut,


Jo crec que els articles curts poden ser útils a la vikipèdia, sobretot si defineixen termes útils per compendre altres articles i s'hi posa el link corresponent, i si, com diuen per aquí, l'article conté alguna dada no evident. Tot i això, si els articles no els has d'ampliar potser posar totes les definicions juntes en un sol article més llarg. Per exemple, si ningú ha d'ampliar per ara l'article dit, millor que l'explicació del que és un dit estigui a l'article , i així tenim un article decentet en comptes de dos de massa curts.--Pere prlpz 18:29, 8 set 2006 (UTC)

fotos d'escultures[modifica]

Vull posar una foto d'una escultura (feta en un carrer de Barcelona) a l'article Pau Gargallo. M'agradaria que algú em confirmés que no hi ha problemes de copyright amb l'autor de l'escultura (amb l'autor de la foto no n'hi ha perquè soc jo).--Pere prlpz 18:22, 8 set 2006 (UTC)

Si és teua la foto, no hi ha cap problema. Passa igual amb edificis o botigues. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 21:12, 8 set 2006 (UTC)

Entrades per a noms[modifica]

Salutacions, m'hi he trobat amb un problema que no sé solucionar. He pujat l'entrada sobre l'Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc però jo vull entrar-la com a Tirant lo Blanc i no em deixa perquè ja existix l'entrada per a l'obra. Quan busquem a internet sobre l'associació posem Tirant lo Blanc i de la mateixa manera crec que quan es busque a la Wikipèdia hauria d'aparéixer amb este nom però ja que és un nom inspirat en l'obra d'En Joanot Martorell l'entrada hauria de ser compartida. Eixe és el problema, quan pose Tirant lo Blanc al buscador ix directament la novel·la i obvia l'existència de l'entrada de l'associació quan el que hauria de fer és donar a triar entre: Tirant lo Blanc(llibre) i Tirant lo Blanc(Associació). Com puc fer això? Gràcies d'antuvi

--valencian 00:39, 10 set 2006 (UTC)

Si ja existeix l'article Tirant lo Blanc lavors caldria crear Tirant lo Blanc (assossiació) i Tirant lo Blanc (desambiguació), on es remetria a les pàgines anteriors. –Pasqual · bústia 01:11, 10 set 2006 (UTC)
He afegit la plantilla {{polisèmia}} a l'inici de l'article de Tirant lo Blanc i he creat la pàgina de desambiguació corresponent :-) --Joanjoc (discussió) 01:22, 10 set 2006 (UTC)

El meu espai[modifica]

Salutacions wikicompanys, per tal que siguera més fàcil conéixer-me m'agradaria que tinguereu accés a una pàgina sobre el meu perfil que ja li he vist a d'altres wikipedistes. El tema és que no sé com la faig ni com afegir les icones per exemple dient: este wikipedista és nacionalista valencià, estudiant de publicitat, valencià com a llengua mare...etc... Tireu-me una mà plis

--Valentinus 02:23, 12 set 2006 (UTC)

Per a fer-te una pàgina personal simplement clica sobre la teva signatura que ara està en vermell (Valentinus), i un cop allà escriu-ne el que vulguis. Si vols més informació sobre les etiquetes d'usuari llegeix sencera la pàgina Viquipèdia:Etiquetes d'usuari.--SMP (d·+) 09:35, 12 set 2006 (UTC)

Església Científica[modifica]

Tinc dubtes del que sia l'Esglesía Científica de Crist. Mágradaria orientació. Mercès. lluís

La ~ portuguesa[modifica]

Bones, m'agradaria que algú em digués com es fa el signe ~ que els portuguesos posen damunt d'algunes lletres. El que no sé és com fer-ho perquè em surti damunt de la lletra en qüestió. Anava a escriure una paraula en portuguès i no me n'he sortit. --Jordi_G (parlem-ne) 10:09, 15 set 2006 (UTC)

En un teclat d'Espanya estàndard es fa apretant primer AltGr+4 i després la lletra que vols que porti el símbol.--SMP (d·+) 16:16, 15 set 2006 (UTC)
Doncs a mi no em surt. Apreto ALTGR+4 i em surt el signe ~ i no tinc la possibilitat d'escriure cap lletra abans que surti.
Sinó, quan estiguis editant un article, a baix de tot hi ha un requadre on diu "Caràcters especials". Tries el portuguès, i et surten les diferents vocals amb el ~ posat. -Rf 10:19, 17 set 2006 (UTC)
Ok, això sí que funciona, però trobo que hi hauria d'haver alguna manera de fer-ho amb el teclat espanyol.
Hi ha una manera: configura dues distribucions de teclat alhora, la de sempre i la portuguessa, llavors fas "]" i la lletra, mira: Fitxer:Ajuda tilde pt.png

--Razor Ramon HG 21:39, 17 set 2006 (UTC)

OK. Gràcies. Jo també utilitzo KDE. El que no sé és com s'ha de fer per què surti la opció aquesta per escollir més d'un teclat. --Jordi_G (parlem-ne) 22:57, 17 set 2006 (UTC)
Vaja que bé :) Ves al Centre de Control, "Regional i Acessibilitat", "Disposició del teclat". Llavors fes click al checkbox "habilita la distribució de teclat" i pots afegir distribucions a la llista (posa la que facis servir més a dalt de tot de la llista d'afegides). Quan facis "ok" et sortirà la icona a la zona de plugins, i fent click en aquesta pots canviar d'una a altre. --Razor Ramon HG 09:00, 18 set 2006 (UTC)
Ja ho he trobat. Gràcies per tot.

Tenim alguna cosa per enllaçar fitxers d'audio de commons?[modifica]

Doncs això, existeix cap plantilla o en copio un parell de la en:wiki? [1] --Razor Ramon HG 13:49, 15 set 2006 (UTC)

{{audio|Gimn Sovetskogo Soyuza (1944 Stalinist lyrics).oga|l'Himne soviètic}} et donarà l'Himne soviètic l'Himne soviètic (pàg.).--SMP (d·+) 16:24, 15 set 2006 (UTC)
gràcies --Razor Ramon HG 16:34, 15 set 2006 (UTC)

Partitura[modifica]

Sóc bastant nou a la Viquipèdia i voldria saber com es fa per introduir una partitura creada per un mateix a dins d'un article com si fos una imatge (Com he vist en alguns llocs).

És que m'he proposat fer-ho amb alguns articles.

--Sereníssim 20:46, 16 set 2006 (UTC)

Tens la partitura en una imatge .png o .jpg? Mira al menú de l'esquerra i clica "Carrega", especifica una llicència i que l'has creada tu, i la carregas al servidor. Llavors a l'article poses [[Imatge:el_nom_de_la_teva_imatge.png|thumb|200px|La descripció de la teva imatge.]] trobaràs més paràmetres del "tag" Imatge: a l'Ajuda, també al menú de l'esquerra --Razor Ramon HG 20:50, 16 set 2006 (UTC)
Al enganxar imatges als articles, millor fer-ho sense fixar la mida de la miniatura; [[Imatge:el_nom_de_la_teva_imatge.png|thumb|La descripció de la teva imatge.]] (sense el paràmetre "200px") així, cada usuari se la pot personalitzar a les seves preferències :-) --Joanjoc (discussió) 18:37, 22 set 2006 (UTC)

Dintels Gravats[modifica]

Ja sabe.ho que la majoria de cases del segles XVII i XVIII tenen al dintel sobre la porta un gravat amb l'any de construcció de la casa. M'agradaria saber si algu sab quin nom pot tenir aquest dintels gravats. Os agrairia que si ho sabeu, mo fesi.ho arrivar al seguent corre.ho. Moltes gracies. albert (a) barnaweb . org

Tinc un dubte sobre la Viquipèdia i els petits portals...[modifica]

Tinc un petit dubte sobre la propaganda que permet (o no permet) la Viquipèdia sobre els petits portals de poca importància, entre ells La Stoa.

És absolutament ilegal que els petits portals facin cap mena de propaganda, ni que fos un propaganda mínima i sota normes i controls??

(Si la resposta és "no en permet la més mínima", suposo que no tinc altre remei que acceptar-ho, encara que sigui amb una certa decepció).

Algú me'n pot informar?? Gràcies. --cromelnordic 18:28, 16 set 2006 (UTC)

Que curiós. He sofert un dejaví. 83.36.113.4 18:56, 16 set 2006 (UTC)
Com dius??? No t'entenc... --cromelnordic 19:24, 16 set 2006 (UTC)

Crom, ja se t'ha contestat diverses vegades --barcelona 11:31, 21 set 2006 (UTC)

Doncs permet-me que et digui, sr/a Barcelona, que em sento víctima d'una injustícia. D'una injustícia administrativa i colectiva que afecta a tot l'univers de la Viquipèdia (o no, però mira: em mola dir-ho així).
D'una injustícia que s'aprofita d'estar indefinida per a fer-se la perfecta.
O t'ho diré de forma més concreta: perquè els grans portals es poden permetre propaganda gratis, i a mi que em donguin pel cul?? (Amb perdó pels que practiquin sexe impronunciable amb regularitat). --cromelnordic 21:14, 21 set 2006 (UTC)
Ets un pesat, llegeix les normes dels enllaços externs, i si vols publicitat ves a un altre lloc i la pagues, aquí de franc no la tindràs. I ara et començaria a dir el que penso de tu, però tu ja ho saps prou el que ets.--Lohen11 21:25, 21 set 2006 (UTC)
Cada cert temps hi torneu, no és cert? La resposta sempre serà la mateixa: la propaganda és propaganda i no s'admet, vingui d'on vingui i de qui vingui. No sofriu cap injustícia; solament que el vostre ego no ho accepta. Jo de vós ho aniria acceptant i renunciant d'obrir el tema cada cert temps, ja que és una pèrdua de temps per a tothom. Als grans portals, com vós dieu, no se'ls dóna dret a cap mena de propaganda de franc. Els enllaços externs se seleccionen per a cada article segons el seu interès i relació. Si un redactor ha posat un enllaç al portal d'en Terricabras o d'en Vallmajó (suposo que són aquests els portals grans) és perquè allà hi ha un text de lectura addicional i complementària d'interès. En el vostre cas, posàveu els enllaços compulsivament a tots els articles de filosofia i aquests enllaços apuntaven a indrets amb poca o nul·la relació amb article (demostreu amb proves el contrari, si no és així). Això és una pràctica de propaganda, tenint en compte que sou el propietari del portal. Això és propaganda, pura i dura. I ben poc ètica. No hi ha gaire diferència entre aquesta pràctica i la que realitza una màquina que es dedica a posar propaganda compulsivament als articles de la viquipèdia. És així i no canviarà. És la política que vam decidir tots/totes. I és així a totes les viquipèdies del món. Igualment, això no suposa cap vulneració del vostre dret individual, en absolut. No sou diferent a la resta d'éssers humans. I a la viquipèdia això es tradueix gairebé a la pefecció: som quasi tots iguals!
Vilallonga · (digui digui) 00:25, 22 set 2006 (UTC)
Resumim-ho en els següents punts:
1) Els grans portals, rebossants de bona informació, són macos i útils al públic, i es poden permetre tota la propaganda gratis que els plagui.
2) La meva inútila web, sense cap informació bona, no mereix la pena ser mencionada a la Viquipèdia, que la taca i l'embruta. No tenim res a oferir.
Si aquesta postura és la de totes les Viquipèdies del món, me la tindré que empassar. I no gaire perquè la respecti, sinó perquè ja veig que no hi ha res a fer, res a negociar, res a parlar.
En fi, cadascú que faci el que li sembli bé. Apa, salut. --cromelnordic 06:43, 22 set 2006 (UTC)
La veritat és que no entenc perquè un enllaç per pàgina (o un enllaç per pàgina en algunes poques pàgines), sempre a sota de tot, fa tant de mal i sembla tant inútil i insuportable. Tant immoral seria regatejar-ho una mica??? No es pot arribar a un pacte de mínims? L'únic remei és l'exili absolut i la "pobresa zero"?? Tant poc interessant és La Stoa?
Amb un mínim em conformaria... però el zero absolut... No se'n pot parlar? --cromelnordic 07:09, 22 set 2006 (UTC)
Ara sí que ho tinc clar, Llull ha perdut! Ha perdut la oportunitat de guanyar 200 €. Però jo una oportunitat com esta també l'evitaria! He, he, he! Bé gràcies per fer que els meus pronòstics també és cumplisquen. –Pasqual · bústia 07:19, 22 set 2006 (UTC)
Em són iguals les juguesques que no he acordat del tot i que, per tant, no són legalment apelables. El que veig, aquí, evitant els intents de canvis de tema, és que les grans webs monopolitzen la propaganda, mentre que a mi i al meu portal pel culet ens donen. Seré la Ventafocs, però una Ventafocs que denuncia la seva situació, enfront de la aristocràcia universal de la Viquipèdia. No accepto cap universalisme que tracti injustament a ningú, tampoc a mi mateix. De què val un universalisme injust amb els drets individuals?? --cromelnordic 09:57, 22 set 2006 (UTC)

Aixo ja fa pudor... Cada vegada estem repetint el mateix. Ja se li ha dit a Cromelnordic 50 vegades que no s'accepta cap mena de propaganda, i fins ara no recordo cap usuari que s'hi hagi manifestat a favor. Mes clar l'aigua. Si li queden dubtes es el seu problema, pero no podriem la resta de gent senzillament ignorar els seus missatges repetitius i que no aporten res de nou, i evitar tornar a entrar en aquestes discussions estupides ? Si algu no sap de que va, que busqui la discussio previa sobre aquest tema a la taverna i veura que ja esta tot dit. Xevi 10:36, 22 set 2006 (UTC)

Conste que no he parlat del tema, ni m'he repetit! Jo vos propose seriosament que s'ignore cap missatge més que tracte de l'etern assumpte sobre la propaganda de la Stoa. No val dir-li que ho es llisca les normes i polítiques, ni dir-li que es repeteix continuament. L'única arma eficaçcontra ell és el silenci, l'ignorància absoluta, el diàleg zero, li dius les coses de bona manera, presumint de bona fe, de desconeixement de les normes, de inexpert i al temps et torna a eixir amb les mateixes -quan no als cinc minuts-. Aquest usuari no es mereix el bloqueig, sinó el boicot. Un troll aporta arguments convincents, ell es repetix, aixó és psitacisme, és un lloro senyors i no m'importa que per enèssima vegada em diga que l'insulte, car realment seria la primera, i amb certa delicadessa. Si s'aprova la meua proposta afegiria que aniria bé crear una plantilla per advertir als usuaris desavesats que no participen el el diàleg. –Pasqual · bústia 12:55, 22 set 2006 (UTC)
Estic d'acord amb el que diu en Pasqual, jo fins ara tampoc he comentat mai res d'aquestes discussions però se perfectament del que tracten i penso que la millor manera d'acabar es la d'ignorar.--Baggio (missatges) 13:03, 22 set 2006 (UTC)
Completament d'acord amb el que han dit els companys Pasqual i Baggio. Ja hem perdut prou temps amb aquest tema.--Manu bcn 13:06, 22 set 2006 (UTC)
D'acord--Lohen11 14:22, 22 set 2006 (UTC)
Molt d'acord companys, molt d'acord. Em sembla que la idea de la plantilla és MOLT bona idea! Vilallonga · (digui digui) 13:58, 22 set 2006 (UTC)
A la Viquipèdia es fa propaganda, a mi no m'enganyeu. Només que els websites que són una merda com el meu no tenen propaganda. Així de fàcil. Però no us enganyeu ni a vosaltres mateixos. Hi ha propaganda, hi ha propaganda, i la meva propaganda és la única que es borra absolutament i que no té cap dret. Però no es parli més. Sóc pàrticipe d'una injustícia i víctima d'unes mentirotes: les dels jerifaltes catalans de l'Enciclopèdia lliure. (Però mira, què voleu que us digui, senyors de les mans netes sense propaganda, això em fa perdre els nervis...).
Però mireu, tinc alternatives a fer que no pas reclamar uns drets que no se'm donen; per exemple, escriure articles... --cromelnordic 14:20, 22 set 2006 (UTC)
Doncs ja seria hora que escriguéssiu alguna cosa i deixéssiu de molestar amb els vostres insults, mentides, acusacions sense fonament, difamació, demagògia, fal·làcies, etc. De moment, no heu fet res de bo aquí. Per cert, aquí no es fa propaganda de res, solament en la vostra imaginació. Vilallonga · (digui digui) 14:25, 22 set 2006 (UTC) P.S.: Jo crec que s'ha de bloquejar aquest usuari, sense pietat!

Senyors/es, VP:NO punts 10 i 9 --Razor Ramon HG 14:41, 22 set 2006 (UTC)

He fet una proposta a Viquipèdia Discussió:Enllaços externs per si en quedava algun dubte. VRiullop (parlem-ne) 14:57, 22 set 2006 (UTC)

La pregunta que tinc és ben clara: perquè els grans websites fan la propaganda que se'm rota, i el meu petit website se me'l dóna pel cul??? Perquè els grans websites fan propaganda, fan propaganda, fan propaganda, fan propaganda.
Si cal, no deixaré de fer preguntes fins que se'm expulsi eternament. Ningú m'ha donat una bona resposta!!!
Potser hi ha un bon motiu perquè La Stoa es quedi sense propaganda, però no l'he sentit. Els motius que he sentit fins ara, en el millor dels casos, són motius regulars i discutibles. --cromelnordic 17:39, 22 set 2006 (UTC)
Senc repetir-me, ja li vaig dir, que ell mateix podia esborrar els enllaços que foren clarament propagandístics.
Cromel ha dit formalment que per a cesar aquesta història l'hem d'expulsar indefinidament, és el que jo estava esperant, endavant administradors! –Pasqual · bústia 17:46, 22 set 2006 (UTC)
O sigui que, si ho entenc bé, sí puc posar propaganda moderada a les pàgines de la Viquipèdia (repeteixo: "moderada") si el link té relació de debò amb la pàgina de l'article?
I escolta, Pasqual, jo he dit "si cal, que se m'expulsi", el que no vol dir: "donc permís per que se m'expulsi". Això és decisió vostra, d'expulsar-me. Jo volia dir, i lamento si no ho has sabut interpretar, que sóc fidel a les meves idees amb o sense l'expulsió. No sóc masoca i, malgrat tot, encara que em quedés per sempre més sense propaganda, estimo la Viquipèdia i crec que l'estimaré sempre.
Ara, que no se'm faci escollir entre els meus ideals i la Viquipèdia, perquè aleshores... --cromelnordic 19:33, 22 set 2006 (UTC)
Crom, jo també esperava una resposta a Discussió:Procle#Ja. I no puc posar un vincle?? i a Viquipèdia:La taverna/Arxius/General/2006/08#Escolteu nanos. I si fessim les paus, accepto les decisions dels jefes, i em desbloquejeu la direcció de la web? És negociable?, però només t'interesa fer soroll. Ets una pèrdua de temps. VRiullop (parlem-ne) 18:05, 22 set 2006 (UTC)
Tots hem estat parlant d'aquest tema més de 3 vegades i sempre que s'acabava de discutir, o això sembla, crom torna a dir: "vinga fem les paus, deixe de demanar propaganda, però... perquè no puc posar propaganda?" o "ningú m'estima" i tornem a parlar una altra vegada del mateix des del començament. Crec que tots estem ja fartets de la teua actitud. Açò s'ha de tallar JA d'arrel. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:19, 22 set 2006 (UTC)

Aclarim termes. Puc o no puc posar algun link de propaganda??[modifica]

He vist que el filtre anti http : //www. lastoa. cat persisteix.

Amb tota franquesa: anava a posar un vincle (un de sol, prometo que un de sol) experimental, per veure si poc a poc feia més tolerable unes gotetes de propaganda, i he topat amb el mur de vidre de la presó.

Només faig una pregunta:

Amb bons motius o sense, o encara que sigui sense cap motiu en absolut: podré posar en un futur immediat dos o tres vincles (és a dir, uns pocs) sobre el portal La Stoa?? Si no, ho tindré prohibit permanentment?

I si els grans portals fan o no fan propaganda, i si la fan, la tenen permesa o no, no afecta la pregunta. És un tema apart. Pregunto sobre el meu portal.

Copio-pego la pregunta:

Amb bons motius o sense, o encara que sigui sense cap motiu en absolut: podré posar en un futur immediat dos o tres vincles (és a dir, uns pocs) sobre el portal La Stoa?? Si no, ho tindré prohibit permanentment?

Que respongui algun encarregat de la Viquipèdia, i que sigui amb fermesa, perquè si és uns ho permeten, els altres ho prohibeixen, malament.

No prometo cap tipus de reacció, però vull una resposta a la pregunta "Amb bons motius o sense bla bla bla".

Què responeu??

Aclarim termes? Serà un problema de comprensió lectora. 81.36.160.44 19:59, 22 set 2006 (UTC)
No és un problema de comprensió lectora, el problema és que la meva germana té el sífilis. Ja posats a dir tonteries...
Però voleu deixar d'intentar desviar el tema, i contestar les meves preguntes??? (Per cert, en ma vida he tingut una germana, per si cal aclarir la broma poca-solta). --cromelnordic 20:11, 22 set 2006 (UTC)
No hi ha cap diferència entre vós i la màquina que està programada per posar enllaços de propaganda a les webs corresponents. La resposta unànime de tots els viquipedistes ha estat i és: NO. No hi ha hagut ningú com dieu que us hagi donat suport. Podeu llegir aquí la normativa. Veureu que el vostre cas és aplicable a enllaços de propaganda que no tenen com a finalitat posar adreces interessants per a l'article, sinó que cerquen promoció de la web a través de les adreces. A més, sou l'autor de la web i no és ètic que ho feu vós mateix. Sempre es recomana que siguin terceres persones les que ho facin. I també hi ha acord que la qualitat de la vostra web és nul·la.
I perquè quedi clar us ho escriuré en format de poema dadaista, de Tristan Tzara:
Propaganda?Nononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononono
nonononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononono
nonononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononono
nonononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononono
nonononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononono
nonononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononono
nonononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononono
nonononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononono
nononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononono
nononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononono.
Espero que ara us hagi quedat clar. És el que us ha dit TOTHOM, SEMPRE: NO.
Vilallonga · (digui digui) 22:24, 22 set 2006 (UTC)

Es ben be com un disc rallat... Sisplau, no li contesteu mes. Estare absent un parell de setmanes, pero si continua emprenyant i algu proposa de blocar-lo una temporadeta te el meu suport. Xevi 22:32, 22 set 2006 (UTC)

Estic amb tu Xevi :-) --Joanjoc (discussió) 23:15, 22 set 2006 (UTC)

Ostres Pasqual... deus haver gastat el Control + V del teu teclat... Albertsab (Tu diràs) 08:57, 24 set 2006 (UTC)

Nova categoria[modifica]

Hola, He afegit un article nou: Henning Mankell. I desprès he intentat afegir (soc molt agosarada) una nova categoria : Escriptors suecs. Però no me'n surto. La categoria hi és. Però no apareix cap escritor, i a l'article de Henning Mankell, jo he posat aquesta categoria. Algú em pot ajudar?

Si ja havies obert la pàgina abans el que passa a vegades és que s'ha de netejar la memòria del navegador: ctrl+r al Mozilla o ctrl+F5 al IE. VRiullop (parlem-ne) 17:05, 26 set 2006 (UTC)

Municipis belgues[modifica]

Traslladat de Viquipèdia Discussió:La taverna.

Què ha passat amb les plantilles dels municipis belgues ??? He intentat fer la fitxa d'Auderghem i m'ha quedat fet un xurro !!!. Si esteu fent modificacions, m'aviseu i continuaré quan la plantilla sigui definitiva. Walden69 19:09, 25 set 2006 (UTC)

Ja està :-) Faltava tancar l'enllaç "Flamenca" dins la plantilla [2]. --Joanjoc (discussió) 20:41, 26 set 2006 (UTC)

imatges de wikipedia anglesa[modifica]

A l'entrada Pulgarcito a http://en.wikipedia.org/wiki/Pulgarcito hi ha una imatge d'una portada d'una revista voldria afegirla a l'entrada de la Viquipèdia en català, però no se si es pot fer, ni com

Algú em pot dir si puc extreure la imatge de la Wiki anglesa?

I si es pot, com l'afegeixo a la Viquipèdia?

Gràcies,

margacst

Has de baixar la imatge al teu PC i carregar-la a la Viquipèdia (opció "Carrega" a la caixa d'eines de l'esquerra), amb aquesta informació:
VRiullop (parlem-ne) 15:46, 27 set 2006 (UTC)

Eliminar un article[modifica]

Volia canviar el nom d'un article, i no sabia com es feia. He creat el nou, amb el mateix contingut que el vell, i desprès he esborrat el vell. Però ara hi ha un article buit : Alicia Giménez-Bartlett Ara ja me he adonat que hi ha una opció : "reanomena"

--Margacst 12:12, 28 set 2006 (UTC)

Si vols redireccionar a l'article buit apretes l'icona i hi poses el nom de la pàgina on vols que vagi. Si el vols destruir hi poses {{destrucció|motiu}} (si mires l'edició sense tl) i ja te'l borraran.--Lohen11 12:25, 28 set 2006 (UTC)

Noves categories[modifica]

Desconec com crear una nova categoria. M’he llegit la pàgina d’ajut de “categories” però no ho vist clar. Això ho pot fer qualsevol o només els administradors? Un auxili? Gràcies! --pastilletes 14:57, 30 set 2006 (UTC)

N'hi ha prou amb crear l'article Categoria:Nom de la Categoria i assignar-li una categoria. Per exemple, si crees una categoria anomenada "Tarragonès", crees Categoria:Tarragonès i hi poses Categoria:Comarques de Catalunya. Si no saps quines categories existeixen, mira't Categoria:Principal. Albertsab (Tu diràs) 20:18, 30 set 2006 (UTC)