Viquipèdia:La taverna/Novetats/Arxius/2006/04

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tauler d'abril[modifica]

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de novetats i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius d'abril del 2006

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General

Moure els portals[modifica]

Ara ja tenim un portal per a Andorra, les Balears, Catalunya i València. Està molt bé, però a nivell de difusió cultural suposo que com farien més servei és movent-los peça per peça cap a la versió en anglès o cap a qualsevol altra (castellana, francesa...). Jo ho he mig fet amb un altre i he pogut comprovar que les llengües no és el que em van, però trobo que seria una bona idea fer-ho i ho deixo caure per si a algú altre no ho havia pensat i s'hi apunta. Llull · (vostè dirà) 19:37, 3 abr 2006 (UTC)

Jo ho faré segurament amb el del País Valencià quan estiga completat o mitjanament decent. Per cert, necessite ajuda amb aquest, no se m'ocurreixen curiositats ni preguntes. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:32, 4 abr 2006 (UTC)
Això em fa pensar que al Portal:Catalunya li falten un mínim de 8 anècdotes. Au, vinga, no em direu que entre tants catalanistes a ningú se li acut res? Llull · (vostè dirà) 18:13, 4 abr 2006 (UTC)

No entenc què proposeu, moure què dels portals? Jo he fet alguna cosa dins llengua catalana i lingüística. Per cert actualitzem la contribució de la quinzena (començant des de diumenge passat per tenir 15 dies), massa plantilla per a mi... --barcelona 22:24, 4 abr 2006 (UTC)

Em refereixo de fer als portals "català", "Andorra", etc... el mateix que el que he fet amb en:Portal:Biotechnology que primer havia creat a Portal:Biotecnologia i després el vaig traslladar. O sigui, vaig moure el portal peça per peça tot traduint-les. Llull · (vostè dirà) 22:41, 4 abr 2006 (UTC)

Votació tancada:Guanyadora "Viquidites"[modifica]

La votació per a l'elecció del nom per a Wikiquotes ja ha acabat. Ha guanyat Viquidites. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 12:30, 7 abr 2006 (UTC)

Doncs crec que ara és el moment d'escollir un administrador, vegeu el Comunity Portal de les Viquidites.--Aljullu (discussió) 12:45, 8 abr 2006 (UTC)

I els projectes germans?[modifica]

Cada dia veig amb més acceptitut com els projectes germans van morint lentament. Em pregunto què fem reclamant unes Viquinotícies sí les Viquidites i els Viquillibres segueixen morts. A vegades hi ha alguna contribució aïllada, però no per norma general. També m'incloc a mi, i és difícil veure la raó del problema. Hi ha un administrador als Viquillibres que no té ni pàgina personal! Com ja vaig proposar a les Viquidites, crec que ja va sent hora de que tinguin un administrador, perquè hi ha 11 elements per eliminar (per unes 80 pàgines). Crec que això ha de convidar a tots a la reflexió, perquè segons la meva opinió hi ha alguna cosa que no funciona i crec que és responsabilitat de tots trobari sortida.--Aljullu (discussió) 18:50, 11 abr 2006 (UTC)

Jo estava col·laborant regularment al Viccionari fins que ens van canviar el codi unilateralment i sense demanar-ho ni dir-nos res i encara assegurant que ens aniria molt bé per què encara que no ho sabèssim era el millor per a tots. Encara estic esperant a què ens facin cas. Em va empipar aquest menyspreu majúscul cap a la nostra comunitat. Informació ací. Llull · (vostè dirà) 19:33, 11 abr 2006 (UTC)

Només un comentari respecte el que diu l'Aljullu: crec que viquillibres no està mort, al menys no del tot. Vull dir que des que l'Arturo Reina fa uns mesos va començar a entretenir-s'hi ara som pocs usuaris més o menys actius, però n'hi ha, i hi ha diversos llibres considerats acabats. Fins aleshores, només n'hi havia un

És cert que els altres projectes estan força més inactius que la Viquipèdia, la qual cosa és comprensible sobretot tenint en compte que es fan amb el temps lliure dels col·laboradors que, en més d'un cas i en més de dos, no abunda! :)

Se m'acuden dues maneres de posar-hi remei: Una, l'evident: fent publicitat del projecte i, una altra, dedicar-nos en la mesura del possible a fer que aquests projectes tinguin la infraestructura bàsica, és a dir, les plantilles Babel, les pàgines d'ajuda, etc.

-- Álvaro M 15:14, 15 abr 2006 (UTC)

  • Roma no es va fer un dia, temps al temps, hi han de ser per que pugui arribar algú i ocuparse'n. Si es fa un pas de tan en tan s'avança. Potser caldria anar millorant la infraestructura, o fer algun altre pas, encara que sigui a poc a poc.--Paco 17:23, 16 abr 2006 (UTC)
Jo crec que cal una bona organització per a minimitzar el problema de que som pocs voluntaris. Se m'acut, així de passada, que puguem crear una mena de "comunitat catalanoparlant" a meta:, des d'on tots els usuaris de tots els projectes en català puguem debatre i prendre decissions que afecten a qualsevol d'aquestos projectes. --Joanot Martorell 16:52, 23 abr 2006 (UTC)

Paraules en anglès[modifica]

Cada vegada surten més paraules en anglès a la interficie, ho he intentat arreglat a la plana: Tots els missatges del sistema de Pàgines especials i no hi ha manera, o jo no ho entenc o aquí no hi surt res de tot això, un temps hi havia moltes coses al monobook, però ho han canviat, o això sembla. He intentat crear una notificació de bug (error, nosa), a Bugzilla però ho han fet tan complicat que no ho se fer. Algú ho enten? Plàcid Pérez Bru 07:07, 13 abr 2006 (UTC)

A veure si és això: cada cop que hi ha canvis en el programari, apareix un robot que modifica tots els texts que estan implicats amb l'actualització. El robot actua anònimament però les seves aportacions es poden revisar visitant aquesta pàgina. Totes aquelles entrades que tenen un (actual) al seu costat, són de fet entrades que han estat modificades sense que ningú anés darrere a traduir-les. És una adreça que cal anar revisant de tant en tant per anar traduint el que vagi apareixent. Llull · (vostè dirà) 07:45, 13 abr 2006 (UTC)
S'ha de ser sysop per a modificar el mediawiki no?--SMP (missatges) 18:19, 17 abr 2006 (UTC)
S'ha de ser administrador de qualsevol dels nivells. Llull · (vostè dirà) 20:44, 20 abr 2006 (UTC)

Això com dius, Llull, enllaça a una plana on hi ha una sèrie de canvis del 28-3-06, el que no es pot fer és tornar en rere tots els canvis, sense saber ben bé el que es fa; i jo francament no ho entenc. El que tampoc, no entenc, pot ser ho hauré de tornar mirar, és que alguns d'aquests canvis s'havien fet al monobook (i s'havia posat en català), i anaven bé, perquè es canvien coses que funcionen bé? Plàcid Pérez Bru 19:04, 19 abr 2006 (UTC)

La pàgina que enllaço és la de les contribucions de l'usuari "MediaWiki default". Aquest usuari, però, no existeix. És un usuari fantasma, un programa cec i automàtic de MediaWiki que té per funció actualitzar el text dels missatges de la Viquipèdia. Encara que no ho sembli, el programa MediaWiki amb el que funciona la Viquipèdia, s'actualitza cada dos per tres (Enllaç amb informació de la versió actual). I quan es fa, es canvien molt sovint els missatges de la versió en anglès: s'hi afegeix i treu paraules, frases, i variables. El que cal fer és estar atent als canvis que introdueixi aquest "MediaWiki defalut" cada cop que s'actualitzi el vocabulari i anar-ho traduint-ho al català en els casos en què calgui. Llull · (vostè dirà) 20:44, 20 abr 2006 (UTC)

Missatge del STSI[modifica]

He rebut aquest missatge, com podeu veure està previst que es facin unes activitats del 2 al 17 de maig, si algú hi pot anar:


Benvolgut,

Sóc l'Ester Clos de l'Oficina Tècnica de Programari Lliure de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI). Em poso amb contacte vostè com a un dels responsables de la versió catalana de la Wikipèdia. Com potser ja sap, la Generalitat de Catalunya, a través de la STSI, ha pres uns compromisos envers el foment i l'ús del programari lliure, els estàndards informàtics oberts i les llicències lliures.

Per aquest motiu i coincidint amb la festa d'Internet de Catalunya, FesInternet, un programa d'activitats que se celebra del 2 al 17 de maig havíem pensat organitzar alguna activitat amb col·laboració amb la Wikipedia. S'havia pensat organitzar una jornada on es fes una "marató" per ampliar els continguts de la versió catalana. Aquesta activitat es podria fer des de la xarxa de biblioteques, o bé, es podria organitzar en l'àmbit universitari. Us exposem aquesta proposta, però, de ben segur que vosaltres coneixeu quines són les àrees on fan falta més continguts, i us animem perquè ens doneu la vostra opinió i feu les vostres pròpies propostes.

Més sobre la Festa d'Internet de Catalunya, FesInternet 2006

FesInternet vol ajudar a la ciutadania de Catalunya a percebre que accedir a Internet els pot ser útil, i que és molt fàcil.Les activitats poden ser de molt diversa índole –informatives, de conscienciació, lúdiques, formatives.

No existeix un programa d’activitats predeterminat ni una seu oficial (se celebraran activitats arreu del territori català, tant presencialment com en el ciberespai) perquè som tots (ajuntaments, consells comarcals, diputacions, departaments de la Generalitat, universitats, associacions de tot tipus, telecentres, empreses i altres institucions) els qui construirem junts aquest programa, que serà la suma de totes aquestes iniciatives, de tots els nostres esforços.D’aquesta manera aconseguirem que arreu de Catalunya la ciutadania conegui la festa i hi pugui participar, beneficiant-se de totes aquestes activitats, que es donaran a conèixer a través del web de FesInternet.

Restem a la vostra disposició i us animem a què participeu,

Salutacions,


  • Ester Clos i Pitarch eclos@lafarga.org
  • Oficina Tècnica de Programari Lliure
  • Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació-I2CAT
  • Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
  • Passeig de Gràcia, 11 esc. B 6è2a
  • 08007 Barcelona
  • Telf: 93 567 61 64 - 675 78 26 10



Si algú vol fer alguna proposta ja ho sap Plàcid Pérez Bru 15:12, 15 abr 2006 (UTC)

Post Scriptum: Podeu trobar Fesinternet en aquesta adreça: [1]


Això que em diuen en aquest missatge, que som un dels responsables me ve gros. Me pareix que vaig a mirar d'arreglar el “disclaimers”. Plàcid Pérez Bru 10:37, 17 abr 2006 (UTC)

El que passa és que nosaltres com a viquipèdia no podem fer res, ja que som simples usuaris particulars d'internet que modifiquem dades d'uns servidors de la Fundació Wikimedia allotjats als EUA.--SMP (missatges) 18:25, 17 abr 2006 (UTC)


Nou missatge de STSI[modifica]

Benvolgut,

Perfecte, estic a l'espera doncs de qualsevol proposta vostra durant Fes Internet, del 2 al 17 de maig. Deixo algunes proposte a l'aire: es podria proposar que durant el 2 al 17 de maig es proposés el tema "Internet" com la "contribució de la quinzena", o bé, que es destaqués a l'actualitat la Festa d'Internet a Catalunya. Seria una bona manera de promocionar "Internet" (objectiu de la festa) i de donar a conèixer la Wikipèdia des del web de promoció de la festa, [www.fesinternet.cat]

Ja direu què us sembla la proposta,

Moltes gràcies i salutacions,

Ester Clos i Pitarch eclos@lafarga.org Oficina Tècnica de Programari Lliure Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació-I2CAT Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació Passeig de Gràcia, 11 esc. B 6è2a 08007 Barcelona Telf: 93 567 61 64 - 675 78 26 10



El meu missatge del 15 de 04 del 2006


> Apreciada Senyora, > > Us vull agrair les paraules que m'heu adreçat el 20/3/06. He copiat el vostre missatge al tauler del nostre “portal viquipedista”. Si algun dels col·laboradors de Viquipèdia té qualque idea en relació al que es podria fer en relació a la festa d'Internet ja us faria saber. Per la meva part pens que Viquipèdia està contribuint força a crear un contingut de programari lliure en català, i que el millor que es pot fer és donar-ho a conèixer amb la finalitat de que hi hagi més persones que col·laborin en aquest esforç. > > Plàcid Pérez Bru

  • La Senyora Ester Clos em dirigeix els seus missatges, també n'he rebut un del seu cap, no sé si s'hauria de senyalar que a la Viquipèdia, dir bureaucat, en no dir res, un bureaucrat és una classe de sysop que té uns privilegis especials que li poden ser revocats en qualsevol moment. Trobaria més adient que el STSI es dirigís directament a la viquipèdia, al tauler, o a un altre lloc que es consideri adequat; o en tot cas a la meva plana de discussió d'usuari; també es podria dirigir al Board of Directors de la Wikimedia foundation, Inc. [2], que són els que tenen el mandat de dirigir Wikimedia. En qualsevol cas tant la meva plana d'usuari com les de Viquipèdia, així com el meu correu electrònic, resten oberts a qualsevol comunicació per tal de millorar el que estem fent. S'hauria d'enviar una nota fent aquesta puntualització? Plàcid Pérez Bru 22:33, 19 abr 2006 (UTC)

Si ningú es manifesta en contra demà passaré a votació demanar que es faci un enllaç cap a Viquipèdia des de [Fesinternet]. Plàcid Pérez Bru 17:33, 21 abr 2006 (UTC)

Estaria bé dir que canviaren l'enllaç al glossari sobre Wikiportal que ho enllaçaren a la nostra Viquipèdia en comptes de a la castellana. Mireu baix a la dreta: http://www.fesinternet.cat/continguts/glossari_concepte.php?id=9 --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:50, 21 abr 2006 (UTC)
Hola :-) A mi em sembla bé el que proposa l'Ester, posar Internet com a contribució de la quinzena, i afegir a Actualitat la Festa d'Internet a Catalunya, com ho podriem fer també amb iniciatives del mateix caire a qualsevol territori de parla catalana ;-) I trobo encertat que a més promocionin la Viquipèdia des de la seua pàgina :-) Com més maneres hi hagin d'arribar a la Viquipèdia millor :-) També estic d'acord amb el que diu en Pepetps ! --Joanjoc (discussió) 18:29, 21 abr 2006 (UTC)

-- Hola de nou,

Aquest cop em dirigeixo directament aquí. Sóc l'Ester de la STSI. Dimarts tanquem programa d'activitats de la Festa d'Internet a Catalunya que com ja us he explicat se celebra del 2 al 17 maig. I seria convenient que es decidís alguna cosa sobre la participació de la Viquipèdia. Com ja us he dit, estaríem encantats de comptar amb la vostra participació. Si no hi ha cap comentari en contra, prenc nota sobre el canvi de l'enllaç del glossari del web fesinternet.cat.

Salutacions,

Ester

Si del que es tracta és de anunciar-ho des de la viquipèdia a mi em sembla que estaríem tots d'acord. Fins i tot jo proposo que se li faci un requadre propi destacat dins l'apartat d'Actualitat, o fins i tot fora per a que aparegui amb totes les pestanyes. --SMP 21:46, 21 abr 2006 (UTC)

  • Això de que es faria una setmana d'internet ja ho vaig posar a l'[Viquipèdia:Agenda|agenda].
  • Encara que l'STSI és un organisme governamental no veig, en principi, cap impediment per fer intervencions a les planes de Viquipèdia com a usuari registrat, si bé Viquipèdia és una entitat independent. Quan es registri hauria de crear una plana d'usuari i indicar la relació que té amb la Generalitat, i senyalar que no hi ha cap relació entre Viquipèdia i la STSI, i que les col·laboracions que es puguin fer es fan com a un simple col·laborador; de totes maneres Viquipèdia no cerca, a no ser en ocasions especials, d'on venen les comunicacions que es fan signades amb un IP, i les que es fan signades amb un nickname encara són més anònimes.
  • El que es podria fer, pot ser no hi ha temps per organitzar una cosa així pel 17 de maig, però es podria organitzar per més endavant (quan arribem els 30.000 articles o més endavant) és una posada de llarg de la Viquipèdia: caldria un local (sala de conferències, teatre, o similar), megafonia (molts d'aquests llocs ja ho tenen), i el que seria molt important seria un ordinador, això no seria difícil de trobar, i el que seria més difícil, pot ser, trobar un monitor-projector. Una cosa, pot ser, més difícil és que algú es posi al cap per organitzar això i per fer un petit discurs.
  • Pel que fa a actes per Internet els fets parlen: cada dia qualcú posa alguna cosa a la Viquipèdia. Plàcid Pérez Bru 10:41, 22 abr 2006 (UTC)

Post scriptum: Hauria de ser organitzar qualque tipus de conferència per Internet, el que no tinc molt clar és com hauria de ser això: posar una mena de portal on hi anassin totes les col·laboracions? carregar arxius ogg Vorbis? Fer una contribució col·lectiva? Plàcid Pérez Bru 10:49, 22 abr 2006 (UTC)


Si ningú es manifesta en contra[modifica]

Avui a la tarda posaré una nota semblant a la d'actualitat, referent a Fesinternet, al Mediawiki:sitenotice, així sortirà a totes les planes de Vqiquipèdia. Plàcid Pérez Bru 05:16, 25 abr 2006 (UTC)

www.viquipèdia.cat[modifica]

Fa temps algú va proposar registrar un viquipèdia.cat. En un principi em va semblar una cosa molt cara, però he vist que n'hi ha molts del mateix estil (.be; .us; .nl; .jp; .fr; .de ...) de manera que si és una cosa que ja es fa per a altres viquipèdies, també es podria fer per a la nostra. On s'hauria de demanar, a meta:, al bugzilla o a la fundació wikimedia? Algú s'anima?-SMP (missatges) 19:21, 17 abr 2006 (UTC)

No és una qüestió de demanar sinó de pagar. Un usuari anònim va comprar www.viquipedia.org i ara assenyala cap aquí. Prova-ho. Simplement cal que algú es grati la butxaca i ho compri. Que se la grati força, per cert, que pel que es veu els dominis .cat són carets, encara que he sentit rumors de què per sant Jordi faran una oferta de llançament com la dels quioscos. Llull · (vostè dirà) 19:36, 20 abr 2006 (UTC)
El que deia de l'oferta de llançament: http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=1854394 Llull · (vostè dirà) 08:03, 23 abr 2006 (UTC)
Per si algú s'anima aquí hi ha tota la informació.--Aljullu (discussió) 10:09, 23 abr 2006 (UTC)
Ara que hi ha dominits gratuïts .ppcc.cat també el podríem posar no? El problema és que porten un banner de publicitat i això trencaria amb la mentalitat de la Viquipèdia, què n'opineu?
Això no és un domini, sinò un subdomini del domini "ppcc.cat", que no és el mateix. --Joanot Martorell 12:28, 24 mai 2006 (UTC)

.. ara ja es pot entrar a www.viquipedia.cat.. els de CAT1.NET ens hem gratat la butxaca per prevenir que ningú agafir el domini per fer els que fan per exemple a wikipedia.es  :)

Wiki personal - Com fer una pàgina web en 20 minuts[modifica]

He preparat un tutorial molt senzill per a no iniciats (no cal saber HTML) per preparar una pàgina web en 20 minuts en 4 passes.

És un sistema nou, Wiki molt útil fins i tot per a experts. Permet tan fer una llibreta personal per a portar-la en un llapis USB, com un portal públic.

Agrairé que el probeu i m'indiqueu si hi veieu cap problema. Funciona amb JavaScript, es basa en TiddlyWiki.

El podeu fer arribar a qui volgueu.--Paco

Taverna al menu esquerre de navegació[modifica]

Hola :-) Proposo d'afegir un enllaç a la taverna en el menu esquerre de navegació, per exemple, entre l'enllaç del portal del viquipedista i el d'actualitat. Que us sembla? Hi esteu a favor o en contra...? --Joanjoc (discussió) 18:53, 20 abr 2006 (UTC)

Ho veig molt bé. També veuria amb bons ulls que com els alemanys hi tinguèssim un enllaç cap a la portada dels portals. El nom podria ser "Viquiportals" o "Portals temàtics". Llull · (vostè dirà) 19:38, 20 abr 2006 (UTC)

No deman que hi poseu un enllaç cap a Agenda, perquè això hauria d'estar a Viquinoticies, el que deman és que algú tradueixi de l'anglès les coses bàsiques per crear viquinoticies; bé no sé si és massa demanar. 80.24.186.207 15:13, 21 abr 2006 (UTC)

Com comentava dalt, estaria a bé fer com a la viqui italiana una pàgina sobre esdeveniments "Gazzetino" de la propia Viquipèdia (es crea tal portal, tal viquiprojecte, s'obri tal votació, es tanca...) i afegir-ho també a la barra de l'esquerra baix de la Taverna (igual que la viqui italiana hehehe). --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:45, 21 abr 2006 (UTC)
Hola :-) ja he afgit dos enllaços a la taverna i als portals temàtics. --Joanjoc (discussió) 20:30, 24 abr 2006 (UTC)

Catalunya categorie in Commons[modifica]

(anglès) Most of these changes are vandalism.--SMP​ (+ disc.) 12:54, 25 abr 2006 (UTC)

Fotos Reus[modifica]

Què ha passat amb les fotos de la bandera i escut de Reus?--Xtv (que dius que què?) 21:17, 24 abr 2006 (UTC)

Ordre alfabètic[modifica]

He vist que quan la viqui ordena alfabèticament, situa les vocals accentuades (i suposo que també les dièresis) darrera la z. Exemple: a la Categoria:Física, l'article Física és a darrera de Freqüència natural de ressonància i clar, fa com mal als ulls. Suposo que no serà fàcil perquè les coses de programació de la viqui diria que no depenen de la pròpia wiki catalana. Tanmateix, algú sap si aquest tema ja s'ha tractat o bé a qui ens hem de dirigir per solucionar aquest problema?--Xtv (que dius que què?) 15:17, 25 abr 2006 (UTC)

És més, situa la subcategoria Categoria:Òptica darrera de la Categoria:Unitats de mesura...--Xtv (que dius que què?) 15:21, 25 abr 2006 (UTC)
Sí, per arreglar-ho s'ha d'escriure [[Categoria:nom de la categoria|Nom de l'article sense accents]] --SMP (missatges) 15:38, 25 abr 2006 (UTC)
Gràcies! Per cert, has posat física com a primer article justament perquè la categoria és de física? (és a dir, no ordenat?), ho dic perquè he vist moltes categories que l'article que duu el seu nom està barrejat pel mig (tal com jo creia que s'havia de fer)--Xtv (que dius que què?) 16:10, 25 abr 2006 (UTC)
Home, normalment s'intenta que l'article que explica la categoria, a més de sortir a l'infocat surti el primer de la llista, fent servir el codi [[Categoria:nom de la categoria| (espai)]]. Si hi ha alguna llista sobre el que tracta directament l'article o algun altre article que no és exactament el que descriu la categoria però sí hi té molt a veure, normalment es categoritza amb l'asterisc (*) usant el codi: [[Categoria:nom de la categoria|*]]--SMP (missatges) 16:18, 25 abr 2006 (UTC)

Per cert, ja que hi estem posats, per què la Categoria:Matemàtiques penja d'una categoria, Categoria:Ciències pures que només inclou l'article Ciències pures i l'esmentada categoria? no hauríem de posar directament les matemàtiques a ciència?--Xtv (que dius que què?) 16:20, 25 abr 2006 (UTC)

I una altra cosa encara: em va semblar llegir a la normativa de les categories, que les que van en plural són per enumerar una llista d'elements. Així per exemple a Categoria:Algorismes hi ha una llista d'algorismes. Tanmateix, l'article algorisme, hauria d'anar aquí dins o no? no és pròpiament un algorisme sinó una definició. Ho pregunto perquè veig que aquest cas, per exemple, no hi és, però en canvi a la categoria de Categoria:Constants matemàtiques sí que s'hi inclou l'article Constant matemàtica...--Xtv (que dius que què?) 17:10, 25 abr 2006 (UTC)

Algorisme ha de ser a la categoria algorismes, amb el codi [[Categoria:Algorismes| ]]. Llull · (vostè dirà) 18:05, 25 abr 2006 (UTC)