Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes/Arxius/2006/04

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Cafetera d'abril[modifica]

Als tecnicismes de la Taverna hi tenen lloc converses sobre qüestions tècniques del programari de MediaWiki, codis wiki, i afers relacionats amb qüestions informàtiques. Actualment es mostren les converses del mes de maig, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu dels tecnicismes per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius d'abril del 2006

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General

Edició d'articles offline[modifica]

Hola companys/es,

Per tal de no fer petar els servidors de wikipedia, a banda dels donatius per a nou hardware, ¿algú sap de l'existència d'algun emulador d'edicions offline? M'explico. Abans de desar un article solem fer visualitzacions prèvies per tal de no fer vint-mil versionats, o directament desem moltes versions per cada modificació que hi fem (pam pam!).

Tot i això són també moltes les previsualitzacions que llencem a la xarxa (entenc que les dades es submiteixen a les màquines i aquestes retornen el texte formatejat).

Trobo que una eina que fés una simulació d'una previsualització sense fer ús dels servidors, sinó del disc dur, estaria molt bé. És clar que tots els vincles quedarien vermells i els templates no es veurien, però a efectes de retocar la grandària i posicions d'imatges i taules, negretes i cursives, sangries i salts de línia, fer correcions ortogràfiques, etc... aniria bé. I un cop enllestit, una previsualització 'bona' i patapam cap al servidor.Aleator 19:30, 11 abr 2006 (UTC)

Em sona que a la versió en castellà tenen alguna cosa anomenada LivePreviw" que fa algunes de les funcions que demanes. Em sap greu no poder-te donar (de moment) més dades! --Álvaro M 15:19, 15 abr 2006 (UTC)

Bloqueo[modifica]

Hola muy buenas!! un saludo a vuestra wiki. Revisando las contribuciones de mi IP, he llegado hasta vuestra wiki, le pediría por favor a un admin que bloqueara esta IP para siempre ya que se trata de un proxy abierto, con el que ya habeís sido vandalizados y seguramente volverá a suceder (total un usuario normal normalmente no edita cosas por un proxy)

Això és el súmum del subrrealisme: un vàndal que demana que el banegin per no poder tornar a vandalitzar artícles i, a més, S'OBLIDA DE FIRMAR. Gangleri2001

Missatge al passar el mouse[modifica]

Hi ha alguna forma de fer aparèixer un missatge com quan la fletxa del mouse passa per damunt d'una imatge?

Estava pensant en crear una plantilla d'indicació d'idioma per a qualsevol idioma –Pasqual · bústia 16:27, 13 abr 2006 (UTC)

La única manera és amb la plantilla {{Template:Click}} que quan prems el dibuix et salta a un enllaç però no funciona bé per a açò. Ja ho vaig estar provant jo i no es pot, perquè quan poses aquesta plantilla tot el que vullgues posar després salta a la línia de baix en comptes de seguir la línia i açò és incòmode per a utilitzar en aquesta plantilla. Possiblement hi ha una manera per a arreglar-ho però de segur és massa enrevessat i no sé com fer-ho. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 08:20, 15 abr 2006 (UTC)
No sé si et refereixes a això però llegint el que has escrit he creat la plantilla {{indicació d'idioma2}} amb el mateix estil que ara es fa servir a les altres viquipèdies. un exemple de com queda és el seguent: {{indicació d'idioma2|català|ca}}. --SMP (missatges) 19:06, 17 abr 2006 (UTC)
Sí és exactament el que volia! –Pasqual · bústia 10:26, 20 abr 2006 (UTC)

Barra d'eines[modifica]

Tinc un problema amb el konqueror: Abans no veia la barra d'eines situada a la part superior de la caixa de text, però es que ara només hi veig els nous botons (per cert, útils!)... ¿Algú ha tingut el mateix problema i sap com solucionar-ho? Gràcies :) --Álvaro M 15:27, 15 abr 2006 (UTC)

caiguda històrica del servidor[modifica]

Hem estat sis hores sense poder editar, feia temps que no passava, oi? 81.38.26.51 16:01, 19 abr 2006 (UTC)

Algú en sap la raó?
És digne de ser esmentat a l'anegdotari o a alguna part o eixes coses millor que passen desapercebudes? –Pasqual · bústia 16:16, 19 abr 2006 (UTC)
No és una caiguda històrica. Cau cada dos per tres. I el motiu sol ser el mateix [1]. Llull · (vostè dirà) 18:34, 19 abr 2006 (UTC)
Que passa cada dos per tres ho sé, però que ningú puga editar en sis hores no ho recorde molt, pot ser no siga tan important com m'agradaria a mi, però estaven passant coses molt rares. A més l'error que tornava era que algun administrador havia blocat la base de dades per raons de manteniment i aixó tampoc apareix tots els dies.
I el més estrany ha sigut estos dies arrere –pots ser que només fora despús d'ahir i ahir– que sense fer res al editar una article o una discussió qualsevol s'afegien al text enllaços a imatge.
I parlant d'imatges hui hi ha hagut un moment que en cap Viquipèdia es podia veure cap imatge, que aixó sí que ho relacione amb el tràfic massiu i la saturació del servidor. –Pasqual · bústia 21:00, 19 abr 2006 (UTC)

Ací deixe la imatge dels canvis recents què demostra que hem estat sis hores sense poder editar (hi ha una franja de 5h i 23 min entre les 11:56 i 17:33 en la que no hi ha hagut moviment. X

Pujar imatges a Wikimedia[modifica]

Hola companys, porto ja dos dies amb aquest barallant-me sobre com he de pujar les imatges a Wikiemdia... pensava que ho tenia solucionat però he rebut un alarmant misstage que di que si no afegeixo el permís de la foto l'esborraran. El que no sé exactament és com he de posar el codi. Us puc assegurar que m'he re-llegit els manuals i he consultat moltes fotos per veure com estan pujades i no s'assembles unes a les altres.

El que jo poso és:

{{Information| 
|Description={{ca|Descripció de la foto}}
|Source=http://www.airhockeycatalunya.com 
|Date=2005 
|Author=Cristina Ruiz 
|Permission=Attribution
|other_versions= 
}}

És això correcte? Moltes gràcies. Perdoneu si no és aquest el lloc on demanar-ho però és que no se ja que fer.

Yuanga

Hola Yuanga :-) Quin enllaç utilitzes Carrega, que carrega els arxius a la Viquipèdia catalana o Carrega a Commons que els carrega a la Wikimedia Commons? La informació que has d'incloure a cada lloc pot variar... De quina imatge estàs parlant?
Ara he llegit, que a més d'aquesta plantilla, cal incloure a la imatge l'avís de drets d'autor corresponent.--Joanjoc (discussió) 22:47, 19 abr 2006 (UTC)
Doncs no sabia que els dos enllaços fossin diferents... el que jo he fet servir és el que els carrega a la Wikimedia Commons.
Crec que ja ho he solucionat. He afegit el permís en format {{cc-by-2.5-es}} i crec que ja no em treuran les fotos. Yuanga 23:05, 21 abr 2006 (UTC)

Problema amb els botons de la barra d'edició[modifica]

Tinc un problema amb la barra d'edició. Quan edito amb el Firefox, els botons "antics" (des del de negreta fins al de línia horitzontal) estan inutilitizats. Estan allà però si els pitjo no passa res. Curiosament, els botons nous sí que funcionen. Amb l'Explorer no em passa. A algú li passa el mateix? És un problema meu o de la Wiki? (veus, ara per exemple no puc firmar automàticament, ho he fet de forma manual) Sax

Ostres, i jo que em pensava que era problema meu. A mi també em passa amb el Firefox (amb l'IE no ho he provat) i és bastant emprenyador, la veritat. --Oersted.
A mi també em passa, però com me'n recordo dels codis simplement els escric. Per signar és ~~~~ que a més està en el quadre d'abaix automàticament. --SMP (missatges) 13:20, 20 abr 2006 (UTC)
Crec que com els botons vénen de la viqui francesa, allà també tindran eixe problema i potser l'hagen arreglat. Seria que un administrador mirara que han fet els francesos amb açò i copiar-ho a la pàgina de MediaWiki corresponent. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:30, 20 abr 2006 (UTC)
Hola :-) He mirat a la viqui anglesa, portuguesa i francesa, i els tres tenien el mateix error, però només l'havien arreglat a la francesa. He copiat el pedaç de la versió francesa a Mediawiki:Monobook.js, i ara funciona, amb l'efecte secundari que en l'Internet Explorer, (no amb firefox), els botons surten primer els extres i després els de sempre... Suposo que quan ens actualitzin a la nova versió del mediawiki, hauran corregit l'error, podrem eliminar el pedaç afegit, i tot tornarà a la normalitat :-) --Joanjoc (discussió) 18:35, 20 abr 2006 (UTC)
Sí, ara ja em funcionen. Moltes gràcies. --Sax 18:57, 20 abr 2006 (UTC)

Atzucacs[modifica]

Els articles que estan marcats així és perquè no tenen enllaços ni a dins de la wikipedia ni a fora, oi? N'he afegit alguns als primers arxius (com per exemple Afrànius) però continuen estant allà. Ja m'imagino que no s'actualitza diàriament la llista però ja fa uns quants que vaig fer els canvis. Sabeu dir-me per què? --Yuanga 12:25, 22 abr 2006 (UTC)

Els servidors de la Viquipèdia sempre estan a petar per què el trànsit no para de crèixer, de manera que s'han de limitar certes activitats. Les pàgines especials, enlloc d'actualitzar-se automàticament, s'actualitzen quan un dels administradors majors (dels grossos, no de la versió en català) ho troba oportú. Llull · (vostè dirà) 13:05, 22 abr 2006 (UTC)

barra inclinada[modifica]

Vull crear un nou article amb el nom de Llista de codis ISO/DIS 639-3, el que passa és que no sé com s'interpretarà la barra inclinada que sol emprar-se per a crear subpàgines, hi ha algún problema? Com és pot resoldre? –Pasqual · bústia 22:21, 27 abr 2006 (UTC)

Subpàgines de les pàgines especials, no dels articles. Mira GNU/Linux. Llull · (vostè dirà) 22:38, 27 abr 2006 (UTC)