Viquipèdia Discussió:Ajuda/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipediencs i Viquipedistes

Tenim segons el lloc Viquipediencs i Viquipedistes. Potser hauríem d'adoptar un únic nom, no? Alexblainelayder 14:59 23 mar, 2004 (UTC)

des de l'inici sempre hem utilitzat el mot "viquipedista". Això de viquipedienc no ho he llegit mai. Surtirà doncs, a compte, treure els viquipediencs. Llull 17:13 23 mar, 2004 (UTC)

Sí, el de viquipediencs m'ha semblat més ajustat al seu homòmim wikipedians perquè té connotacions d' habitant de. De totes maneres he respectat el vincle a viquipedistes, això de viquipediencs és una gràcia que podem treure, per descomptat.

Bé, també està bé que enlloc de senyalar un lloc assenyali una distracció i un hobby. Llull 21:51 23 mar, 2004 (UTC)

Sobre les teves pors, Llull:

(Compte no tornem a crear les mateixes 
pàgines abm altres noms 
(Em fa por que alguna d'aquestes pàgines 
ja les tinguem amb un altre nom) 

jo també tincs les mateixes, de pors. Només estic segur dels vincles que surten en blau. Els que surten en vermell són "inventats" per mi perquè després de fer una cerca a la Viquipèdia no he trobat res que existís prèviament amb altre nom (clar que si no conec els noms d'antuvi només puc especular). Així que si algú recorda (jo no puc recordar perquè fa poc que volto per aquí) que les pàgines ja existien amb altre nom si us plau que em corregeixi abans que no creem un duplicat.

Si voleu, podem desactivar els vincles a pàgines amb dubtes per a estar més segurs.

Això de HOWTOs ho he deixat tal qual perquè a google hi ha pàgines catalanes que utilitzen el terme i perquè (siguem sincers) no se m'acudia cap manera de traduir-ho. --ArinArin 21:45 23 mar, 2004 (UTC) (i perdoneu si queda poc clar, porto una hora de rellotge que marxa i torna la llum contínuament i he d'anar massa ràpid!).

A Softcatalà (acostumo a seguir-los per estandaritzar la traducció) són directes i en el seu manual de traducció [1] recomanen això: HOW TO - m COM ES FA Llull 21:51 23 mar, 2004 (UTC)
Per mi cap problema amb els COM ES FA.
Respecte a la resta de l'Ajuda, pensava anar fent por a poc cadascuna de les pàgines en vermell, per entendre'ns. Preferiu que m'esperi fins que no hagueu revisat si ja existeixen pàgines amb altres noms abans de llençar-me a crear possibles duplicats? M'espero fins que em digueu alguna cosa.--ArinArin 22:03 23 mar, 2004 (UTC)
Per mi, si dius que ja fas una cerca previa abans de crear planes noves, crec que ja n'hi ha prou. No crec que ningu d'aqui recordi totes les planes d'ajuda o instruccions que hi ha, perque les han fet o traduit varies persones. Potser, el que podriem fer es fer-ne un llistat alfabetic per facilitar-nos la feina, que us sembla ? Xevi.

Actualitzar tota l'Ajuda

Vaig a intentar actualitzar i refer l'ajuda. Els primers dies que entrí a la Viquipèdia anava molt perdut, així que editaré des del punt de vista del principiant.

Més tard, m'he plantejat fer un mapa de la Viquipèdia, que va molt bé per a anar ràpid a enllaços habituals. No se si ja n'existeix un, però ho deixe encara com a tema per a discutir. Peleguer 19:56 11 oct, 2004 (UTC)

Gràcies a Xevi per indicar-me que hi han pàgines duplicades d'ajuda. La veritat es que hi han moltes pàgines de l'espai de noms Viquipèdia que no pertanyen a cap categoria. Algú sap si hi ha alguna forma de mostrar-les automàticament que no siga la Categoria:Viquipèdia? Peleguer 20:53 11 oct, 2004 (UTC)

Errors de la pàgina que podeu corregir

  • contribuïu l’enllaçament
contribuïu a l’enllaçament
  • inter-lingüístic
interlingüístic

Vicent Tur i Serra 11:41 28 jul, 2005 (UTC)

Com es canvia el color del text?

Tot just acabo de començar i m'ha sorgit un dubte. Haig de canviar el color de la lletra perquè dins d'una taula hi ha un fons negre i la lletra, per tant, no pot ser negra. Com ho faig?

com es crea una pàgina nova??

Hola!!

Voldría saber que haig de fer per descriure una planta que no hi es.

Gràcies!

Cercar dins l'ajuda

Aniria bé que dins d'aquesta pàgina hi hagués una casella per buscar només dins les pàgines d'ajuda, si és que es pot fer. --Pere prlpz 13:58, 13 nov 2007 (CET)

Fet Fet!, copiat de l'anglesa. --V.Riullop (parlem-ne) 16:18, 13 nov 2007 (CET)

--Joan Rocaguinard (disc.) 20:03, 16 jul 2009 (CEST)

"Timeline"

"Línia de temps" és un anglicisme, calc inadvertit de l'anglès timeline, que és sinònim popular de chronology i equival al català cronologia. --Joan Rocaguinard (disc.) 20:03, 16 jul 2009 (CEST)

recorda que això és un wiki, pots canviar el que creguis que és un error i si no hi ha consens, ja es parlarà a la discussió --barcelona (disc.) 20:09, 16 jul 2009 (CEST)

Comentari Ocult

I com es fa un comentari ocult? no ho hauria de posar?

Ajuda

Hola, m'agradaria saber com faig que una imatge enllaci cap a un article? No he trobat enlloc com es fa... JaumeBG 09:24, 14 des 2010 (CET)

Fes [[Fitxer:blabla.jpg|enllaç=Article a enllaçar]]. Salut!--Arnaugir 13:28, 15 des 2010 (CET)
D'acord, gràcies Arnau! JaumeBG 07:27, 16 des 2010 (CET)

Categoria

Bona tarda,

com es fa per crear una categoria com aquesta? Gràcies! Gerhidt

Editor visual

Penso que caldria refer l'apartat d'ajuda incloent recomanacions per fer servir l'editor visual. Sobretot per a usuaris novells. No se com encarar-ho. Sabeu si ja s'ha fet a d'altres idiomes?--Kippelboy (disc.) 17:43, 12 ago 2014 (CEST)

Sí que s'hauria de fer, i també s'hauria de refer aquesta pàgina...--Arnaugir (discussió) 23:05, 12 ago 2014 (CEST)

Vandalisme

Hola m' agradaria saber si hi ha alguna forma de denunciar un usuari (a traves de viquipedia) per escriure una definicio absurda a la biografia de Claudi Ptolomeu, la Modificacio la va fer l' usuari -85.192.108.213- per aixo m' agradaria saber si es possible denunciar-ho. moltes gracies.el comentari anterior sense signar és fet per Alexballesta (disc.contr.)

@Alexballesta: Tens informació sobre el tema a Viquipèdia:Vandalisme. En aquest cas el que calia fer és el que has fet, o sigui, desfer l'edició. Llàstima només que no ho havia vist ningú abans.--Pere prlpz (disc.) 14:29, 29 gen 2015 (CET)

Enllaç a La Taverna/Ajuda

Crec que, a part de ser un índex de tota l'ajuda, en aquesta pàgina cal que hi hagi un missatge destacat com el següent: «Podeu demanar ajuda a la comunitat publicant un missatge a Viquipèdia:La taverna (escriu un missatge nou).»--Salvi «Ssola» (discussió) 13:51, 1 feb 2015 (CET)