Viquipèdia Discussió:Patrulla de canvis recents/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Antecedents

Patrulla de canvis recents

Si fins ara sempre n'hem dit Patrulla de canvis recents, perquè el canvi de nom a Patrulla d'articles nous, a mi m'agrada mes Patrulla de canvis recents o com també se l'ha anomenat Patrulla d'antivandalisme, que és la seva principal finalitat, més que el manteniment, i simplifica molt els criteris.

Llavors el patrullador a més de comprovar que la nova edició o creació de l'article no ha sofert cap acte vandàlic, pot a més contribuir amb el manteniment. --Jordicollcosta (discussió) 19:00, 30 març 2008 (CEST)

D'acord. Si no hi ha oposició, reanomenaré a Viquipèdia:Patrulla de canvis recents. Pau Cabot · Discussió 19:15, 30 març 2008 (CEST)
D'acord, però els criteris que hi ha ara (tant el la versió d'ahir d'en Pau Cabot com en l'ampliada d'ara) són per articles nous. Hauríem d'afegir-hi una altra secció per canvis recents, i de pas una altra per categories noves.
He estat ampliant la pàgina sense preguntar res abans. Crec que he seguit la línia del que hi havia i del que fem habitualment, però si creieu que s'ha de discutir primer aquests canvis, revertiu-los i enganxem aquí com a proposta el que he posat.--Pere prlpz (discussió) 19:20, 30 març 2008 (CEST)
Tinc el dubte de si m'he passat demanant masses coses per patrullar un article. Si convé, podem ser una mica menys ambiciosos i posar un mínim amb menys comprovacions i afegir algunes recomanacions pel que vulgui mirar més coses. Què creieu?--Pere prlpz (discussió) 20:08, 30 març 2008 (CEST)
En les categories noves, suposo que els articles de les subcategories compten, no? – Leptictidium (pm!) 20:47, 30 març 2008 (CEST)
Crec que va ser una de les coses que no va quedar clara de la darrera discussió. Segons jo, evidentment, no. Si fos així, es podrien crear moltes categories que tenguessin una sola subcategoria i res més, cosa que crec que no va en la línia de mantenir el número de categories el més baix possible. Pau Cabot · Discussió 20:52, 30 març 2008 (CEST)
A mi el que em va quedar clar és que necessitem un nou VP:LEC que contempli una casuística més ampla i concreti millor. També tinc força clar que anar discutint el mateix en llocs diferents sense aportar més arguments ni propostes no ens posarà d'acord ni ens durà gaire lluny, i també tinc clar que aquí és un bon lloc per decidir què fem amb els articles que es creïn mal categoritzats o amb les edicions que categoritzin malament els articles, però per decidir quan un article està ben categoritzat ja hi ha la taverna o podem obrir una presa de decisió específica.--Pere prlpz (discussió) 23:33, 30 març 2008 (CEST)

Articles inacabats

Com patrullem els articles inacabats? Jo recomanaria no patrullar els articles molt recents amb {{inacabat}} o {{millorant}}, sobretot si tenen deficiències, però no tinc clar què hem de fer si la plantilla es manté.--Pere prlpz (discussió) 17:18, 2 abr 2008 (CEST)

A {{inacabat}} ja hi el missatge El seu ús és temporal mentre l'usuari estigui editant l'article. No us oblideu de treure l'avís un cop estigui acabat, o bé es podrà treure després d'uns dies d'inactivitat que hauria d'estar també a {{millorant}}. El que cal és especificar la data d'inclusió de la plantilla que {{millorant|data}} ho permet, però {{inacabat}}, no. Jordicollcosta (discussió) 18:06, 2 abr 2008 (CEST)
D'acord que un article creat fa poc amb {{inacabat}} o {{millorant}} no cal marcar-lo amb plantilles de millorar, si no és per casos molt evidents com copyvios, manca de rellevància, articles duplicats, etc. El que no sé és si marcar-los com a patrullats o no, o si millor marcar-los quan no tinguin deficiències importants o quan s'hagi tret la plantilla d'inacabat i es marquin els defectes amb d'altres plantilles.--Pere prlpz (discussió) 18:39, 2 abr 2008 (CEST)
No són els articles que es marca'n com a patrullats, sinó les edicions per evitar vandalismes i a més pel manteniment que cada usuari es dediqui. --Jordicollcosta (discussió) 19:56, 2 abr 2008 (CEST)

Enllaços interns

Jo afegiria un punt a "pàgines noves": comprovar que els enllaços interns (tret dels més evidents com països, dates i coses així), encara que estiguin en blau, no apuntin a una altra cosa que no té res a veure. Per exemple, que l'autor hagi enllaçat "milà" per a l'ocell i resulti que l'enllaç apunta a "Milà" (ciutat d'Itàlia), això s'hauria de vigilar. Jo mateix vaig enllaçar "Ursus" pensant que no hi hauria cap més "Ursus" que el gènere dels óssos i va resultar que "Ursus" era una pàgina de redirecció que apuntava a "Urs" (després ho vaig arreglar col·locant la desambiguació corresponent). No sé si és el lloc més adient per a comentar-ho, però per a aquestes coses jo utilitzo aquesta extensió del Firefox, va de fàbula perquè amb ella pots obrir diversos enllaços alhora en pestanyes independents i en un moment tens tots els enllaços comprovats.--Quico (discussió) 22:10, 17 maig 2008 (CEST)

Cal categoritzar aquesta pàgina

Aquesta pàgina està sense categoritzar, i no se quina seria la més correcta. Ferbr1 (discussió) 12:02, 21 nov 2008 (CET) Fet Fet! i si algú no li convenç que en proposi una d'alternativa. --Bestiasonica (discussió) 20:23, 25 gen 2009 (CET)

Plantilles noves

He creat l'apartat per a les plantilles. Els suggeriments són benvinguts. Pau Cabot · Discussió 19:02, 23 nov 2008 (CET)

Llista de viquipedistes patrullaires

No seria millor fer servir la plantilla:Patrulla CR modificar-la per a que inclogui els usuaris automàticament a Categoria:Patrulla dels canvis recents o alguna cosa per l'estil, tal i com es fa en altres casos, així no caldrà modificar aquesta pàgina cada cop que un usuari es vulgui donar d'alta o baixa? --Bestiasonica (discussió) 20:28, 25 gen 2009 (CET)

Presa de Decisions

He obert la següent presa de decisió : Viquipèdia:Presa de decisions/2009/usuaris Reversors. L'idea general d'aquest flag de reversor és la de facilitar la revisió de les edicions i es força (per no dir del tot) relacionat amb el manteniment i el canvis recents, agrairia expossesiu la vostra opinió --Marc (Mani'm?) 09:32, 6 oct 2009 (CEST)

Això fa bona pinta ...

http://blog.wikimedia.org/2012/09/25/page-curation-launch/ Pau Cabot · Discussió 21:15, 27 set 2012 (CEST)