Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Afanomicosi

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

* Comentaris:

    • "A causa de l'elevadíssima taxa de mortalitat de la pesta, que és del 100%, han desaparegut de bona part del continent." Jo la reformularia, potser al revés: "Han desaparegut de.... a causa de... " Em sona més natural. Potser hauria de ser un punt i coma, perquè s'entengués millor que et refereixes a les dos espècies anteriors.Fet Fet!
    • "en algun lloc" al llarg de la frontera de França i Alemania,. No es pot especificar amb més precisió? No fet No fet! No en tinc ni idea, i com l'article original no dóna referència... – Leptictidium (digui, digui) 19:15, 22 juny 2014 (CEST)
    • Si les soques s'han extret a Nord-america, no entenc perquè després a l'apartat d'història no en parles de cap cas.
    • "Un d'ells es basa en observacions directes" --> potser millor "Un d'ells es basa en l'observació directa"--KRLS , (disc.) 15:15, 8 juny 2014 (CEST)
Apart del canvis o millores que comenta en KRLS, perquè no conté una infotaula aquest article com hi ha en les altres wikis? --Manlleus (disc.) 21:28, 8 juny 2014 (CEST)
@Manlleus: L'ús d'una infotaula a les altres viquis és incorrecte. La taxocaixa no ha d'anar a l'article de la malaltia, sinó al de l'espècie.– Leptictidium (digui, digui) 10:13, 16 juny 2014 (CEST)
@Leptictidium: Bones! parlo de infotaula de malaltia, no pas de la taxocaixa d'espècie lògicament.--Manlleus (disc.) 15:33, 17 juny 2014 (CEST)
@Manlleus: Tenim infotaules per malalties animals? – Leptictidium (digui, digui) 09:59, 18 juny 2014 (CEST)
Aprofitant la infotaula de malaltia humana perquè no? Els animals poden patir un munt de malalties com els humans, seria qüestió d'adaptar la plantilla que ja tenim o fer-n'he de nova.--Manlleus (disc.) 18:13, 20 juny 2014 (CEST)
@Manlleus: El problema és que "adaptar" la plantilla de les malalties humanes faria que ens quedéssim amb gairebé no res. Si t'hi fixes, a l'article "Tuberculosi" per exemple, veuràs que la gran majoria de paràmetres no són ni aplicables ni adaptables a l'afanomicosi.– Leptictidium (digui, digui) 11:21, 30 juny 2014 (CEST)
  • @Manlleus: Tal i com deia, em sembla que està realment molt bé l'article, però no per ser article de qualitat. Tinc dos arguments.
  1. El primer, que l'article és breu, no és exhaustiu, la història i les soques es podria explicar més bé, també es podria explicar la repercussió d'aquesta malaltia als rius de Catalunya, com al [Fluvià http://ichn-garrotxa.espais.iec.cat/about/linies-de-recerca/cranc-de-riu/].
  2. Per altra banda, si és la traducció d'un article que en castellà és bo, no és coherent donar-li aquí una distinció superior. En tot cas, considero que s'hauria de veure molt i molt clar per a fer-ho, i des del meu punt de vista, no és el cas.--Medol (disc.) 19:51, 20 juny 2014 (CEST)
@Medol: Tendeixo a estar d'acord amb tu, per això encara no he votat. Si decidim que és millor no donar-li cap distinció, no és la fi del món.– Leptictidium (digui, digui) 16:23, 21 juny 2014 (CEST)
@Leptictidium: Tal i com vas escriure, l'article està al límit. Té moltes referències, està ben escrit i s'origina en un article que és bo en castellà, però no és exhaustiu i no tinc coneixements per a valorar si inclou, encara que sigui breument, tots els aspectes rellevants d'aquesta malaltia. Davant el dubte, i tenint en compte la distinció en castellà (sense ser determinant), penso que pot ser distingit.--Medol (disc.) 02:02, 22 juny 2014 (CEST)

Jo també crec que s'hauria de posar la {{Infotaula malaltia}} i si no és específica per malalties animals, mirar de posar-hi el màxim nombre de paràmetres, com a Leishmaniosi. A :en veig que fan això mateix. Pau Cabot · Discussió 08:43, 28 set 2014 (CEST)