Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Henri VIII

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bona tarda. Deixo aquí alguns exemples:

*"El llibret se centra en el repudi de la reina Caterina d'Aragó per part del rei Enric VIII d'Anglaterra" - l'ús de l'expressió "per part de" en construccions passives (o assimilables a passives) és erroni.

*"està matisat per la dependència del compositor en les fórmules musicals i dramàtiques específiques" - la preposició adient amb "dependència" és "de".

*"rebent bones crítiques i acollida per part de l'audiència assistent" - ús incorrecte del gerundi.

*"ordena als presents a gaudir del moment" - preposició sobrant.

*"Henri amenaça amb fer una crida directe als seus súbdits" - davant de verb, diem "amenaçar de" / falta de concordança de gènere

*"Saint-Saëns va posar un notable esforç en la creació de Henri VIII" - en el text, a vegades s'escriu "d'Henri" i a vegades "de Henri". El segon és incorrecte.

Lohen11 (discussiócontribucions)

Fet!

Resposta a «Alguns exemples de llengua millorable»
Townie (discussiócontribucions)

(Moc aquí els comentaris de la proposta)

  • Trobo que quedaria millor si es manté la coherència del nom d'Anne Boleyn i es fa servir només o bé el nom en francès o en català. Ara hi apareixen els dos. El mateix passa amb Caterina d'Aragó/Catherine i Enric VII/Henry.
    • Quan es parla del personatge històric, s'anomena amb el nom conegut en català Anna Bolena. Quan es parla del personatge de l'òpera es deixa l'original Anne Boleyn. He corregit algun error.
  • No veig clara la relació que hi ha entre l'inici de la secció de l'Argument i cada un dels actes. En cap acte apareix Lord Percy ni és condemnat juntament amb Anna Bolena a morir.
    • He afegit l'apartat "Antecedents històrics" perquè es vegi clar que aquest apartat només és per comprendre millor l'argument de l'òpera.
  • Milloraria la qualitat de l'article un apartat d'Estructura com a I due Foscari o Armida (Rossini).
    • L'estructura deixa de ser important al final del Romanticisme, ja que sovint és difícil identificar-los (Cor, ària, duet...).
  • A la enwiki hi apareix un enregistrament fet l'any 1991 però sense cap referència. Si algú pot confirmar que això és cert, trobeu que s'hauria de crear un apartat d'Enregistraments? Si un enregistrament no és suficient per crear un apartat, trob que al menys s'hauria de mencionar aquest enregistrament en algun lloc de l'article.
    • Inclosos tots els enregistraments.
  • Comentari menor - Peu de foto de Gabrielle Krauss: canviaria "creadora" per "intèrpret".
    • Gabrielle Krauss va ser la cantant de l'estrena, llavors es diu que va crear el paper i per tant en fou la creadora.

Santanyiner (disc.) 06:36, 10 jul 2017 (CEST)

    • @Santanyiner: crec que he contestat tots els apartats. T'agraeixo molt que hi hagis dedicat el teu temps.--Lohen11 (disc.) 12:20, 10 jul 2017 (CEST)
Santanyiner (discussiócontribucions)

@Lohen11: Moltes gràcies per dedicar un temps a contestar tots els meus comentaris, fins i tot els que eren causats per la meva ignorància!

Canviaré el vot, però encara trobo que és una mica confús que l'obra tracti del repudi de Caterina durant el temps que Anna Bolena és l'amant i que a la secció d'antecedents històrics sigui ja Anna Bolena la muller del rei i que aquest ara estigui enamorat de Jane Seymour.

Lohen11 (discussiócontribucions)

@Santanyiner: Tens raó, en el seu dia em vaig liar i ara no ho havia repassat bé. Ho he tret.

Santanyiner (discussiócontribucions)

Perfecte! Enhorabona per la feina feta, espero que l'article obtingui el 8è vot de qualitat d'aquí poc.

Resposta a «Comentaris (mogut de la proposta)»
Cap més tema anterior