Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Leptictidium tobieni

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La font de la secció "Comparació dels espècimens" no es podria posar com a referència? --Arnaugir 21:51, 27 març 2011 (CEST) (edito de nou, que em sembla que se t'ha passat el meu comentari) --Arnaugir 17:41, 30 març 2011 (CEST)

Ja està com a referència. Al costat de la taula m 'ha semblat oportú repetir la citació completa perquè tota la secció ve d'aquesta referència. Et sembla que queda molt malament? – Leptictidium; what else? 19:34, 30 març 2011 (CEST)
Més que malament, ho trobo innecessari i, a més, que jo sàpiga no es sol fer en d'altres articles. Jo ho posaria com a referència després de la frase introductòria Aquesta taula compara les dimensions dels espècimens de L. tobieni (mides en mil·límetres). --Arnaugir 19:38, 30 març 2011 (CEST)
Fet Fet!Leptictidium; what else? 20:22, 30 març 2011 (CEST)

Cosetes

1. Introducció
La frase del principi diu: "'Leptictidium tobieni és una espècie de mamífer leptíctid extint de l'Eocè d'Alemanya." Jo més aviat diria "'Leptictidium tobieni és una espècie de mamífer leptíctid extint de l'Eocè.", sense "Alemanya. Ja la citaràs després, quan parles del "jaciment de Messel, a Frankfurt del Main (Alemanya)". Sinó la frase del principi es fa massa llarga, amb excés d'adjectius i complements de nom.

Em sembla ben important indicar que visqué a Alemanya. Per reduir la càrrega d'adjectius i complements de nom, he tret l'adjectiu "leptíctid" de la primera frase, ja que es torna a repetir al final del paràgraf.

2. Taula
Estaria bé explicar què vol dir "HLMD Me 8011a" i "I. R. Sc. N. B. M1475" (?). La taula potser es podria posar en un format més allargat i centrat (o sinó afegir una foto a la dreta); queda un espai blanc massa gran.

El primer quadre de la taula ja indica que es tracta dels espècimens de L. tobieni. He afegit una imatge del descriptor Gerhard Storch al costat per omplir el buit. – Leptictidium; what else? 09:08, 29 març 2011 (CEST)

3. Hàbitat
A Hàbitat hi ha aquest enllaç: "la" formiga gegant de Messel, només se n'ha trobat un, de fòssil? No queda clar.

És el nom que es dóna a la formiga. Igual que podem dir "aquesta regió està habitada per la guineu, que hi viu durant tot l'any". No vol dir que només hi hagi una guineu. – Leptictidium; what else? 11:12, 28 març 2011 (CEST)

Segur que em deixo cosetes, però crec que és un molt bon article enciclopèdic, està molt ben fet i ben documentat. Bona feina. Espero que t'hagi donat alguna idea. Ara mateix el voto. :) --Catalaalatac (Parlem-ne, WLM) 01:02, 28 març 2011 (CEST)

Época

Sembla que l'espècie es basa en dos individus (un holotip i un paratip). Caldria acotar, si es disposa de documentació relativa a datacions estratigràfiques, els períodes eocènics als que pertanyen aquests exemplars. D'altra banda seria interessant explicar si s'han trobat altres individus (o no) en altres jaciments a banda del de Messel. --Bestiasonica (disc.) 12:43, 30 març 2011 (CEST)

Ja s'indica en aquesta frase: Els fòssils provenen del jaciment de Messel, que correspon a l'Eocè mitjà i es troba a l'estat de Hessen (Alemanya). Si només hi ha dos fòssils i ambdós provenen de Messel, ja s'entén que no hi ha fòssils d'altres llocs. – Leptictidium; what else? 13:22, 30 març 2011 (CEST)