Viquipèdia Discussió:Propostes de fusió/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Avisar els usuaris

Igual que en el cas de les propostes d'esborrat, em sembla imprescindible que s'hagi d'avisar el/s usuari/s que hagin creat o col·laborat significativament en els articles en qüestió. M'he mirat un parell de propostes de fusió i els usuaris en qüestió no han estat avisats.--– Leptictidium (digui, digui) 11:22, 2 abr 2014 (CEST)

Em sembla lògic si ha estat el mateix usuari (o 1 o 2) qui ha creat majoritàriament els articles a fusionar.--KRLS , (disc.) 13:52, 2 abr 2014 (CEST)
I també de l'article destinació afectat pels canvis que li pot suposar. És una bona pràctica en general per a totes les discussions, més ara amb la facilitat de les notificacions, però dependrà en cada cas trobar quins són els usuaris potencialment interessats. Pot ser un o poden ser molts, a vegades fàcil i a vegades subjectiu. Tenim milers d'articles pendents de fusió, alguns evidents per ser duplicats i d'altres pendents amb un munt d'editors involucrats. Com a mínim pels casos presentats en aquesta pàgina és bo recordar d'avisar a qui li pugui interessar, però es fa difícil dir que sigui imprescindible, dependrà del sentit comú en cada cas. --V.Riullop (parlem-ne) 17:30, 2 abr 2014 (CEST)
Des que vam acordar que calia crear una secció a la pàgina receptora de la fusió, he anat afegint amb {{u|}} els creadors de les dues pàgines, i en un percentage apreciable han respost, i fins i tot algú es va encarregar de fer la fusió.--QuimGil (disc.) 06:08, 3 abr 2014 (CEST)
Per exemple, no s'ha avisat en @Coentor:, que va crear «Penya Tòtil», tot i que continua sent un usuari actiu. I jo crec que s'hauria d'haver fet.– Leptictidium (digui, digui) 17:06, 5 abr 2014 (CEST)
Gràcies, Leptictidium per pensar amb aquestes coses. Si qualque vegada no hi pens, és d'agraïr que altres editors ajudin a que tot funcioni. Pau Cabot · Discussió 17:30, 5 abr 2014 (CEST)
Només dues coses en descàrrec meu per aquest oblit: 1. A diferència de les propostes d'esborrat, la majoria d'usuaris que participen en aquestes discussions són usuaris experimentats que de ben segur fan un bon ús de la llista de seguiment, amb la qual cosa, se n'adonen de quan hi ha noves intervencions en una discussió on ells han participat. 2. Precisament es posen en aquesta pàgina els casos en què es necessiten més veus, ja que els punts de vista de les persones implicades ja solen esser a la discussió. La idea seria atreure altres opinions per desencallar el tema. Si aquest fet s'aconsegueix i es veu que el debat es reactiva (cosa que lamentablement no sol passar) sempre hi serem a temps d'avisar l'usuari. Si el que succeeix és que no hi ha novetats, no fa falta avisar ningú. I per concloure, que ningú s'espanti: si no hi ha intervencions i es veu clarament que no hi ha consens (com en aquests darrers casos que he duit aquí), la fusió no es durà a terme, evidentment. Pau Cabot · Discussió 10:25, 6 abr 2014 (CEST)

Absolutament d'acord, s'ha d'avisar, especialment si es tracta de creadors actius--barcelona (disc.) 17:11, 5 abr 2014 (CEST)

Bé, eixe article el tinc en seguiment, o siga que no passa res ;).--Coentor (disc.) 13:38, 6 abr 2014 (CEST)
@Paucabot: No passa res per l'oblit. :-). Una coseta, tanmateix: he creat milers d'articles, però a la llista de seguiment en tinc com a molt 200, ja que si els tingués tot tindria una llargada impràctica. Suposo que a altres usuaris els deu passar el mateix en major o menor mesura. Així doncs, és possible que algú proposés per fusionar un article creat per mi i jo no me n'assabentés.– Leptictidium (digui, digui) 14:00, 6 abr 2014 (CEST)
@Leptictidium: Doncs, perquè et facis una idea tens 41 pokémon sense evolució amb la plantilla {{Fusió a}}, afegit durant la proposta d'esborrament de l'altre pokémon.--KRLS , (disc.) 14:29, 6 abr 2014 (CEST)
Hola Leptictidium, entenc que no vulguis una llista llarga de seguiment, però, si és així, hauries d'acceptar que gent farà modificacions o escriurà a la discussió d'aquest articles i tu no te n'adonaràs. En tot cas, sempre hi haurà qualque company atent que t'avisarà ... Pau Cabot · Discussió 14:33, 6 abr 2014 (CEST)
PS. Jo tenc milers d'articles a la meva llista de seguiment i no és gens impràctica. I encara en tenc menys que Pere_prlpz que té a la seva llista de seguiment tots els articles que ha editat que són bastants ... Pau Cabot · Discussió 14:41, 6 abr 2014 (CEST)
@KRLS:: Gràcies per l'avís, ja ho vaig veure quan vaig picar a la categoria.
@Paucabot:: Si, ja sé que la gent editarà els articles i no ho sabré. Però esborrar o fusionar un article és molt més dràstic que una simple edició.– Leptictidium (digui, digui) 14:50, 6 abr 2014 (CEST)
Leptictidium Per l'esborrat, ja ho feim. La fusió no comporta eliminació d'informació, només reorganització, és com una altra edició més, que crec que es magnifica. No és el mateix. Pau Cabot · Discussió 14:54, 6 abr 2014 (CEST)
No és el mateix que un esborrat, però és molt més que una edició qualsevol.– Leptictidium (digui, digui) 14:55, 6 abr 2014 (CEST)
Per decidir si els canvis són importants o no, jo el que faria és el que feim molts usuaris, entre d'ells Coentor i jo: usar la llista de seguiment, que és una molt bona eina. És una cosa que no et fa dependre dels altres. Sincerament, en el teu cas i en els altres, havia suposat que ho fèieu ... Pau Cabot · Discussió 16:30, 6 abr 2014 (CEST)
Jo també tinc milers d'articles en la llista de seguiment, i tampoc em suposa gran trasbals. --Panotxa (disc.) 16:42, 6 abr 2014 (CEST)

Jo no en tinc cap, però no és aquesta la qüestió: una fusió suposa una edició major, ja que desapareix com a article independent encara que la informació es mantingui, per tant el més lògic com s'ha demanat és avisar el creador principal i consensuar els canvis dràstics--barcelona (disc.) 16:44, 6 abr 2014 (CEST)

És una bona pràctica usar la llista de seguiment. Així després no hem d'anar demanant que ens avisin dels canvis a les pàgines que ens interessen. I torn a repetir que la fusió no és un canvi dràstic, només una distribució de la informació diferent, encara que reconec que qualcuns sí que ho perceben com un canvi dràstic. Pau Cabot · Discussió 16:54, 6 abr 2014 (CEST)
Donat que s'ha d'avisar a la discussió del motiu de la proposta de fusió, crec que no costa res fer un {{ping}} a l'usuari principal. Crec que és de sentit comú.--KRLS , (disc.) 17:15, 6 abr 2014 (CEST)
Les propostes que he duit a aquesta pàgina són propostes encallades de fa temps que clamen per més veus (si pot ser diferents de les que ja hi han intervingut). No les he proposades ara mateix i per tant no he afegit ni una coma a la discussió. Pegau-hi una ullada, almanco. En qualcuna, ni tan sols hi he participat. Això del sentit comú se veu que és bastant subjectiu, perquè, per exemple, jo diria que la llista de seguiment és una gran eina per controlar les pàgines que són importants per nosaltres i n'hi ha d'altres que no ho veuen així. Pau Cabot · Discussió 17:24, 6 abr 2014 (CEST)
La llista de seguiment és una eina per facilitar-nos el treball i assegurar-nos que els vandalismes no passin desapercebuts, no una excusa per no notificar els altres viquipedistes quan els volem esborrar, fusionar o modificar els articles en profunditat. Enganxar una plantilla a la pàgina de discussió de l'usuari com la que enganxem quan proposem articles per esborrar no costa ni 30 segons. I, com proposa el KRLS, fer un ping no en costa ni 5. – Leptictidium (digui, digui) 17:25, 6 abr 2014 (CEST)
Cadascú que faci el que vulgui, som voluntaris sense obligacions, però abans de tancar una discussió és de sentit comú assegurar-se que s'han tractat tots els punts de vista i han tingut oportunitat d'intervenir tots els possibles interessats pingoneats. No cal donar-li tantes voltes. Ara, millor discutir fusions. --V.Riullop (parlem-ne) 17:40, 6 abr 2014 (CEST)