Vés al contingut

Viquiprojecte Discussió:Wiki Loves the Catalan Parliament/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Contactes

@KRLS:, tens algun contacte a la CUP?– Leptictidium (digui, digui) 12:17, 13 maig 2014 (CEST)

Ho parlem en privat per e-mail.--KRLS , (disc.) 14:52, 13 maig 2014 (CEST)

Document de cessió de drets

L'apartat de logística posa, entre les coses que calen, "un document de cessió de drets d'imatge per a cada diputat". És veritat que per alguna reutilització pot fer falta aquest document (per exemple, per fer un anunci d'un restaurant amb la foto d'un diputat), però diria que no cal ni per pujar-la a Commons ni per fer-la servir a la Viquipèdia, perquè és obvi que seran fotos d'un personatge públic preses amb consentiment, sobretot si es fa amb un fons clar i un focus i mirant a la càmera. O sigui, suposo que si hi ha un document de consentiment signat, millor, però és probable que el document espanti més al fotografiat que altra cosa.

No sé com ha anat el tema amb altres Wiki Loves Parlaments.--Pere prlpz (disc.) 15:42, 24 jul 2014 (CEST)

Bé, més que una cessió de drets, és un disclaimer. Al WLP del Parlament Europeu era una frase així: "Dono el meu consentiment perquè se'm facin fotos i/o vídeos i es carreguin a Wikimedia Commons sota la llicència XYZ".– Leptictidium (digui, digui) 13:31, 25 jul 2014 (CEST)
I els diputats no posaven pegues a signar-lo?--Pere prlpz (disc.) 13:47, 25 jul 2014 (CEST)
No, més aviat al contrari. Suposo que devien sentir-se més "en control" de la situació.– Leptictidium (digui, digui) 14:58, 25 jul 2014 (CEST)
Si és així tampoc hi poso pegues jo.--Pere prlpz (disc.) 15:52, 25 jul 2014 (CEST)

FAQ

Contactes

Els encarregats del projecte són:

  • XXX (correu electrònic)
  • YYY (correu electrònic)
  • ZZZ (correu electrònic)

@KRLS:, @Arnaugir:: Us oferiu a ser contactes juntament amb mi? L'adreça de correu electrònic no seria la personal, sinó el formulari per enviar un correu electrònic via la Viquipèdia.— Leptictidium (digui, digui) 11:29, 23 ago 2014 (CEST)

Sí, no hi ha problema. Sempre es pot enviar a un genèrica d'Amical per aquells que no vulguin registrar-se.--KRLS , (disc.) 14:13, 23 ago 2014 (CEST)
I teniu algun problema perquè posi el vostre nom real? Si algú ens ha de trucar i demana pel "Lepti" o el "KRLS", no sé si queda gaire professional...— Leptictidium (digui, digui) 15:58, 23 ago 2014 (CEST)
El nom, no hi ha problema. No complet, prefereixo que no.--KRLS , (disc.) 16:45, 23 ago 2014 (CEST)

Estructura del vídeo

  • Nom de l'entrevistat.
  • Partit i grup parlamentari al que pertanyen.
  • Temps com a diputat al Parlament.
  • Comissions en les quals participa en aquesta legislatura.
  • Àmbits d'activitat.--– Leptictidium escrivint des d'un ordinador no segur 17:56, 3 set 2014 (CEST)

Carta a les escoles

Benvolguts senyors,

Els escrivim en nom de l'Amical Wikimedia, l'organització que agrupa els editors de la Viquipèdia en català, per oferir-vos la possibilitat de participar en un projecte col·laboratiu entre el Parlament de Catalunya, els partits que hi tenen representació i la Viquipèdia.

Creiem que és una gran oportunitat per als vostres alumnes de posar en pràctica el seu talent en un context d'alt nivell. Serà una experiència única per a fotografiar/filmar/maquillar els protagonistes de la vida política catalana, cosa que potenciarà el currículum dels vostres alumnes tant a l'hora de continuar la seva formació com a l'hora de trobar feina.

El projecte Wiki Loves Parliaments, que ja s'ha dut a terme amb èxit a diversos parlaments d'arreu d'Europa, consisteix a muntar una paradeta a l'interior del Parlament un dia de debat. Convidem els diputats a passar cinc minuts perquè els facin fotos viquipedistes experts i, si volen, també podem gravar un vídeo d'un parell de minuts en què expliquin breument qui són, a quin partit pertanyen i quines són les seves prioritats polítiques al Parlament. Les imatges i els vídeos es pengen seguidament a la Viquipèdia sota una llicència lliure.

Esperem que els interessi sumar-se a les altres escoles de fotografia/cinema/maquillatge que ja han participat en aquest projecte arreu d'Europa i quedem a la seva disposició per respondre a qualsevol dubte o pregunta que els pugui sorgir.

Atentament,

Amical Wikimedia el comentari anterior sense signar és fet per Leptictidium (disc.contr.) 22:04, 3 set 2014 (CEST)

Coses per fer

Bé, com ja deveu saber, ahir l'@Arnaugir: i jo ens vam entrevistar amb el personal de seguretat i premsa del Parlament. Conclusions:

  1. Les dates elegides són el 12 i el 13 de novembre, un parell de setmanes més tard del que s'havia previst inicialment, per tal de poder organitzar-ho tot bé.
  2. Al final, per raons d'il·luminació i logística, l'acció es durà a terme a la Sala 10 del Parlament. Si realment ho voleu, puc carregar-ne un parell de fotos que vaig fer o enviar-vos-les per e-mail.
  3. El següent pas és repartir-nos les feines següents:
    1. Anar a les seus de les escoles per rellançar el contacte. Tinc la impressió que estan ignorant els nostres mails.
    2. Decidir si val la pena comprar material complementari (focus, pantalles, etc.) que Amical Wikimedia pugui reutilitzar en projectes futurs.
    3. Preparar i imprimir els cartellets per a cadascun dels diputats del Parlament.

Algun dubte? — Leptictidium (digui, digui) 17:32, 30 set 2014 (CEST)

@KRLS: @Kippelboy: @Barcelona: — Leptictidium (digui, digui) 19:49, 30 set 2014 (CEST)

Anunciat a la llista i crida als socis. Jo no puc anar als matins a fer toc-toc a les escoles.--KRLS , (disc.) 23:30, 30 set 2014 (CEST)

quan vegi agenda meva, em posaré en algun torn. Material: en parlem --barcelona (disc.) 13:31, 1 oct 2014 (CEST)
@Barcelona:, algun dia podries passar per les escoles? Aquesta setmana ho tinc molt malament, però puc intentar trobar un forat per acompanyar-te divendres abans de la viquimarató.— Leptictidium (digui, digui) 15:03, 1 oct 2014 (CEST)

Material per deixar

Per qüestions de distància i disponibilitat no sóc la més adequada per poder proporcionar material, però tinc un trípode (per a càmera de fotos) que podria deixar. També tinc una càmera de fotos decent, però suposo que d'això ja anireu més ben servits. Total, que si ho necessiteu, m'ho dieu i en parlem. --ESM (disc.) 09:23, 3 oct 2014 (CEST)

@ESM: Ens interessen de moment ambdues coses. Trípode era una cosa que em preocupava i molt. Ho parlem pel xat.––KRLS , (disc.) 09:52, 3 oct 2014 (CEST)

Temes de personal

Tenint en compte que:

  1. per molta voluntat que hi posi, un sol viquipedista no es pot ocupar d'aquest acte;
  2. no tenim prou viquipedistes disponibles per fer-lo nosaltres sols; i
  3. les escoles de fotografia han passat olímpicament de nosaltres malgrat diversos e-mails i recordatoris

Em temo que aquest acte, tal com el vam plantejar, no es troba dins de les capacitats de l'Amical Wikimedia. Així doncs, crec que o bé ho deixem estar o bé ho fem a lo cutre: sense fons, sense maquillatge, sense focus especials i sense càmeres professionals, es presenten dos o tres viquipedistes al Parlament amb les seves càmeres i fan el que poden. Barroer, però millor que res, no?—Leptictidium (digui, digui) 14:08, 19 juny 2015 (CEST)