Waku Waku

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de programa audiovisualWaku Waku
Tipussèrie de televisió i programa de televisió Modifica el valor a Wikidata
Gènereconcurs televisiu Modifica el valor a Wikidata
PresentadorRob Fruithof Modifica el valor a Wikidata
País de produccióJapó, Estats Units d'Amèrica i Països Baixos Modifica el valor a Wikidata
Llengua originaljaponès i portuguès Modifica el valor a Wikidata
Canal originalLa 1 i American Broadcasting Company Modifica el valor a Wikidata
Primer programa7 febrer 1989 Modifica el valor a Wikidata
Últim programa28 desembre 2003 Modifica el valor a Wikidata
Temporades5 i 3 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
TV.com IDFitxa a TV.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0374467 TV.com: shows/animal-crack-ups TMDB.org: 10963 Modifica el valor a Wikidata

Waku Waku, titulat en la seva última etapa com a Jimanji Kanana,[1] va ser un concurs de Televisió espanyola, dirigit per Narciso Ibáñez Serrador. Els drets originals de producció de Waku Waku pertanyen a la productora de televisió japonesa TBS (Tokyo Broadcasting System), qui va llançar el programa per primera vegada en 1983 sota el títol Wakuwaku Dōbutsu Land (わくわく動物ランド; 'Wakuwaku, el país dels animals'). El programa va ser exportat no només a Espanya sinó també a altres països:

Mecànica del concurs (versió de Televisió Espanyola)[modifica]

El programa consistia en l'emissió de vídeos de comportament animal, que eren interromputs perquè un dels quatre concursants - sempre personatges famosos - anticipés quina seria la reacció de l'animal davant la situació que s'havia plantejat i mostrat en les imatges ja exhibides. Qui encertés guanyava un punt. Al final del programa aquell concursant que més punts hagués acumulat rebia una quantitat en metàl·lic que havia de donar a una societat protectora d'animals de la seva elecció.[2]

Etapes (Televisió Espanyola)[modifica]

En la versió de Televisió Espanyola, el programa va tenir tres etapes, les dues primeres molt distanciades en el temps i les tres diferenciades per la seva presentadora, encara que no pel contingut ni el format.

El projecte va ser el primer treball d'Ibáñez Serrador en televisió després de l'èxit irresistible de l'època de Un, dos, tres... responda otra vez presentada per Mayra Gómez Kemp que havia conclòs gairebé un any abans. La triada per a presentar l'etapa que es va prolongar entre 1989 i 1991 va ser Consuelo Berlanga en la qual va resultar la seva primera experiència com a presentadora en solitari d'un programa de televisió després del seu pas per l'espai de Jesús Hermida Por la mañana.

Set anys més tard, el 19 de gener de 1998, i després d'haver triomfat de nou amb "Un, dos, tres" així com els espais Hablemos de sexo i El semáforo, Ibáñez Serrador va posar de nou en emissió Waku Waku i en aquest moment, va seleccionar per a conduir el concurs a una jove i llavors desconeguda Nuria Roca, procedent de Canal 9. Va ser el debut en una televisió d'àmbit estatal de qui es convertiria en una de les presentadores més populars durant la següent dècada.[3] Durant uns mesos, des d'octubre de 1998, va estar a més acompanyada en la presentació per la txeca Martina Hegel.

La quota de pantalla mitjana en aquesta etapa va ser de 26%. El programa es va prolongar fins a febrer de 2001, encara que des de gener de 2000, la realitzadora Marisa Paniagua havia substituït a Chicho Ibáñez Serrador en la realització.

L'espai es va cancel·lar a causa de l'augment de preu dels segments documentals d'animals procedents del Japó, que va encarir la producció de forma insostenible per a TVE. Dos anys més tard, i amb el nou títol de Jimanji Kanana, es va estrenar la que seria l'última època del programa, amb la presentació de Rosa García Caro, amb idèntica mecànica que l'original, però amb la novetat de la presència del veterinari Carlos Rodríguez que donaria consells per a la cura de mascotes. Aquesta última versió del programa, també a càrrec d'Ibáñez Serrador, es va emetre al llarg de 2003,[4] fins al 28 de desembre del mateix any, dues setmanes abans de l'estrena d' Un, dos, tres... a leer esta vez.

Concursants (versió de Televisió Espanyola)[modifica]

Entre els concursants que van passar pel plató espanyol de Waku Waku, figuren els següents:

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]