Nicholas Varopoulos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNicholas Varopoulos
Biografia
Naixement16 juny 1940 Modifica el valor a Wikidata (83 anys)
Dades personals
FormacióUniversitat de Cambridge Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiJohn H. Williamson Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómatemàtic, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Pierre i Marie Curie Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Estudiant doctoralThomas William Körner, Laurent Saloff-Coste, Stephen Drury (en) Tradueix, Andrew Tonge (en) Tradueix, Françoise Lust-Piquard (en) Tradueix i Sami Mustapha (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Família
PareTheodoros Varopoulos Modifica el valor a Wikidata
Premis

Nicholas Theodore Varopoulos (grec: Νικόλαος Βαρόπουλος, Nikolaos Varopoulos, també Nicolas Varopoulos; nascut el 16 de juny de 1940) és un matemàtic grec, que treballa en l'anàlisi harmònica i especialment en l'anàlisi dels grups de Lie. 

Varopoulos és fill del professor de matemàtiques de Tessalònica Theodore Varopoulos (1894–1957).[cal citació] Nicholas Varopoulos va rebre el seu doctorat el 1965 a la Universitat de Cambridge sota la direcció de John Hunter Williamson.[1] Allí va ser el 1965 professor de matemàtiques. En el curs acadèmic 1966-1967 va estar a l'Institut d'Estudis Avançats de Princeton, Nova Jersey. Varopoulos es va convertir en professor de la Universitat Pierre et Marie Curie (Universitat París VI).

El 1968 Varopoulos convertir en el primer receptor del Premi Salem. El 1990 va ser un orador convidat al Congrés Internacional de Matemàtics de Kyoto (Anàlisi i geometria en grups) el 1970 a Niça (Grups de funcions contínues en anàlisi harmònica). Els seus estudiants de doctorat inclouen Thomas William Körner i Laurent Saloff-Coste.

Publicacions[modifica]

Referències[modifica]

  1. Nicholas Varopoulos al Mathematics Genealogy Project.
  2. «Review: Analysis and geometry on groups, by N. Th. Varopoulos et al.». Bull. London Math. Soc., 26, 6, 1994, pàg. 618–619. DOI: 10.1112/blms/26.6.618.

Enllaços externs[modifica]