AMUSE

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
AMUSE

Tipusaplicació mòbil Modifica el valor a Wikidata
Versió inicial2017 Modifica el valor a Wikidata
Llicènciaprogramari gratuït Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
Sistema operatiuAndroid Modifica el valor a Wikidata
Equip
Creador/sFundació ONCE Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorGoogle Play Modifica el valor a Wikidata

AMUSE és una aplicació llançada l'any 2017 per la Fundació ONCE, destinada a convertir els museus en llocs més inclusius, interactius i lúdics, amb l'objectiu d'incloure a les persones amb discapacitat visual en l'oci cultural. És una aplicació apta per tots els dispositius Android.[1][2]

Amb aquesta aplicació es pot:

  • Accedir a la informació de manera personalitzada a les teves necessitats en funció dels continguts disponibles del museu.
  • Localitzar els elements claus del teu voltant usant la càmara del mòbil o la localització Bluetooth.
  • Realitzar rutes temàtiques dissenyades pel museu
  • Jugar per les diferents sales del museu en diferents nivells en funció del coneixement i els punts acumulats
  • Saber la teva localització gràcies al Bluetooth.

Entre els museus que han incorporat aquest programa a les seves instal·lacions, s'hi troben el Museo del Enclave de la Muralla de Molina de Segura o el Museu Tifològic de Madrid.[3][4] L'any 2019 va rebre el premi a la "Innovació en ONG" concedit per l'Organització Mundial del Turisme.[5]

Referències[modifica]

  1. «El Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, la Fundación ONCE e ILUNION presentan en Tabacalera la App AMUSE» (en castellà). Ministerio de Cultura y Deporte, 19-10-2017. [Consulta: 2 juny 2022].
  2. «La Fundación ONCE lanza 'Amuse', una app interactiva y accesible para visitar museos» (en castellà). Europa Press, 20-10-2017. [Consulta: 2 juny 2022].
  3. «El MUDEM mejora la accesibilidad de las personas con discapacidad a través de la app “Amuse” que impulsa la Fundación ONCE» (en castellà). Ayuntamiento de Molina de Segura, 29-01-2020. [Consulta: 2 juny 2022].
  4. «El museo que demuestra que "tocar acerca el arte, no lo estropea"» (en castellà). Telemadrid, 17-05-2020. [Consulta: 2 juny 2022].
  5. «El proyecto Amuse, de Fundación ONCE, Premio de la OMT a la Innovación en ONG» (en castellà). Servimedia, 11-09-2019. [Consulta: 2 juny 2022].

Enllaços externs[modifica]