Alejandra Benítez

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlejandra Benítez

(2012) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(es) Alejandra de Jesús Benítez Romero Modifica el valor a Wikidata
7 juliol 1980 Modifica el valor a Wikidata (43 anys)
Caracas (Veneçuela) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióCatolicisme Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat Central de Veneçuela Modifica el valor a Wikidata
Alçada169 cm Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciótiradora, política, odontòloga Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Socialista Unit de Veneçuela Modifica el valor a Wikidata
Esportesgrima Modifica el valor a Wikidata
Participà en
2012Jocs Olímpics d'Estiu de 2012
2008Jocs Olímpics d'Estiu de 2008
2004Jocs Olímpics d'Estiu de 2004 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webalejandrabenitez.com Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): BenitezVEN Modifica el valor a Wikidata

Alejandra Benítez (Caracas, 7 de juliol de 1980) és una política, odontòloga i esgrimista olímpica veneçolana. Va ser Ministra del Poder Popular per a l'Esport de Veneçuela.

Biografia[modifica]

Va obtenir el títol d'odontòloga en el 2006 en la Universitat Central de Veneçuela. A més, ha estat model per a diversos diaris i revistes nacionals.[1]

Durant la seva carrera esportiva ha obtingut nombrosos títols entre els més destacats estan: Campiona Mundial Junior per equips Dijon- França 99, bronze Campionat Mundial Junior per equips South Bend- USA 2000, Campiona Copa Mundial adult l'Havana 2005, bronze Copa mundial adult Koblenz- Alemanya 2008, Sub campiona Panamericana Sto. Domingo 2003 i Guadalajara 2011. Ha participat en els Jocs Olímpics de Atenes 2004, Pequín 2008[2] Londres 2012.[3] i Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016.[4] Benítez també fa vida dins de la política del seu país, va ser nomenada Diputada Suplent davant l'Assemblea Nacional per la regió cabdal fins a gener del 2016.[5] El 21 d'abril de 2013, el president veneçolà Nicolás Maduro, en cadena nacional, va anunciar que Alejandra passaria a dirigir el Ministeri del Poder Popular per a l'Esport.[6] finalitzant el seu període al gener del 2014.

Vida personal[modifica]

Alejandra es va casar amb l'Entrenador i Atleta amb múltiples rècords nacionals de Salt amb perxa Ricardo Díez Boza, fill del professor, entrenador de bàsquet i ExPresident de l'Institut Nacional d'Esports Francisco "Paco" Díez i Josefina Boza de Díez professora universitària. En l'actualitat estan separats i no se li coneix cap relació. És amant dels animals. La seva mascota "Matheo" és molt reconeguda a les xarxes socials.

Treball social[modifica]

La Fundació Benitez Ven és presidida per Benitez i té com a objectiu principal ajudar a joves promeses esportives, clubs i promocionar la pràctica esportiva en escoles, comunitats, caserius i zones de baixos recursos en tota Veneçuela, a més a través de donacions que rep d'empreses públiques, privades i persones naturals a Veneçuela i fora d'ella; permet que nens nenes i joves continuïn la pràctica esportiva amb el préstec i donació de material d'entrenament i competència.

Diversitat de sexe[modifica]

Alejandra Benitez és obertament una lluitadora pels drets de la comunitat LGBTI a Veneçuela i aquesta a favor del Matrimoni Igualitari o entre persones del mateix sexe

Dona i esport[modifica]

Actualment és part de la Unión Nacional de Mujeres UNAMUJER al seu país i lluita per la igualtat de condicions de les dones dins de l'esport.

Partits polítics[modifica]

Benitez és membre activa del Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV) de la Regió Capital (Caracas/Dtto. Capital), on va exercir en diverses labors organitzatives i de formació.

Referències[modifica]

  1. «Foto | La nova ministra d'Esports va posar nua per a Dominical». ÚLTIMES Notícies, 22-04-2013 [Consulta: 22 abril 2013].
  2. (en anglès) Beijing 2008: Women's Individual sabre Sports Illustrated. Consultat el 24 de juny de 2012
  3. «Alejandra Benítez i María Gabriela Martínez estaran presents a Londres 2012» El Universal. Consultat el 24 de juny de 2012
  4. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2016-08-11. [Consulta: 13 febrer 2017].
  5. «AN juramenta a l'atleta olímpica Alejandra Benítez com a diputada suplent (+video)» Arxivat 2012-06-11 a Wayback Machine. Notícies 24.com. Consultat el 24 de juny de 2012
  6. Així llueix la nova ministra de l'Esport (foto) Diari La Veu. Consultat el 21 d'abril de 2013
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Alejandra Benítez