Anatomia de la malenconia

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Portada de l'edició de 1638

L'Anatomia de la malenconia (Títol complet: L'Anatomia de la malenconia, que és: amb totes les classes, causes, simptomes, pronòstic, i unes quantes cures d'això. Amb tres particions de Maine amb les seves seccions, membres, i subseccions. Filosòficament, medicinalment, històricament, obert i tallat.) és un llibre de Robert Burton, primera publicació el 1621.

Visió de Conjunt[modifica | modifica el codi]

A la seva superfície, el llibre és un llibre de text mèdic en el qual Burton aplica el seu aprenentatge gran i variat en la conducta escolàstica amb el tema de la malenconia (que inclou el que es qualifica ara de depressió clínica).

Encara que presentat com a text mèdic L'Anatomia de Malenconia és com molt un sui generis treball de literatura com és un text científic o filosòfic, i Burton s'adreça molt més que el seu tema manifestat. De fet, l'Anatomia de la malenconia d'usos com la lent a través de la qual es poden examinar tota l'emoció humana i idea, i el contingut virtualment sencer d'una biblioteca del segle XVII s'ordena a servei d'aquest objectiu.[1]

En el seu prefaci satíric al lector, la persona Democritus de Burton Júnior explica, "Escric de la malenconia sent ocupat per evitar la malenconia." "L'Anatomia" és un document que s'estén amplament, contenint digressions i comentari. Qualsevol cosa les seves forces com a text mèdic o com a document històric, és l'Anatomia 'amplada vasta de s—; temes d'adreçament com digestió, follets, la geografia d'Amèrica, i altres[1] —; i la veu especialment característica del seu autor que són més comunament citat pels seus admiradors com les fonts principals de la seva apel·lació. Tant satíric com seriós en el to, lAnatomia "és vitalment per (Burton) humor" que envaeix".,[2] i l'estil disgressiu i inclòs de Burton, que sovint es veu en un corrent de coneixement, coherentment denuncia i anima el text.

Publicació[modifica | modifica el codi]

Un reescriptor obsessiu del seu treball, Burton publicava cinc edicions revisades i expandides de L'Anatomia de Malenconia durant la seva vida. L'Anatomia de Malenconia ha estat sovint fora d'impressió, més notablement entre 1676 i 1800.[3] Perquè cap manuscrit original de l'Anatomia ha sobreviscut, les reimpressions posteriors n'han dibuixat més o menys fidelment des de les edicions publicaven durant la vida de Burton.[4]Primeres edicions de l'Anatomia són ara en el domini públic, amb uns quants disponibles en la seva totalitat des d'un cert nombre de fonts en línia com Projecte Gutenberg. En aquests darrers anys, l'interès augmentat en el llibre, combinat amb el seu estatus com a treball de domini públic, ha ocasionat un cert nombre d'edicions impreses noves, més últimament una reimpressió de 2001 de l'edició de 1932 prop de La Ressenya De Nova York De BOOKS sota seu NYRB Classics empremta (Isbn 0-940322-66-8).[1]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. 1,0 1,1 1,2 Nicholas Lezard. «The Book to End All Books». The Guardian, 1 August 2001 [Consulta: 15 abril 2007].
  2. Émile Legouis, Una Història de la Literatura anglesa (1926)
  3. La Ressenya Completa discussió de L'Anatomia de Malenconia
  4. William H. Gass, Introducció a L'Anatomia de Malenconia, Ressenya de Nova York de Llibres 2001 Isbn 0-940322-66-8

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]