Avinguda Beckhampton

Infotaula de geografia físicaAvinguda Beckhampton
Imatge
TipusAncient trackway (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Part deStonehenge, Avebury i llocs propers relacionats Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Map
 51° 25′ 30″ N, 1° 52′ 12″ O / 51.425°N,1.87°O / 51.425; -1.87
Format per
Dades i xifres
Patrimoni de la Humanitat  
TipusPatrimoni cultural  → Europa-Amèrica del Nord
Data1986 (10a Sessió), Criteris PH: (i), (ii) i (iii) Modifica el valor a Wikidata
Monument protegit al Regne Unit
The Longstones (en) [[File:Noun Project label icon 1116097 cc mirror.svg
Modifica el valor a Wikidata

L'avinguda Beckhampton fou una avinguda corbada prehistòrica flanquejada de pedres que corria, en línies generals, al sud-oest d'Avebury, cap a les Longstones, a Beckhampton, al comtat anglès de Wiltshire. Probablement es remunta a la fi del neolític i els començaments de l'edat del bronze .

Només una pedra, coneguda com a Eva, surt de les anomenades Longstones, ara roman en peus i fins i tot en els dies de William Stukeley hi havia poca evidència visible de l'avinguda. Les altres pedres es van trencar, probablement i es van vendre pels terratinents locals en l'era post-medieval. Les excavacions de la Universitat de Southampton de l'any 2000, no obstant això, van revelar files paral·leles de forats que havien allotjat les pedres. Es van descobrir 120 m de l'avinguda i van indicar que l'avinguda consistia en una doble filera de pedres col·locades a intervals de 15 m en un patró similar als de l'avinguda Kennet. La teoria de Stukeley era que les dues avingudes formaven part d'una 'serp' gegant pagana a través del paisatge amb el cap en El Santuari i també la incorporació de Avebury en si mateix. L'avinguda podria, originalment, haver-se estès més enllà de les Longstones, amb Eva sent part de la cove[1] o alineament de pedres de les Longstones paral·lel a aquest camí.

Abans de la construcció de l'avinguda el lloc albergava un recinte amb passarel·les del neolític.[2]

Els grups de restes prehistòriques de Stonehenge, Avebury i llocs relacionats estan al comtat anglès de Wiltshire.[3] L'any 1986 van ser declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.[4]

Al centre Avebury i partint cap a la dreta l'Avinguda Kennet que acaba en el Santuari i cap a l'esquerra l'Avinguda Beckhampton. En la part inferior central es veu Silbury Hill i a la seva dreta el túmul allargat de West Kennet. Gravat de Stukeley, c. 1724.

Referències[modifica]

  1. Segons autors anglesos un cove és un agrupament de pedres en forma rectangular o quadrangular, d'època neolítica.
  2. Aquest tipus de recintes reben en anglès el nom de causewayed enclosures, veure (Darvill 2003, p. 74)
  3. English Heritage. «Mapa dels llocs d'Avebury, Stonehedge i monuments associats» (en anglès). [Consulta: 18 setembre 2010].
  4. «Stonehenge, Avebury and Associated Sites». UNESCO. World Heritage. [Consulta: 9 juny 2010].

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]