Cal Feliuet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cal Feliuet
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx
Característiques
Estil arquitectònicEclecticisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Seu d'Urgell (Alt Urgell) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. de l'Arbre, 1, Castellciutat
Map
 42° 22′ N, 1° 26′ E / 42.36°N,1.44°E / 42.36; 1.44
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC40197 Modifica el valor a Wikidata

Cal Feliuet és una casa situada a la plaça de l'Arbre de Castellciutat que pertany al municipi de la Seu d'Urgell a la comarca de l'Alt Urgell protegida com a Bé Cultural d'Interès Local.

Descripció[modifica]

Edifici situat entre mitgeres, amb la façana en xamfrà i donant a la Plaça de l'Arbre. Es tracta d'una construcció de quatre altures, planta baixa, dos pisos i golfes. Destaquen la simetria de la distribució dels vans així com alguns elements de caràcter classicista, com els arcs rebaixats i les cartel·les que sustenten els balcons i la tribuna; i d'altres de caràcter més medievalista, com és la forma d'arc conopial que presenten algunes dels emmarcaments de les finestres. Destaca sobretot el cos sortint de la tribuna, en la part central de la façana, amb una balustrada en el seu coronament. Culmina l'edifici amb un ràfec prounciat a mode de barbacana.[1]

Referències[modifica]

  1. «Cal Feliuet». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 31 octubre 2018].