Can Bialet

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Bialet
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegles xvi i xvii
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaEsplugues de Llobregat Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. de Montserrat, 62. Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat)
Map
 41° 22′ 46″ N, 2° 05′ 22″ E / 41.37943°N,2.08956°E / 41.37943; 2.08956
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC18889 Modifica el valor a Wikidata

Can Bialet, Can Bialó o Can Pere Cargol, és una masia d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) protegida com a bé cultural d'interès local, a més de formar part del conjunt del carrer de Montserrat.

Descripció[modifica]

Està situada en ple nucli antic, a prop de l'església parroquial de Santa Maria Magdalena i en l'antic camí històric del carrer de Montserrat.

És una masia de planta basilical amb tres cossos i façana asimètrica. Consta de planta baixa, pis i golfes. El cos central és amb coberta a dues vessants, mentre que els laterals ho fan a una vessant. L'accés principal, desplaçat de l'eix central de l'edifici, està alçat del nivell del sòl, accedint-s'hi per sis graons. Posseeix marc de porta adovellat. El balcó i les finestres de la planta principal tenen marcs de pedra.[1]

Història[modifica]

No hi ha documentació referent al seu origen, però probablement data del segle xvi. Va ser adquirida per l'escultor Xavier Corberó i Olivella que la va reformar per a habitatge de lloguer en la dècada del 1980.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Bialet
  1. «Can Bialet - Can Bialó - Can Pere Cargol». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 1r maig 2012].
  2. «Can Bialet». Inventari del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental d'Esplugues de Llobregat p. . Vol. 2B. Diputació de Barcelona, 2007. [Consulta: 17 maig 2012].