Cao Ren

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
En aquest nom xinès, el cognom és Cao.
Infotaula de personaCao Ren

Modifica el valor a Wikidata
Nom pòstum忠侯 Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement168 Modifica el valor a Wikidata
Bozhou (Xina) Modifica el valor a Wikidata
Mort6 maig 223 Modifica el valor a Wikidata (54/55 anys)
Causa de mortMalaltia Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómilitar Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaDinastia han Modifica el valor a Wikidata
PareCao Chi (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Cao Ren (168 – 223[1]) va ser un general militar sota el comandament del senyor de la guerra Cao Cao durant la tardana Dinastia Han Oriental i l'era dels Tres Regnes de la història xinesa. Va tenir un paper important en les guerres civils que conduïren a la desintegració de la dinastia Han Oriental i l'establiment del Regne de Wei.

Biografia[modifica]

Inicis i carrera[modifica]

Nascut en el comtat de Qiao (谯, en l'actualitat Bozhou, Anhui), Cao Ren era un cosí jove de Cao Cao. El seu avi i pare havien compartit importants posts civils i militars a Han Oriental. Cao Ren fou afeccionat a la caça a cavall i els arcs, i va comportar-se de manera il·lícita durant la seva joventut.[2] Durant la Rebel·lió dels Turbants Grocs, va reunir més d'un miler d'homes joves sota la seva bandera i vagà per la zona delimitada entre el riu Huai i el riu Si (泗水).

Referències[modifica]

  1. de Crespigny, Rafe. A biographical dictionary of Later Han to the Three Kingdoms (23–220 AD). Brill, 2007, p. 46. ISBN 978-90-04-15605-0. 
  2. Està registrat en el SGZ que Cao Ren no complia amb la llei durant la seva joventut, però es va convertir en un general recte que mai va violar el codi militar després que ell va créixer.