Capella de Manyaques

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Capella de Manyaques
Dades
TipusAntiga església parroquial
Construcciósegle xii
Característiques
Estil arquitectònicRomànic
Localització geogràfica
LocalitzacióCatalunya Catalunya del Nord, El Tec (Vallespir)
Map
 42° 25′ N, 2° 34′ E / 42.42°N,2.56°E / 42.42; 2.56

La Capella de Manyaques, ara per ara d'advocació desconeguda, és la capella del mas Manyaques, situat a l'actual terme de la comuna del Tec, a la comarca del Vallespir (Catalunya del Nord).

Està situada[1] al costat sud-occidental del mas Manyaques, a prop a l'esquerra del Tec, a l'extrem nord-est del terme, prop del límit amb Montferrer.

La capella, exteriorment intacta, ha estat interiorment transformada en un apartament, com la resta de dependències del mas Manyaques.

Característiques[modifica]

Es tracta d'una capella probablement del segle xix, d'una sola nau, amb l'absis orientat al nord-oest. En el frontis sud-est hi ha un petit cloquer d'espadanya obrat amb maons, com la resta l'església.

Bibliografia[modifica]

  • Becat, Joan. «170 - El Tec». A: Atles toponímic de Catalunya Nord. II. Montoriol - el Voló. Perpinyà: Terra Nostra, 2015 (Biblioteca de Catalunya Nord, XVIII). ISBN ISSN 1243-2032. 
  • Ponsich, Pere; Lloret, Teresa; Gual, Raimon. «El Tec». A: Vallespir, Conflent, Capcir, Baixa Cerdanya, Alta Cerdanya. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana, 1985 (Gran Geografia Comarcal de Catalunya, 15). ISBN 84-85194-60-8. 

Referències[modifica]