Carles Albet Olivella

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCarles Albet Olivella
Biografia
Naixement14 maig 1929 Modifica el valor a Wikidata
Vilanova i la Geltrú (Garraf) Modifica el valor a Wikidata
Mort25 desembre 1970 Modifica el valor a Wikidata (41 anys)
Activitat
Ocupaciópintor Modifica el valor a Wikidata

Carles Albet Olivella (Vilanova i la Geltrú, 14 de maig de 1929 - 25 de desembre de 1970) fou un artista català. Deixeble de Salvador Masana des de la infantesa, l'any 1946 inicià els seus estudis a l'Escola de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona.

Exposà per primer cop a Vilanova i la Geltrú l'any 1944 al Foment del Treball, i a l'any següen presentà els seus treballs a Radio Vilanova, seguida d'altres a les Galerias Rambles. Es donà a conèixer a Barcelona als 22 anys a les Galeries Syra i a l'any següent a la Galeria Argos, també al Passeig de Gràcia de Barcelona.

Albet viatjà per diversos països: França, Anglaterra, Estats Units i Suïssa; en aquest últim, residí per uns anys.

Des de l'any 1969, des de la seva fundació, va ser professor de dibuix de l'Institut Nacional d'Ensenyament Mitjà Manuel de Cabanyes, de Vilanova i la Geltrú.

La seva pintura rebé la influència de l'escola colorista i lluminista de Joaquim Mir i Salvador Masana i Mercadé. La seva producció foren principalment paisatges a l'oli, tot i que també treballà com a cartellista.[1]

Exposicions[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Puig Rovira, Francesc X. Diccionari biogràfic de Vilanova i la Geltrú. Dones i homes que han fet història. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa editors., 2003 [Consulta: 24 novembre 2013]. 
  • SOLER GIMENO, Abdon. Els nostres pintors.

Referències[modifica]

  1. Mestres, Francesc X. Puig Rovira amb la col·laboració de Judith Barbacil. Diccionari biogràfic de Vilanova i la Geltrú : dones i homes que han fet història. 1a ed.. Vilanova i la Geltrú: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, 2003. ISBN 84-85960-83-1 [Consulta: 21 novembre 2013].