Casa Bayés

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Bayés
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii-XIX, XX
Característiques
Estil arquitectònicBarroc, eclecticisme, noucentisme, modernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaVic (Osona) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. de la Catedral, 7
Map
 41° 55′ 42″ N, 2° 15′ 18″ E / 41.9283°N,2.255°E / 41.9283; 2.255
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC36363 Modifica el valor a Wikidata

La Casa Bayés és una obra amb elements barrocs, eclèctics, noucentistes i modernistes de Vic (Osona) protegida com a Bé Cultural d'Interès Local.

Descripció[modifica]

Edifici entre mitgeres, que consta de planta baixa, dos pisos superiors i golfes, amb perfil irregular a nivell de façana. A la planta baixa hi ha ubicats dos portals adovellats de mig punt, l'un al costat de l'altre. A la mateixa planta s'hi ubiquen altres finestres. En els dos pisos superiors es distribueixen les obertures simètricament seguint eixos verticals. La majoria d'elles són balcons volats, amb barana de ferro forjat, de llinda plana decorada i brancals de carreus de pedra. Aquests balcons mantenen una gradació de proporcions en alçada. Destaquen les dues finestres geminades, les del primer pis d'arc de mig punt i les del segon pic d'arc lobulat. El tercer pis hi ha ubicada una galeria que recorre tota la façana, amb obertures d'arc de mig punt.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Bayés
  1. «Casa Bayés». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 12 octubre 2017].