Cementiri del Masnou

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cementiri del Masnou
Imatge
Fotografia del cementiri de l'any 1923.
Dades
TipusCementiri
ArquitecteMiquel Garriga i Roca
Construcció1867 - 1869
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativael Masnou (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAvinguda de Joan XXIII, 100
Map
 

El cementiri del Masnou és el cementiri municipal de la vila del Masnou (Maresme). Va ser projectat i construït per l'arquitecte Miquel Garriga i Roca l'any 1867 per substituir l'antic cementiri situat al costat nord de l'església parroquial de Sant Pere.

Durant la primera dècada del segle XX s'hi construeixen nombrosos panteons de les famílies benestants masnovines, la major part projectats per l'arquitecte masnoví Bonaventura Bassegoda i Amigó.[1]

Entre els panteons més destacats hi ha:

  • El panteó de la família Pagès i Fàbregas. Dissenyat l'any 1926 per l'arquitecte Jaume Torres i Grau i completat amb una escultura de Frederic Marès, popularment coneguda com “el desconsol”.
  • El panteó de Jacint Hombravella i Pujadas. Un dels primers a construir-se, l'any 1868, juntament amb el de la família Cullell, a la qual pertanyia el mestre d'obres del recinte.

Altres monuments destacats del cementiri són:

  • La creu de terme, d'estil gòtic datada el 1500. Estava situada inicialment a l'antic camí d'Alella (actual carrer de Joan XXIII), com a indicador del límit entre els termes de Teià i Alella. Està decorada amb relleus.[3]

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cementiri del Masnou