Centre Mèdic Sourasky

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCentre Mèdic Sourasky
(he) המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata

EpònimElías Sourasky (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipushospital Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1963
Activitat
Nombre de llits d'hospital1.050 Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Filial
Format per
Part deUniversitat de Tel Aviv

Lloc webtasmc.org.il… Modifica el valor a Wikidata
Facebook: ichilovmedical Twitter (X): tasmc1 Instagram: ichilovtlv Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Centre Mèdic Sourasky de Tel Aviv (en hebreu: המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי) (també és conegut com a Hospital Ichilov) (en rus: Клиника Ихилов) és el principal hospital de Tel Aviv, Israel i la seva àrea metropolitana i el tercer centre hospitalari més gran del país.[1]

El complex està distribuït en una àrea de 150.000 , i incorpora tres hospitals: l'hospital general Ichilov, el centre de rehabilitació Ida Sourasky, l'hospital femení i maternitat Lis, i l'hospital infantil Dana-Dwek.[2]

El director del Centre Mèdic Sourasky de Tel Aviv fins a setembre de 2016 va ser el professor Gabriel Barabash.[3] El Prof. Barabash va ser reemplaçat pel Prof. Roni Gamzo. L'Hospital Ichilov va ser fundat en 1963 com una instal·lació, tenia un edifici dissenyat per l'arquitecte Arieh Sharon.

El centre va canviar el seu nom i es va anomenar Centre Mèdic Sourasky de Tel Aviv. El complex ara té tres hospitals en una àrea de 150.000 metres quadrats: l'Hospital General Ichilov i el Centre de Rehabilitació Ida Sourasky, l'Hospital de Maternitat Lis i l'Hospital Pediàtric Dana.

Les instal·lacions també serveixen com a centre d'instrucció i recerca. El centre està afiliat amb l'Escola de Medicina Sackler de la Universitat de Tel Aviv i amb l'Escola d'Infermeria Sheinborn. L'edifici principal de l'Hospital Ichilov es va construir amb les donacions de Ted Arison i Shari Arison.

En 2011, es va inaugurar una instal·lació d'emergència a prova de bombes amb 700 llits. L'edifici té 13 plantes en la superfície i 4 plantes subterrànies. La instal·lació ofereix protecció contra atacs convencionals, químics i biològics.

La construcció de l'edifici va començar en 2008. El cost de l'edifici va ser de 110 milions de dòlars, el complex va rebre una donació de 45 milions de dòlars del multimilionari israelià Sammy Ofer.[4] L'arquitecte va ser Arad Sharon, el nét de Arieh Sharon, l'arquitecte que va dissenyar les instal·lacions originals.

Referències[modifica]

  1. «Sheba - Largest Hospital in Israel», 07-05-2007. [Consulta: 14 setembre 2007].
  2. «Hospital Website». [Consulta: 16 desembre 2009].
  3. Even, Dan. «Interview with Ichilov head Gabriel Barbash». Haaretz.com, 10-03-2011. [Consulta: 1 maig 2015].
  4. Even, Dan. «Tel Aviv hospital unveils largest bombproof medical facility in Israel». Haaretz.com, 10-03-2011. [Consulta: 1 maig 2015].

Enllaços externs[modifica]