Cindy McCain

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCindy McCain

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(en) Cindy Lou Hensley Modifica el valor a Wikidata
20 maig 1954 Modifica el valor a Wikidata (69 anys)
Phoenix (Arizona) Modifica el valor a Wikidata
Presidenta
2011 – Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia congregacional Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat del Sud de Califòrnia
USC Rossier School of Education
Central High School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióprofessora, empresària, emprenedora, política Modifica el valor a Wikidata
OcupadorAgua Fria High School (en) Tradueix (1978–1979)
Hensley & Co. (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Republicà dels Estats Units Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeJohn McCain (1980–2018) Modifica el valor a Wikidata
FillsMeghan McCain, James R D McCain, Bridget McCain, filla adoptiva, John Sidney McCain IV Modifica el valor a Wikidata
PareJim Hensley Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm2904810 TMDB.org: 1229137
Twitter (X): cindymccain Instagram: cindymccain Modifica el valor a Wikidata

Cindy Lou Hensley McCain (Phoenix, 20 de maig de 1954)[1] és una empresària, filantropa i humanitària estatunidenca. És vídua del senador i candidat republicà a la presidència, John McCain, i mare de la comentarista i presentadora de televisió Meghan McCain.

McCain va néixer a Phoenix com a filla del distribuïdor de cervesa Jim Hensley. Després de graduar-se per la Universitat del Sud de Califòrnia, es va convertir en professora d'educació especial. Es va casar amb John McCain el 1980 i la parella es va traslladar a Arizona el 1981. El seu marit va ser elegit membre de la Cambra de Representants dels Estats Units el 1983 i reelegit cinc vegades més. La parella va tenir tres fills junts, a més d'adoptar-ne un altre. Des del 1988 fins al 1995, va fundar i dirigir una organització sense ànim de lucre, l'American Voluntary Medical Team, que organitzava viatges de personal mèdic a zones del tercer món afectades per catàstrofes o devastades per la guerra.

Després de la mort del seu pare el 2000, va heretar el control majoritari i va esdevenir presidenta de Hensley & Co., un dels distribuïdors de cervesa Anheuser-Busch més grans dels Estats Units. Va participar en les dues campanyes presidencials del seu marit i, el 2008 analitzar la seva aparença, comportament, riquesa, despeses i obligacions financeres. Continua sent una filantropa activa i forma part dels consells d'Operation Smile, Eastern Congo Initiative, CARE i HALO Trust, i ha realitzat freqüentment viatges a l'estranger per donar suport a aquestes activitats. Durant la dècada de 2010, ha esdevingut una figura destacada en la lluita contra el tràfic de persones. Des del 2017 fins a la seva mort l'any següent, va acompanyar el seu marit després del diagnòstic d'un glioblastoma.

Premis i distincions[modifica]

McCain va ser entrar a formar part del Saló de la Fama de les Dones d'Arizona el 2019.[2] Ha estat proclamada en dues ocasions com a doctor honoris causa.[2]

Referències[modifica]

  1. «Bio of Cindy Hensley McCain». Chicago Tribune, 15-04-2008. [Consulta: 22 abril 2008].[Enllaç no actiu]
  2. 2,0 2,1 The Washington Post, 09-05-2019. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2020-09-05. [Consulta: 8 novembre 2020].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cindy McCain