Demòcrates Suïssos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSchweizer Demokraten
Démocrates Suisses
Democratici Svizzeri
Democrats Svizers
Dades
Nom curtSD, DS i SD/DS Modifica el valor a Wikidata
TipusPartit polític suís
Ideologia políticaExtrema dreta, populisme
Història
Creació1961
Governança corporativa
Seu
PresidènciaUeli Brasser
Secretari generalBernhard Hess
Representacióextraparlamentari
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Lloc webhttp:// www.schweizer-demokraten.ch

Els Demòcrates Suïssos (alemany Schweizer Demokraten, francès Démocrates Suisses, italià Democratici Svizzeri, romanx Democrats Svizers) és un partit polític de Suïssa d'extrema dreta. Fou fundat el 1961 a Winterthur amb el nom d'Acció Nacional contra l'Alienació del Poble i la Seva Pàtria (Nationale Aktion gegen Überfremdung von Volk und Heimat), però no es presentà per primer cop a eleccions fins al 1967. El 1990 es va unir als Republikaner suïssos i canvià el nom pel de Demòcrates Suïssos

A les eleccions federals suïsses de 2003 el partit va obtenir l'1,0% dels vots i 1 de 200 escons. A les eleccions federals suïsses de 2007 va perdre l'escó, ja que va caure a un 0,5% dels vots. Després de la severa derrota electoral, el congrés del partit va decidir no dissoldre's, sinó que seguirà participant en eleccions, tractant de tornar al Parlament.

Programa polític[modifica]

Els Demòcrates Suïssos estan a favor de retirada ràpida de Suïssa de tots els tractats internacionals i les organitzacions. També donen suport a una disminució controlada de la immigració. El partit també dona suport als valors familiars conservadors i les polítiques ambientals, donant suport a gairebé totes les iniciatives des verds des del començament dels anys 2000, distanciant-se dràsticament de l'altra partit amb el qual forma grup parlamentari, el Partit de la Llibertat de Suïssa.

Enllaços externs[modifica]