Deoxys

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeDeoxys
デオキシス Deokishisu
TipusPokémon de tipus psíquic
Mythical Pokémon (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Epònimàcid desoxiribonucleic Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obrasèrie principal de Pokémon Modifica el valor a Wikidata
Universunivers Pokémon Modifica el valor a Wikidata
Dades
EspècieADN
Gèneregènere desconegut Modifica el valor a Wikidata
Alçada170 cm Modifica el valor a Wikidata
Característiques Pokémon
GeneracióTercera
EtapaBàsic
Evoluciona deCap
Evoluciona aCap
Navegador386, R-211, X-001, 211, 202 i P-193 Modifica el valor a Wikidata
Pokémon brillantLes parts taronja del seu cos esdevenen de color groc
Jirachi
Altres
Part dellista de Pokémon de la tercera generació, Pokémon que apareixen a Pokémon Ranger: Guardian Signs, Pokémon que apareixen a Pokémon Ranger, llista de Pokémon a Pokémon Ruby i Sapphire, Pokémon sense evolucions i Undiscovered egg group (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ColorVermell

Deoxys (デオキシス, Deokishisu en japonès i Deoxys en francès i alemany) és un Pokémon que apareix a la tercera generació de la franquícia de videojocs, té com a particularitat que posseeix quatre formes totalment diferents, que canvien d'aspecte, característiques i atacs que aprèn per nivell.[1] És un Pokémon estrany, difícil d'aconseguir. Actualment només està disponible «oficialment» en les versions Emerald, FireRed i LeafGreen, mitjançant un tiquet virtual donat per Nintendo, però molts Pokéfans l'han obtingut mitjançant modificadors i truquedors de jocs com el Gameshark.

El nom Deoxys és un nom originat de DNADeoxyribonucleic Acid.[2] Té una gran coincidència amb DNA; les inicials de tres formacions seves són: Defense (defensa), Normal (normal) i Atack (atac). Llavors, Speed (velocitat) té com a inicial una S, la qual s'afegeix al final: Deoxys.

Referències[modifica]

  1. Lynn, L. «Pokémon Go Deoxys formes, counters, weaknesses and moveset explained» (en anglès). Eurogamer, 25 febrer 2023. [Consulta: 8 octubre 2023].
  2. «You Can Be the Coolest Teacher in the School!» (en anglès). NASA, 3 març 2005. Arxivat de l'original el 2021-10-23. [Consulta: 8 octubre 2023].

Enllaços externs[modifica]

  • Deoxys a Bulbapedia (anglès)