Diccionari Jurídic Català

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de lloc webDiccionari Jurídic Català
URLhttp://cit.iec.cat/DJC/default.asp?opcio=0 Modifica el valor a Wikidata
Tipusdiccionari en línia i diccionari de la llengua catalana Modifica el valor a Wikidata
Llenguacatalà Modifica el valor a Wikidata
CreadorInstitut d'Estudis Catalans Modifica el valor a Wikidata
EditorSocietat Catalana d'Estudis Jurídics Modifica el valor a Wikidata
Llançament2011 Modifica el valor a Wikidata
EstatCatalunya Modifica el valor a Wikidata

El Diccionari Jurídic Català és un diccionari especialitzat en línia que entrà en servei el 2011.[1][2][3]

Té l'origen en una iniciativa del 1996 de la Fundació Jaume Callís, on va coincidir que un dels seus patrons, Josep Maria Mas Solench era també el president de la Societat Catalana d'Estudis Jurídics, filial de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), una entitat que finalment es va fer càrrec de l'obra, i n'assumí el cost i la direcció de l'elaboració, en la qual van participar uns 350 especialistes, entre redactors i correctors. El Diccionari Jurídic Català ha estat el resultat d'una iniciativa de més de deu anys d'elaboració, sota l'auspici de la Societat Catalana d'Estudis Jurídics.[2]

L'objectiu del diccionari és ajudar els professionals del dret en l'ús de termes jurídics en català. Concebut com a diccionari enciclopèdic, en la fase inicial contenia unes 8.000 entrades que comprenen lèxic (tant comú com especialitzat, antic i modern i fraseologia i expressions d'ús en la ciència i la pràctica del dret), biografies, institucions, a més de locucions llatines, sinònims i equivalències en altres llengües. A més de la definició, nombrosos termes inclouen també un desenvolupament temàtic.[2]

L'accés lliure i per internet, sense descartar una possible futura edició en paper, té com a objectiu subministrar una eina als professionals del dret que exerceixen a Catalunya, atesa la preponderància gairebé absoluta del castellà.

Referències[modifica]

  1. «Diccionari Jurídic Català». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  2. 2,0 2,1 2,2 «Comença a funcionar el primer Diccionari Jurídic Català amb més de 8.000 entrades». Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, 23-11-2011 [Consulta: 9 juliol 2018].
  3. «Diccionari Jurídic Català». Anuari de la Societat Catalana d'Estudis Jurídics, 1997-1998, pàg. 179-180. ISSN: 2339-9759 [Consulta: 9 juliol 2018].

Enllaços externs[modifica]