Església de la Nativitat d'Almassora

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Església de la Nativitat
Imatge
Dades
TipusEsglésia parroquial Modifica el valor a Wikidata
Construcció1684 - 1691 / 1864 (ampliació)
Característiques
Estil arquitectònicbarroc, neoclassicisme
Altitud31 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaAlmassora (Plana Alta) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPlaça de l'església, Almassora, Plana Alta,
Map
 39° 56′ 26″ N, 0° 03′ 44″ O / 39.9406°N,0.0621°O / 39.9406; -0.0621
Bé immoble de rellevància local
Identificador12.05.009-002

L'església parroquial de la Nativitat de la Mare de Déu, en la "Vila" d'Almassora (Província de Castelló, Espanya), és un temple catòlic, que va ser construït a la fi del segle XVII (entre 1685 i 1691) en estil barroc, i posteriorment allargat en 1864 en edificar-se la capella de la Comunió.[1]

Està catalogada com Bé de rellevància local, amb codi d'identificació: 12.05.009-002, segons consta a la Direcció General de Patrimoni Artístic de la Generalitat Valenciana.[1]

Descripció[modifica]

Es tracta d'un temple d'una sola nau i capelles entre contraforts, que comptava amb un altar amb diversos llenços - Naixements de Nostra Senyora del segle xviii, escultures de Nostra Senyora de la Pietat, de Josep Esteve Bonet, etc. -, Que van desaparèixer l'any 1936.

Custòdia actualment un llenç d'El Salvador realitzat per Joaquim Oliet i Cruella - «Joachim Oliet Pinxit Anno MDCCXLV» -, així com una bona col·lecció d'orfebreria -relicario de Santa Quitèria, de plata sobredaurada, gòtic, de fins del segle xv i amb punxó valencià; i safata petitoria-.

A la façana que dona a la plaça hi ha una làpida funerària romana del segle i o II de la nostra era, única que subsisteix de les transmeses pels autors, de les trobades en el terme.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Església de la Nativitat d'Almassora

Aquest article incorpora material procedent de la pàgina web de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que mitjançant una autorització va permetre agregar contingut i imatges i publicar-los sota llicència GFDL.