Felip d'Artois

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFelip d'Artois

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(fr) Philippe d'Artois Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1269 Modifica el valor a Wikidata
Mort11 setembre 1298 Modifica el valor a Wikidata (28/29 anys)
Veurne Modifica el valor a Wikidata
SepulturaConvent dels Dominics del carrer Saint-Jacques Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaCasa d'Artois Modifica el valor a Wikidata
CònjugeBlanca de Bretanya Modifica el valor a Wikidata
FillsMargarida d'Artois, Robert III d'Artois, Isabel d'Artois, Joana d'Artois, Maria d'Artois, Caterina d'Artois Modifica el valor a Wikidata
ParesRobert II d'Artois Modifica el valor a Wikidata  i Amícia de Courtenay Modifica el valor a Wikidata
GermansMatilde d'Artois Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 86222895 Modifica el valor a Wikidata

Felip d'Artois (1269 - 11 de setembre de 1298) va ser un noble francès, fill del comte d'Artois i senyor de Conches-en-Ouche.

Va ser el fill gran de Robert II el Noble, comte d'Artois i d'Amícia de Courtenay.[1] Es va casar el juliol de 1280, per contracte,[2] amb Blanca de Bretanya (1270-1327), filla de Joan II de Bretanya, duc de Bretanya i de Beatriu d'Anglaterra.[1] Van tenir els següents fills:

Va morir l'11 de setembre de 1298 a causa de les ferides que va rebre a la batalla de Veurne. Va ser enterrat al convent dels jacobins del carrer de Sant Jaume de París, en una tomba de marbre blanc amb una imatge seva en relleu.[1]

La seva mort va succeir abans que la del seu pare i va provocar un conflicte successori entre Mafalda, filla gran del comte, i Robert, fill de Felip, aleshores comtes de Beaumont.[3]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Montfaucon, Bernard de. Les monumens de la monarchie françoise qui comprennent l'histoire de France (en francès). vol. 2. París: Julien-Michel Gandouin i Pierre-François Giffart, 1730, p. 213. 
  2. Moreri, Louis. Le grand dictionnaire historique, ou Le mêlange curieux de l'histoire sacrée et profane (en francès). vol. 1. París: Denys Mariette, 1725, p. 741. 
  3. Kimber, Edward. The History of England, as Well Ecclesiastical as Civil, from the Earliest Period to the Close of the Twelfth Parliament of Great-Britain, Together with the History of Scotland, Ireland, and the Neighbouring Kingdoms and States... (en anglès). vol. 3. Londres: F. Newbery, 1766, p. 314.