Frontera entre la República Democràtica del Congo i la República Centreafricana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Frontera entre la República Democràtica del Congo i la República Centreafricana
Conca de l'Ubangui que separa ambdós estats
Característiques
Entitats República Democràtica del Congo R.D. del Congo República Centreafricana República Centreafricana
Extensió1.577 km
Història
Establiment1960
Coordenades3° 28′ N, 18° 38′ E / 3.47°N,18.64°E / 3.47; 18.64

La frontera entre la República Democràtica del Congo i la República Centreafricana és la línia fronterera de 1.577 kilòmetres, en sentit oest-est, que separa la República Centreafricana de República Democràtica del Congo a l'Àfrica Oriental. Es tracta d'una frontera fluvial constituïda pels rius Ubangui i Mbomou.

La frontera comença en l'oest, en el punt on es toca el trifini de la República del Congo, la República Centreafricana i la República Democràtica del Congo, després la frontera continua al nord i est pels llits dels rius Ubangui i Mbomou, al lloc del meridià de 17 graus i de latitud 4° nord[1]. després continua al punt on es toquen les fronteres del Sudan del Sud, la República Centreafricana i la República Democràtica del Congo.

La frontera es va crear en 1960 quan la República Centreafricana i la República Democràtica del Congo van proclamar la independència. En els anys 1864-1960 la frontera separava el Congo Belga i l'Àfrica Equatorial Francesa, i el seu traçat definiu data del 1887.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]