Gente Bien: setmanari de bon humor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesGente Bien: setmanari de bon humor

Modifica el valor a Wikidata
Tipusperiòdic Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguacatalà Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici3 desembre 1921 Modifica el valor a Wikidata
Data de finalització28 gener 1922 Modifica el valor a Wikidata
Lloc de publicacióReus Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Gèneresàtira Modifica el valor a Wikidata

Gente Bien: setmanari de bon humor va ser una publicació satírica apareguda a Reus el 3 de desembre de 1921 i que desaparegué el 28 de gener de 1922.

Història[modifica]

Gente Bien era una revista que segons explica la redacció en el seu primer número "no pertany a cap secta política ni religiosa [...] procurarem que els nostres escrits siguin inofensius, exents de campanyes d'escàndol, de venjança i difamatòries; sols ens preocuparem de tot allò que bonament ens porti a ridiculitzar mentalment, imparcialment, respectuosament"[1] Era la típica revista de caràcter festiu, que bàsicament parlava de xafarderies. Són destacables la gran quantitat d'il·lustracions que portava. La llengua era el català.

En van sortir 9 números, amb poca difusió. A l'últim número, a les "Notes de Redacció" s'esmenta la publicació d'un número especial dedicat a Carnestoltes, que no s'ha localitzat. El preu era de 15 cèntims, i a partir del número 7 de 20 cèntims. Tenia format foli, amb 4 pàgines a 3 columnes i s'imprimia a la Impremta de Celestí Ferrando. Tenia la capçalera il·lustrada. El director era Lluís Busquets Borrell, que escrivia també a Les Circumstàncies.[2] Quan ja havia desaparegut, en va sortir una rèplica amb el títol de Gente Mal.

Localització[modifica]

Referències[modifica]

  1. Gente Bien, Any 1, núm. 1, 3-XII-1921, pàg. 1.
  2. Ferran, Marc. Humor i sàtira a Reus: la premsa satírica (1868-1936). Reus: Centre de Lectura, 1992, p. 80. ISBN 8487873049. 
  3. «Gente Bien». Catàleg Argus. [Consulta: 16-VI-2015].
  4. «Gente Bien». CCUC. [Consulta: 16-VI-2015].

Vegeu també[modifica]