Gramàtica pedagògica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Una gramàtica pedagògica és un enfocament modern en la lingüística, que té la finalitat d'ajudar en l'ensenyament d'una segona (o altra) llengua.

Estructura[modifica]

Aquest mètode d'ensenyament es divideix en el descriptiu, que consisteix en l'anàlisi gramatical, i en el prescriptiu, que es basa en l'articulació d'un conjunt de normes. Després d'una anàlisi contextual, es determina la forma més adequada d'articular l'oració. Aquest mètode ajuda a l'aprenentatge de la gramàtica de llengües estrangeres. Les gramàtiques pedagògiques solen requerir regles definides, coherents, acumulatives i heurístiques i que incloguin un llenguatge poc tècnic.[1] A mesura que s'acumulen les regles, es forma un sistema axiomàtic entre les dues llengües, que hauria de permetre a un parlant nadiu de la primera aprendre la segona.[2]

Referències[modifica]

  1. Odlin, T., (ed.) Perspectives on Pedagogical Grammar, (Cambridge: Cambridge University Press, 1994)
  2. Thomann, J., LFG as a pedagogical grammar[Enllaç no actiu], in King, T. and Butt, M. (eds.) 'Proceedings of the LFG02 Conference,' (Stanford: CSLI Publications, 2002)

Notes[modifica]

  • Chalker, S. 'Pedagogical grammar: principles and problems,' in Bygate, M. (ed.) Grammar and the Language Teacher, (Londres: Prentice Hall, 1994)