Gregori VI (antipapa)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGregori VI
Biografia
Naixementsegle X Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle XI (>1018) Modifica el valor a Wikidata
Antipapa
18 maig 1012 – desembre 1012 (Gregorià)Benet VIII → Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióCristianisme Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósacerdot catòlic Modifica el valor a Wikidata

Gregori (s. XI) és considerat antipapa. A la mort del Papa Sergi IV el juny del 1012, "un cert Gregori" es va oposar al partit de Theophylae (que havia elegit al Papa Benet VIII contra ell), i s'auto-investí Papa, aparentment amb el suport d'una petita facció petita.[1] Gregori VI fou el primer en reclamar ser el papa successor de Sergi, i la subseqüent reclamació de Benet VIII era subsegüent.

Ràpidament expulsat de Roma, Gregori marxà a Alemanya cercant el suport de l'Emperador Enric II del Sacre Imperi Romanogermànic (25 de desembre del 1012). Aquest monarca, tanmateix, després de prometre-li que el seu cas hauria de ser examinat amb cura d'acord amb llei dels cànon i costums romanes, li retirà les insígnies papals que duia, i li oferí cessar d'actuar com a papa. Després d'això no hi ha cap rastre del "cert Gregori".[1]

Sobre Benet VIII, l'Enciclopèdia catòlica diu: Encara que era un laic, imposat a la presidència de Pere per la força, el 18 de maig de 1012. No obstant això, desallotjant un rival, es va convertir en un bon i fort governant.[2]

Vegeu també[modifica]

Notes[modifica]

  1. 1,0 1,1  El text anterior incorpora fragments d'una publicació que està en domini públicMann, Horace Kinder. «Gregory VI (Antipope)». A: Charles Herbermann. Catholic Encyclopedia. 1. Nova York: Robert Appleton, 1907. 
  2. Mann, Horace Kinder. «Pope Benedict VIII». A: Charles Herbermann. Catholic Encyclopedia. 12. Nova York: Robert Appleton Company, 1911. 

Enllaços externs[modifica]