How to Get Away with Murder

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: How to get away with murder)
Infotaula de sèrie de televisióHow to Get Away with Murder
Modifica el valor a Wikidata
Gèneredrama legal, programa de televisió de misteri, sèrie de televisió de suspens i sèrie de televisió de temàtica LGBTI+ Modifica el valor a Wikidata
Època d'ambientació2014 Modifica el valor a Wikidata
Espai d'ambientacióFiladèlfia i Los Angeles Modifica el valor a Wikidata
Organització de les càmerescàmera única Modifica el valor a Wikidata
CreadorPeter Nowalk Modifica el valor a Wikidata
ProductorShonda Rhimes Modifica el valor a Wikidata
CompositorPhotek Modifica el valor a Wikidata
Actors
Companyia productoraABC Signature i ShondaLand Modifica el valor a Wikidata
PaísEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Canal originalAmerican Broadcasting Company Modifica el valor a Wikidata
Durada dels capítols42 min Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi25 setembre 2014 i 2 setembre 2015 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi14 maig 2020 Modifica el valor a Wikidata
Temporades6 Modifica el valor a Wikidata
Episodis90 Modifica el valor a Wikidata
Llista d'episodisllista de capítols de How to Get Away with Murder Modifica el valor a Wikidata
Premis
Més informació
Web oficialabc.go.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt3205802 Allocine: 17157 Rottentomatoes: tv/how_to_get_away_with_murder Metacritic: tv/how-to-get-away-with-murder TV.com: shows/how-to-get-away-with-murder TMDB.org: 61056
Facebook: HowToGetAwayWithMurder Twitter (X): HowToGetAwayABC Instagram: howtogetawaywithmurder Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

How to Get Away with Murder (lit.'Com sortir-se'n d'un assassinat') és una sèrie de thrillers amb protagonistes que són advocats i llurs empleats.[1] Va ser creada per la cadena ABC als Estats Units, per Peter Nowalk i produïda per Shonda Rhimes i ABC Studios.

La sèrie és protagonitzada per l'actriu Viola Davis, que interpreta a l'advocada i professora de dret Annalise Keating. Davis, va rebre elogis de la crítica per la qualitat de la seva bona interpretació. Va ser la primera dona afrooamericana que guanyà el Premi Emmy Primetime.[2] També va guanyar dos Screen Actors Guild Awards [3] per la interpretació destacada d'una actriu femenina en una sèrie dramàtica i el premi Image per a l’actriu destacada en un sèrie de drama. Davis també ha rebut nominacions, com per exemple, millor actriu d'una sèrie de televisió als Globus d'Or.

Altres membres del repartiment també van rebre el reconeixement per les seves actuacions. Enoch i King van rebre nominacions dels NAACP Image Awards [4] per a un actor secundari destacat en una sèrie teatral i una actriu secundària destacada en una sèrie dramàtica a la cerimònia de l'any 2014. La sèrie també va rebre un premi GLAAD Media per a sèries dramàtiques destacades.

El primer episodi va ser emès el 25 de setembre de 2014 [5] als Estats Units i el darrer es va emetre el 14 de maig de 2020.[6] La cinquena temporada es va estrenar el 27 de setembre de 2018 i va finalitzar el 28 de febrer de 2019. Al maig de 2019, ABC va renovar la sèrie per una sisena temporada que es va estrenar el 26 de setembre de 2019. Al juliol de 2019, van anunciar que aquesta seria l'última temporada de la sèrie.[7]

Argument[modifica]

How to Get Away with Murder explica la vida personal i professional d'Annalise Keating, una professora de dret criminal de la Middleton University. Annalise escull un grup dels seus millors estudiants, anomenats per ella mateixa com «The Keating Five», perquè treballin per ella al seu bufet i l'ajudin a resoldre els seus casos, costi el que costi, inclús amb mètodes poc ètics o il·legals. A canvi el millor d'ells rebrà un trofeu que li oferirà l'oportunitat de no haver de presentar-se a l'examen final. Al grup hi ha Connor Walsh, Michaela Pratt, Asher Millstone, Laurel Castillo i Wes Gibbins.

Annalise viu amb el seu marit, Sam Keating; però a la vegada té una aventura amb Nate Lahey, un detectiu local de la ciutat que investiga la desaparició de Lila Stangard, una jove estudiant de la universitat.

Personatges i repartiment[modifica]

Personatges principals[modifica]

Annalise Keating: és una respectada advocada defensora de perfil alt que pren casos prestigiosos mentre dona classes de dret penal a la Universitat de Middleton. Els seus estudiants la temen i l'admiren alhora. És una dona amb dues cares: una d'elles, una dona forta, mentre que l'altra, un ésser humà sentimental i destruït, cosa que es va mostrant, en un principi, amb el seu tracte amb en Nate i en Wes. El mateix personatge es descriu parlant al jurat dient:

«Qui sóc és una dona de 53 anys, de Memphis, Tennessee, que es diu Anna Mae Harkness. Sóc ambiciosa, negra, bisexual, enutjada, trista, forta, sensible, espantada, ferotge, amb talent, esgotada… la teva misericòrdia». Annalise Keating, capítol 90.

Nate Leahy: detectiu dur i respectat de Filadèlfia que treballa incansablement per fer complir la llei. Va ser l'amant i parella d'Annalise Keating durant un període.

Wes Gibbins: un dels personatges principals que, gràcies a l'ajuda d'Annalise, reeix entrar a la facultat de dret de la Universitat de Middleton. Aprendrà ràpidament les veritats fosques del sistema judicial penal ensopegant amb alguns dels secrets més personals d'Annalise. Durant la primera temporada s'enamorarà de Rebbeca, estudiant que esdevindrà clienta d'Annalise en un cas d'assassinat. No gaire abans de la mort de Wes, aquest manté una relació amb Laurel Castillo, qui estarà embarassada d'un fill seu.

Connor Walsh: és la persona més intel·ligent de l'habitació, o això li agrada pensar. El sensual i astut estudiant està acostumat a obtenir qualsevol premi en què fixi la seva mirada. Això farà que, ell i Michaela, estiguin constantment en competència entre ells. S'esforçarà per guanyar-se l'admiració de l'Annalise. Va tenir una relació amb Oliver Hampton, que més endavant esdivndrà el seu marit.

Michaela Pratt: és una ambiciosa estudiant amb un currículum estel·lar i un promès amb èxit per demostrar-ho. És sempre la primera persona a aixecar la mà a classe, Michaela està molt preparada i llesta per sorprendre a qualsevol professor o persona d’autoritat per a poder perseguir el seu somni de convertir-se en una advocada d'èxit. Admirarà i tindrà com a exemple Annalise Keating.

Asher Millstone: va néixer en una famíla rica, tipus WASP (White Anglo-Saxon Protestants, o blancs protestants d'origen anglosaxó). Per als seus companys de classe, ell ho té tot però, Annalise sap alguna cosa sobre ell que sorprendrà a la resta d'estudiants i acabarà convertint-lo un dels membres fonamentals del curs.

Laurel Castillo: considerada una arma secreta en curs. Una idealista tranquil·la que es va inscriure a la facultat de dret després de graduar-se a la Universitat de Brown per a aprendre a defensar els menys afortunats. Presenta una profunda atenció als detalls i una ment inventiva, talentosa i fosca.

Frank Delfino: un noi de Philly que mai s'hagués pensat convertir-se en el tipus de noi que porta vestit per treballar. Però tampoc mai va pensar que arribaria a treballar per a algú com Annalise Keating, per qui està sempre disposat a fer la feina bruta. El seu exterior elegant i resistent al carrer el converteix en el protector ideal per a Annalise.

Bonnie Winterbottom: sembla dolça i amable, l'homòloga perfecta d'Annalise, però mostrarà les seves urpes i el seu fort caràcter quan l'espectador menys s'ho esperi. És l'associada i ajudant d'Annalise, per la qual treballa les 24 hores del dia per tal de fer tot el treball de casos entre bastidors i ajudar a guiar els estudiants. Frank és el seu major aliat i protector.

Oliver Hampton: inicialment un informàtic d'una coneguda empresa que mantindrà una relació amorosa amb Connor Walsh, amb qui finalment es casarà. Treballarà per Annalise Keating i es convertirà en un dels personatges rellevants.

Rebecca Sutter: estudiant de Middleton que mostra problemes amb les drogues. Esdevé una de les sospitoses de l'assassinat de la seva millor amiga, Lila Stangard. Annalise decidirà, seguint el que Wes diu, defensar a l'estudiant en el cas. Durant aquest període, esdevindrà la parella de Wes Gibbins.

Gabriel Maddox: esdevindrà un dels personatges principals en les dues últimes temporades. És un estudiant de la Universitat de Middelton que despertarà l'interès de Frank per descobrir qui és realment. Més tard, es va revela que Gabriel és fill de Sam Keating i la seva primera esposa, Vivian Maddox.

Tegan Price: advocada que fou la mà dreta del conseller delegat de l'empresa d'Antares Technologies, Jorge Castillo, que és el pare de Laurel Castillo. Es va convertir en una denunciant de l'FBI en assabentar-se que Jorge era el responsable de la mort del fiscal de districte Todd Denver. Tegan és la sòcia directora de la sucursal de Filadèlfia anomenada "Caplan & Gold", succeint a Emmett Crawford.

Emmet Crawford: soci de Caplan & Gold que ofereix a Annalise Keating un lloc de treball.

Repartiment[modifica]

Principals[modifica]

Actor Personatge Temporada
1 2 3 4 5 6
Viola Davis Annalise Keating Principal
Alfred Enoch Wes Gibbins Principal Convidat Convidat
Billy Brown Nate Lahey Principal
Jack Falahee Connor Walsh Principal
Katie Findlay Rebecca Sutter Principal Convidat
Aja Naomi King Michaela Pratt Principal
Matt McGorry Asher Millstone Principal
Karla Souza Laurel Castillo Principal Convidat
Charlie Weber Frank Delfino Principal
Liza Weil Bonnie Winterbottom Principal
Conrad Ricamora Oliver Hampton [8] Recurrent Principal
Amirah Vann Tegan Price Recurrent Principal
Rome Flynn Gabriel Maddox Convidat Principal
Timothy Hutton Emmett Crawford Principal

Secundaris o recurrents[modifica]

Actor Personaje Temporada
1 2 3 4 5 6
Tom Verica Sam Keating Recurrent Convidat
Cicely Tyson Ophelia Harkness Convidat
Megan West Lila Stangard Recurrent
Alysia Reiner Wendy Parks Recurrent
Lenny Platt Griffin O'Reilly Recurrent
Elliot Knight Aiden Walker Recurrent
Arjun Gupta Khan Recurrent
Marcia Gay Harden Hannah Keating Recurrent
John Posey William Millstone Convidat Recurrent
Sarah Burns Emily Sinclair Convidat Recurrent
Esai Morales Jorge Castillo [9] Convidat Convidat Recurrent Convidat
Jennifer Parsons Lydia Millstone Convidat Recurrent
Benito Martinez Fiscal Todd Denver Recurrent
Famke Janssen Eve Rothlo Recurrent Convidat Convidat
Kendrick Sampson Caleb Hapstall Recurrent
Amy Okuda Catherine Hapstall Recurrent
Matt Cohen Levi Wescott Recurrent
Jefferson White Philip Jessup Recurrent
Issac Ryan Brown Christophe Edmond Recurrent Convidat
Kelsey Scott Rose Edmond Recurrent Convidat
Adam Arkin Wallace Mahoney Recurrent Convidat
Roxanne Hart Sylvia Mahoney Convidat Recurrent
Wilson Bethel Charles Mahoney Convidat Recurrent
Corbin Reid Meggy Travers Recurrent
Milauna Jackson Renee Atwood Recurrent
Matthew Risch Thomas Recurrent
Dameon J. Clarke Detective John Mumford Recurrent
Gloria Garayua Detective Brianna Davis Recurrent
Behzad Dabu Simon Drake Recurrent
Lauren Vélez Soraya Hargrove Recurrent Convidat
L. Scott Caldwell Jasmine Bromelle Recurrent Convidat
Nicholas Gonzalez Dominic Flores Convidat Recurrent
Jimmy Smits Dr. Isaac Roa Recurrent
Kathryn Erbe Jacqueline Roa Recurrent
Lolita Davidovich Sandrine Castillo Recurrent
Glynn Turman Sr. Nathaniel Lahey Recurrent
John Hensley Ronald Miller Recurrent
Melinda Page Hamilton Claire Telesco Convidat Recurrent
Tamberla Perry Theresa Hoff Recurrent
Elizabeth Morton Julie Winterbottom Recurrent
Cynthia Stevenson Pam Walsh Recurrent
Terrell Clayton Jeffrey Sykes Recurrent
Jessica Marie Garcia Rhonda Navarro Recurrent
Laura Innes Gobernadora Lynne Birkhead Recurrent
William R. Moses Agente Lanford Recurrent
Gerardo Celesco Xavier Castillo Convidat Recurrent
Marsha Stephanie Blake Vivian Maddox Recurrent
Jennifer Jalene Agente Avery Norris Recurrent
Cas Anvar Robert Hsieh Recurrent
Kelen Coleman Chloe Millstone Recurrent

Episodis[modifica]

Temporada Capítols Horari Emissió original Audiència mitjana

(en milions)

Inici Final
1 15 Dijous

22h

25 de setembre de 2014 14.2 26 de febrer de 2015[10] 8.99 11.40
2 15 24 de setembre de 2015 8.38 17 de març de 2016 5.29 10.26
3 15 22 de setembre de 2016 5.11 23 de febrer de 2017 4.92 7.91
4 15 28 de setembre de 2017 3.96 15 de març de 2018 3.83 6.42
5 15 27 de setembre de 2018 2.93 28 de febrer de 2019 2.76 5.15
6 15 26 de setembre de 2019 2.43 14 de maig de 2020 3.20 4.27

Temporada 1 (2014-15)[modifica]

Annalise Keating és una advocada destacada, defensora criminal i professora de dret penal a la Universitat Middleton de Filadèlfia. Selecciona cinc dels seus estudiants de primer any per fer pràctiques a la seva empresa: Wes Gibbins, Connor Walsh, Michaela Pratt, Asher Millstone i Laurel Castillo. Aquests són anomenats com "The Keating 5" i treballen amb els empleats d'Annalise, Frank Delfino i Bonnie Winterbottom, que és també una advocada associada. Es van presentant clients ocasionals de Keating, alhora que s'exploren dos assassinats relacionats tant a través de flashbacks i flashforwards: Lila Stangard, amant del marit d'Annalise i estudiant a Middleton i, després, Sam Keating, marit d'Annalise, que va ser assassinat pels estudiants d'Annalise.

Els primers nou episodis s’alternen entre la cronologia actual en mitjans de comunicació, que representen a Wes, Connor, Michaela i Laurel tapant l’assassinat de Sam ieliminant el seu cos a partir de flashbacks que detallen el curs dels esdeveniments que van conduir a la mort de Sam, inclosa la transformació d’Annalise, implicada en la investigació de Lila Stangard, a instàncies de Wes, que la va portar a descobrir l’afer de Sam i va crear la sospita que ell va matar Lila. Els darrers sis episodis exploren l'intent d'Annalise d'ajudar els seus interns a tapar l'assassinat de Sam i implicar legalment a Sam en la mort de Lila alhora que s'inclouen flashbacks dels últims moments de vida de la Lila.

Núm.
total
Núm. de la
temporada
TítolDirigit perEscrit perData d'emissió originalEspectadors
11"Pilot"Michael OfferPeter Nowalk25 de setembre de 2014 (2014-09-25)14.12[11]
22"It's All Her Fault"Bill D'EliaPeter Nowalk2 d'octubre de 2014 (2014-10-02)11.94[12]
33"Smile, or Go to Jail"Randy ZiskRob Fresco9 d'octubre de 2014 (2014-10-09)10.81[13]
44"Let's Get to Scooping"Laura InnesErika Green Swafford16 d'octubre de 2014 (2014-10-16)9.79[14]
55"We're Not Friends"Mike ListoTracey A. Bellomo23 d'octubre de 2014 (2014-10-23)9.97[15]
66"Freakin' Whack-a-Mole"Bill D'EliaMichael Foley30 d'octubre de 2014 (2014-10-30)8.68[16]
77"He Deserved to Die"Eric StoltzWarren Hsu Leonard6 de novembre de 2014 (2014-11-06)9.18[17]
88"He Has a Wife"Debbie AllenDoug Stockstill13 de novembre de 2014 (2014-11-13)9.25[18]
99"Kill Me, Kill Me, Kill Me"Stephen WilliamsMichael Foley & Erika Green Swafford20 de novembre de 2014 (2014-11-20)9.82[19]
1010"Hello Raskolnikov"Michael OfferMarcus Dalzine29 de gener de 2015 (2015-01-29)9.18[20]
1111"Best Christmas Ever"Michael KatlemanTracy A. Bellomo & Warren Hsu Leonard5 de febrer de 2015 (2015-02-05)8.34[21]
1212"She's a Murderer"Bill D'EliaErika Harrison12 de febrer de 2015 (2015-02-12)8.44[22]
1313"Mama's Here Now"Mike ListoErika Green Swafford & Doug Stockstill19 de febrer de 2015 (2015-02-19)8.86[23]
1414"The Night Lila Died"Laura InnesMichael Foley26 de febrer de 2015 (2015-02-26)8.99[24]
1515"It's All My Fault"Bill D'EliaPeter Nowalk26 de febrer de 2015 (2015-02-26)8.99[24]

Temporada 2 (2015-16)[modifica]

Els primers nou episodis se centren en la defensa d'Annalise de Caleb i Catherine Hapstall, que van ser acusats de torturar i assassinar els seus pares adoptius. Al mateix temps, Wes s’uneix amb el germà d’acollida de Rebecca per intentar trobar-la. Connor lluita per la seva relació amb Oliver, mentre que Asher treballa amb ADA Emily Sinclair per protegir els seus secrets. A la meitat de la temporada, el personatge de Sinclair és assassinat i Annalize ajuda a tapar la situació fent que Wes li dispari a l'estòmac.

La segona part de la temporada se centra en la investigació de Wes sobre el suïcidi de la seva mare deu anys abans. Els flashbacks utilitzats revelen que Annalise podria estar involucrada amb aquest succés. La temporada acaba amb Annalise descobrint que Frank va ser el responsable de l'accident de cotxe que va matar el fill d'Annalise que havia de néixer. Michaela i Asher connecten i Wes es troba amb el seu pare biològic just abans que aquest sigui assassinat per trets d'un tirador desconegut.

Núm.
total
Núm. de la
temporada
TítolDirigit perEscrit perData d'emissió originalEspectadors
161"It's Time to Move On"Bill D'EliaPeter Nowalk24 de setembre de 2015 (2015-09-24)8.38[25]
172"She's Dying"Rob HardyErika Green Swafford1 d'octubre de 2015 (2015-10-01)7.53[26]
183"It's Called the Octopus"John TerleskyJoe Fazzio8 d'octubre de 2015 (2015-10-08)7.22[27]
194"Skanks Get Shanked"Stephen WilliamsAngela Robinson15 d'octubre de 2015 (2015-10-15)6.81[28]
205"Meet Bonnie"Stephen CraggSarah L. Thompson22 d'octubre de 2015 (2015-10-22)6.95[29]
216"Two Birds, One Millstone"Mike ListoMichael Foley29 d'octubre de 2015 (2015-10-29)6.27[30]
227"I Want You to Die"Kevin BrayWarren Hsu Leonard5 de novembre de 2015 (2015-11-05)6.49[31]
238"Hi, I'm Philip"Jennifer GetzingerTanya Saracho12 de novembre de 2015 (2015-11-12)6.71[32]
249"What Did We Do?"Bill D'EliaMichael Foley & Erika Green Swafford19 de novembre de 2015 (2015-11-19)7.19[33]
2510"What Happened to You, Annalise?"Laura InnesJ. C. Lee11 de febrer de 2016 (2016-02-11)5.82[34]
2611"She Hates Us"Bill D'EliaErika Harrison18 de febrer de 2016 (2016-02-18)4.88[35]
2712"It's a Trap"Mike ListoJoe Fazzio & Tanya Saracho25 de febrer de 2016 (2016-02-25)4.86[36]
2813"Something Bad Happened"Zetna FuentesMichael Foley & Warren Hsu Leonard3 de març de 2016 (2016-03-03)4.53[37]
2914"There's My Baby"Stephen WilliamsJ.C. Lee & Erika Harrison10 de març de 2016 (2016-03-10)4.80[38]
3015"Anna Mae"Bill D'EliaPeter Nowalk17 de març de 2016 (2016-03-17)5.29[39]

Temporada 3 (2016-17)[modifica]

Després de la mort de Wallace Mahoney, els cinc estudiants intenten seguir endavant. Un nou misteri apareix al voltant de l'incendi de la casa d'Annalise, on es va trobar un cos en el seu interior. Els esdeveniments condueixen a Annalise a iniciar un bufet legal gratuït alhora que lluita contra l'alcoholisme. Oliver comença a treballar per a Annalise i deixa Connor degut al seu dol per haver rebutjat i amagat la carta d'acceptació de Connor a la Universitat de Stanford. La relació sentimental de Michaela i Asher comença a progressar, igual que la de Wes i Laurel, i Frank comença a treballar per expiar la mort del fill d'Annalise. Al final de la temporada es revela que Wes era el cos trobat a l'incendi però que va ser assassinat abans del foc. Annalise es troba de devastada per la mort d'aquest. Frank intenta ajudar a Annalise confessant que va matar Wes. Es revela a més que la mort de Wes va ser encarregada pel pare de Laurel, que va desaprovar la seva relació.

Núm.
total
Núm. de la
temporada
TítolDirigit perEscrit perData d'emissió originalEspectadors
311"We're Good People Now"Bill D'EliaPeter Nowalk22 de setembre de 2016 (2016-09-22)5.11[40]
322"There Are Worse Things Than Murder"Zetna FuentesAngela Robinson29 de setembre de 2016 (2016-09-29)4.33[41]
333"Always Bet Black"Stephen CraggJoe Fazzio6 d'octubre de 2016 (2016-10-06)4.40[42]
344"Don't Tell Annalise"Kevin Rodney SullivanErika Green Swafford13 d'octubre de 2016 (2016-10-13)4.00[43]
355"It's About Frank"Jann TurnerJ. C. Lee20 d'octubre de 2016 (2016-10-20)4.29[44]
366"Is Someone Really Dead?"Sharat RajuFernanda Coppel27 d'octubre de 2016 (2016-10-27)4.07[45]
377"Call It Mother's Intuition"Mike SmithErika Harrison3 de novembre de 2016 (2016-11-03)4.08[46]
388"No More Blood"Jet WilkinsonMorenike Balogun10 de novembre de 2016 (2016-11-10)4.32[47]
399"Who's Dead?"Bill D'EliaMichael Foley17 de novembre de 2016 (2016-11-17)4.95[48]
4010"We're Bad People"Jennifer GetzingerSarah L. Thompson26 de gener de 2017 (2017-01-26)5.41[49]
4111"Not Everything's About Annalise"Nicole RubioAbby Ajayi2 de febrer de 2017 (2017-02-02)4.69[50]
4212"Go Cry Somewhere Else"Cherie NowlanDaniel Robinson9 de febrer de 2017 (2017-02-09)4.92[51]
4313"It's War"Hanelle CulpepperBrendan Kelly16 de febrer de 2017 (2017-02-16)4.66[52]
4414"He Made a Terrible Mistake"Jet WilkinsonJoe Fazzio23 de febrer de 2017 (2017-02-23)4.92[53]
4515"Wes"Bill D'EliaPeter Nowalk23 de febrer de 2017 (2017-02-23)4.92[53]

Temporada 4 (2017-18)[modifica]

A la quarta temporada, Annalise, treballa amb un terapeuta, el doctor Isaac Roa, per a recuperar-se del seu problema amb l'alcohol alhora que es separa dels seus 4 estudiants per protegir-los d'ella mateixa. Inicialment talla els lligams amb Bonnie (que es trasllada a l'oficina del Fiscal del districte de Filadèlfia com a advocada adjunta) Laurel s'obsessiona en descobrir què va succeeir la nit de l'assassinat de Wes i acaba descobrint que el seu pare, Jorge Castillo, i un amic de tota la vida, en Dominic, són els responsable de l'assassinat de Wes. A partir d'aquí, traça un pla per robar proves incriminatòries del seu despatx d'advocats amb l'ajuda de Michaela, Oliver, Frank i Asher. Durant el robatori de dades, el seu company de classe Simon (Behzad Dabu) es dispara accidentalment amb l'arma de Laurel, cosa que condueix a la detenció d'Asher, i Laurel entra en un treball prematur després de ser atropellada accidentalment per Frank. Annalise salva amb èxit el nadó. No obstant això, Jorge reclama la custòdia del seu net presentant proves de malaltia mental de Laurel. La mare de Laurel arriba inesperadament per "ajudar" Laurel a lluitar contra el seu pare. Mentrestant, Annalise cerca diverses alternatives de guanyar la seva demanda col·lectiva contra l'estat per errors judicials, que bàsicament consisteixen en quan una persona és condemnada per un delicte que no ha comès.

Núm.
total
Núm. de la
temporada
TítolDirigit perEscrit perData d'emissió originalEspectadors
461"I'm Going Away"Jet WilkinsonPeter Nowalk28 de setembre de 2017 (2017-09-28)3.96[54]
472"I'm Not Her"Paris BarclayMaya Goldsmith5 d'octubre de 2017 (2017-10-05)3.88[55]
483"It's for the Greater Good"Nicole RubioErika Harrison12 d'octubre de 2017 (2017-10-12)3.88[56]
494"Was She Ever Good at Her Job?"Mike SmithMichael Russo19 d'octubre de 2017 (2017-10-19)3.56[57]
505"I Love Her"Lexi AlexanderSarah L. Thompson26 d'octubre de 2017 (2017-10-26)3.56[58]
516"Stay Strong, Mama"Cherie NowlanMorenike Balogun2 de novembre de 2017 (2017-11-02)3.56[59]
527"Nobody Roots for Goliath"Nzingha StewartDaniel Robinson9 de novembre de 2017 (2017-11-09)3.71[60]
538"Live. Live. Live."Rob HardyJoe Fazzio16 de novembre de 2017 (2017-11-16)3.72[61]
549"He's Dead"Jet WilkinsonAbby Ajayi18 de gener de 2018 (2018-01-18)3.80[62]
5510"Everything We Did Was for Nothing"Jonathan BrownMatthew Cruz25 de gener de 2018 (2018-01-25)3.54[63]
5611"He's a Bad Father"Marta CunninghamMaya Goldsmith1 de febrer de 2018 (2018-02-01)3.68[64]
5712"Ask Him About Stella"Stephen CraggTess Leibowitz8 de febrer de 2018 (2018-02-08)3.26[65]
5813"Lahey v. Commonwealth of Pennsylvania"Zetna FuentesMorenike Balogun & Sarah L. Thompson1 de març de 2018 (2018-03-01)4.14[66]
5914"The Day Before He Died"Scott PrintzJoe Fazzio8 de març de 2018 (2018-03-08)3.36[67]
6015"Nobody Else Is Dying"Jet WilkinsonPeter Nowalk15 de març de 2018 (2018-03-15)3.83[68]

Temporada 5 (2018-2019)[modifica]

Després de la victòria col·lectiva d'Annalise Keating al Tribunal Suprem, ella i els seus associats intenten iniciar un nou capítol a les seves vides. Annalise comença a treballar a Caplan & Gold per tal de poder utilitzar els seus recursos per als seus casos d’acció col·lectiva, mentre que també torna a treballar a Middleton. Michaela Pratt, Connor Walsh, Asher Millstone i Laurel Castillo comencen el seu tercer any a la facultat de dret i un nou estudiant, Gabriel Maddox, s’uneix al grup a la classe d’Annalise. Mentrestant, Frank intenta esbrinar la veritable raó per la qual Maddox va venir a Middleton. Asher comença a treballar amb la Bonnie a l'oficina del fiscal del districte de Filadèlfia mentre hi fa pràctiques. Al mateix temps, Connor i Oliver Hampton comencen a planificar el seu casament, cosa que es veu a través de nous flashforwards que revelen un nou assassinat.

Núm.
total
Núm. de la
temporada
TítolDirigit perEscrit perData d'emissió originalEspectadors
611"Your Funeral"Stephen CraggPeter Nowalk27 de setembre de 2018 (2018-09-27)2.93[69]
622"Whose Blood Is That?"Mike SmithSarah L. Thompson4 d'octubre de 2018 (2018-10-04)3.02[70]
633"The Baby Was Never Dead"Valerie WeissErika Harrison11 d'octubre de 2018 (2018-10-11)3.22[71]
644"It's Her Kid"Cherie NowlanMaisha Closson18 d'octubre de 2018 (2018-10-18)2.74[72]
655"It Was the Worst Day of My Life"Laura InnesMichael Russo25 d'octubre de 2018 (2018-10-25)2.93[73]
666"We Can Find Him"Jonathan BrownTess Leibowitz1 de novembre de 2018 (2018-11-01)2.86[74]
677"I Got Played"Eric LaneuvilleMaya Goldsmith8 de novembre de 2018 (2018-11-08)3.02[75]
688"I Want to Love You Until the Day I Die"Stephen CraggJoe Fazzio15 de novembre de 2018 (2018-11-15)3.13[76]
699"He Betrayed Us Both"John TerleskyDaniel Robinson17 de gener de 2019 (2019-01-17)2.84[77]
7010"Don't Go Dark on Me"Cherie NowlanSara Rose Feinberg24 de gener de 2019 (2019-01-24)2.74[78]
7111"Be the Martyr"Alrick RileyMatthew Cruz31 de gener de 2019 (2019-01-31)2.58[79]
7212"We Know Everything"Jennifer GetzingerMichael Russo & Sarah L. Thompson7 de febrer de 2019 (2019-02-07)2.74[80]
7313"Where Are Your Parents?"DeMane DavisMaya Goldsmith & Daniel Robinson14 de febrer de 2019 (2019-02-14)2.57[81]
7414"Make Me the Enemy"Mike SmithErika Harrison & Matthew Cruz21 de febrer de 2019 (2019-02-21)2.56[82]
7515"Please Say No One Else Is Dead"Stephen CraggJoe Fazzio28 de febrer de 2019 (2019-02-28)2.76[83]

Temporada 6 (2019-2020)[modifica]

Després de les desaparicions de Laurel i Christopher juntament amb la mort d'Emett Crawford al final de la temporada anterior, Annalise decideix anar a un centre de rehabilitació. Torna just a temps per ajudar els seus estudiants estrella restants a avançar el seu últim semestre de la facultat de dret. Mentrestant, Michaela, Connor i Asher continuen buscant la seva amiga i el seu fill mentre es preparen per a la graduació i el món real, participant en casos reals i sense la supervisió d'Annalise. Tanmateix, tothom entra en alerta màxima quan l’FBI, a instàncies del governador Birkhead, obre una investigació sobre Annalise, els seus estudiants i associats, i tots els assassinats en què han estat involucrats. S'introdueix un nou misteri al voltant de l'assassinat d'un altre personatge, Annalise.

Núm.
total
Núm. de la
temporada
TítolDirigit perEscrit perData d'emissió original [84]Espectadors
761"Say Goodbye"Stephen CraggSarah L. Thompson26 de setembre de 2019 (2019-09-26)2.43[85]
772"Vivian's Here"Mike SmithMichael Russo3 d'octubre de 2019 (2019-10-03)2.56[86]
783"Do You Think I'm a Bad Man?"Catriona McKenzieDaniel Robinson10 d'octubre de 2019 (2019-10-10)2.23[87]
794"I Hate the World"Scott PrintzMatthew Cruz17 d'octubre de 2019 (2019-10-17)2.10[88]
805"We're All Gonna Die"Felix AlcalaSara Rose Feinberg24 d'octubre de 2019 (2019-10-24)2.25[89]
816"Family Sucks"Laura InnesVanessa James Benton31 d'octubre de 2019 (2019-10-31)2.16[90]
827"I'm the Murderer"Lily MariyeLaurence Andries7 de novembre de 2019 (2019-11-07)2.21[91]
838"I Want to Be Free"Alrick RileyHadi Nicholas Deeb14 de novembre de 2019 (2019-11-14)2.28[92]
849"Are You the Mole?"Stephen CraggMaisha Closson21 de novembre de 2019 (2019-11-21)2.16[93]
8510"We're Not Getting Away With It"Sheelin ChokseyTess Leibowitz2 d'abril de 2020 (2020-04-02)2.91[94]
8611"The Reckoning"DeMane DavisInda Craig-Galván9 d'abril de 2020 (2020-04-09)2.78[95]
8712"Let's Hurt Him"Janice CookeDaniel Robinson & Matthew Cruz16 d'abril de 2020 (2020-04-16)2.81[96]
8813"What If Sam Wasn't the Bad Guy This Whole Time?"Dawn WilkinsonRicardo C. Lira30 d'abril de 2020 (2020-04-30)2.77[97]
8914"Annalise Keating Is Dead"John TerleskySarah L. Thompson & Tess Leibowitz7 de maig de 2020 (2020-05-07)2.69[98]
9015"Stay"Stephen CraggPeter Nowalk14 de maig de 2020 (2020-05-14)3.20[99]

Producció[modifica]

Desenvolupament[modifica]

El 19 d'agost de 2013, ABC va comprar a Shondaland Productions el concepte original, produït per Shonda Rhimes i Betsy Beers. El guió de l'episodi pilot va ser escrit per Peter Nowald, productor supervisor de la coneguda sèria Anatomia de Grey.[100] ABC el 19 de desembre de 2013 va demanar la realització del pilot de la sèrie, que es va obtenir el 8 de maig de 2014 pensat per a una temporada de televisió 2014-15 i que va ser filmat principalment a Filadèlfia i Collegeville, Pennsilvània i dirigit per Michael Offer. A la gira de premsa de l'Associació de Crítics de Televisió del juliol de 2014, es va anunciar que How to Get Away with Murder seria una sèrie limitada a 15 o 16 episodis per temporada. El 9 d'octubre de 2014, es va desvelar que la sèrie presentaria una temporada completa de 15 episodis.

La sèrie va ser renovada per una segona temporada el 7 de maig de 2015 per ABC.[101][102]Això va ser confirmat mitjançant una promoció que seguia el final de la primera temporada i una declaració de Viola Davis que també confirmava la renovació ja en acabar el rodatge de la primera temporada.[103][104] Aquesta seria formada per 15 episodis, igual que l'anterior. La producció va començar el 21 de maig de 2015, amb Shonda Rhimes anunciant a Twitter que Peter Nowalk i els seus escriptors estaven en ple desenvolupament de la segona temporada.[105] El 23 de juliol de 2015, Entertainment Weekly va informar que, la identitat de l'assassina de Rebecca es revelaria en l'estrena de la temporada. El 17 d'agost de 2015, quan encara faltava més d'un mes per l'estrena de la temporada, es va publicar un pòster promocional.

La sèrie es va renovar per una tercera temporada el 3 de març de 2016, juntament amb diverses altres sèries d’ABC. Es va anunciar que la tercera temporada s'estrenaria el 22 de setembre de 2016. La producció va començar el 27 de maig de 2016, quan, Peter Nowalk, anuncià a Twitter que el personal de l'escriptor estava en ple desenvolupament escrivint la tercera temporada.[106] El 9 d'agost de 2016 es va publicar un pòster promocional que mostrava Viola Davis com a Annalise Keating. ABC va llançar una promoció per a la tercera temporada el 29 d'agost de 2016.[107]

La sèrie va ser renovada per una quarta temporada el 10 de febrer de 2017 per ABC.

ABC va renovar la sèrie per una cinquena temporada l'11 de maig de 2018 i es va estrenar el 27 de setembre de 2018.[108]

El 10 de maig de 2019, la sèrie es va renovar per una sisena temporada que es va estrenar el 26 de setembre de 2019. L'11 de juliol de 2019 es va informar que la sisena temporada seria l'última temporada.[109][110]

Càsting[modifica]

El 21 de gener de 2014, es va anunciar que Matt McGorry formaria del repartiment interpretant a l'estudiant de dret Asher Millstone. Aquest va ser el primer membre que es confirmà.[111] Al llarg dels mesos de febrer i març de 2014, es van anunciar altres papers: Aja Naomi King,[112] Jack Falahee, Alfred Enoch i Karla Souza com a estudiants de dret; Katie Findlay com a estudiant amb problemes amb les drogues;  Charlie Weber com a advocat associat a la professora Keating;  Billy Brown com a interès amorós extraconjugal de la professora Keating ;  el veterà actor i productor Tom Verica com a marit de la professor Keating;[113]  i Liza Weil com una de les dues associades d'Annalise.[114]

El 25 de febrer de 2014, es va anunciar que Shonda Rhimes havia escollit a Viola Davis com a protagonista de la sèrie amb el paper de la professora Annalise Keating.[115] L'11 d'agost de 2014, es va anunciar que l'actriu Alysia Reiner, de la sèrie Orange is the New Black alum, s'havia afegit al repartiment com a fiscal que aniria en contra d'Annalise. El 4 de novembre de 2014, es va anunciar que la guanyadora de l'Oscar, Marcia Gay Harden, apareixeria a la primera temporada amb un paper secundari.[116] El 15 de desembre de 2014 es va anunciar que Cicely Tyson, nominada a l'Oscar i guanyadora dels Emmy, apareixeria en un episodi de la mateixa temporada.

El 14 de juliol de 2015 es va anunciar que la segona temporada presentaria diversos personatges nous, destacant-ne una família. Katie Findlay tornaria a interpretar al personatge de Rebecca Sutter, assassinat al final de la primera temporada.[117] El 22 de juliol de 2015 es va anunciar que Kendrick Sampson, conegut per la sèrie The Vampire Diaries, s'uniria al repartiment de la segona temporada i es presentaria a l'estrena d'aquesta.[118] El 31 de juliol de 2015 s'anuncià que Famke Janssen s'uniria al repartiment com a brillant advocada defensora d'un arc de diversos episodis i que apareixeria per primera vegada a l'estrena de la temporada.[119]

Matt Cohen va ser anunciat l'11 d'agost de 2015 per repetir-se en la segona temporada com a Levi Wescott, que es descriu com un home sensual de la classe treballadora.[120] Al mateix any, Sherri Saum va ser escollida com a estrella convidada i s'anuncià que Amy Okuda formaria part del repartiment.[121][122] El 14 de gener de 2016 es va anunciar que Wilson Bethel, Adam Arkin i Roxanne Hart s’unirien a la sèrie per interpretar a la família Mahoney.[123]

Després del finalitzar la segona temporada, es va anunciar que l'alumna de Dexter, Lauren Vélez, s'havia unit al repartiment en un paper recurrent com a directora de la Universitat de Middleton.[124] El 6 d'agost de 2016, es va anunciar que Esai Morales i Amy Madigan s'havien unit al repartiment com a estrelles convidades per a la tercera temporada i, el 31 del mateix mes, s'anuncià Mary J. Blige havia aconseguit un paper a la sèrie.[125]

El 7 de juny de 2018 es va anunciar que Rome Flynn, que havia fet una aparició com a Gabriel Maddox al final de la quarta temporada, formaria part dels personatges principals a la cinquena temporada.[126] El 18 de juliol, es va informar que Amirah Vann, que va aparèixer com Tegan Price durant la quarta temporada, també s'uniria al repartiment habitual per a la cinquena temporada.[127] El 30 de juliol de 2018 es va anunciar que Timothy Hutton s'havia unit al repartiment principal per a la mateixa temporada.[128]

Filmació[modifica]

L'episodi pilot es va filmar a la Universitat del Sud de Califòrnia a Los Angeles, Califòrnia; a Filadèlfia, Pennsilvània; Bryn Mawr College, Pennsilvània i al’ Ursinus College a Collegeville, també a Pennsilvània.[129] La producció va començar el 21 de maig de 2015, amb Shonda Rhimes anunciant a Twitter que Peter Nowalk i els seus escriptors estaven en ple desenvolupament de la segona temporada.

Recepció[modifica]

Resposta crítica[modifica]

La primera temporada de How to Get Away with Murder va rebre crítiques positives, amb la majoria d’elogis a l’actuació de Viola Davis. A Rotten Tomatoes, té una qualificació d’aprovació del 85% basada en 56 comentaris, amb una qualificació mitjana de 7,11 / 10. El consens crític del lloc diu: " Com sortir de l'assassinat no és conceptualment original, però ofereix emocions amb girs melodramàtics i un avantatge captivador".[130] Metacritic va donar a la primera temporada un resultat de 68 sobre 100, basat en 30 crítics, indicant "crítiques generalment favorables".[131]

Temporada Rotten Tomatoes Metacrític
1 85% (56 comentaris) 68 (30 comentaris)
2 93% (87 comentaris) N / A
3 90% (30 comentaris) N / A
4 100% (8 comentaris) N / A
5 83% (6 comentaris) N / A
6 80% (5 comentaris) N / A

Mary McNamara, del Los Angeles Times, va escriure sobre l'actuació de Viola Davis: "... tots els ulls estan posats a Davis, guanyadora d'un premi Tony i nominada a l'Oscar. Magnètica i intimidant, Davis crea una superfície implacable sota la qual brilla tota mena de flota i emocions sorpreses. El desig i la por, la certesa, el dubte de si mateix i la resolució es conjuren en un mateix instant amb l'angle d'una mirada, la baixada d'una parpella i després es deixen anar com si mai no hi haguessin estat." [132] David Hinckle, de New York Daily News, va dir que la sèrie no té prou diversió a diferència de les altres sèries de Rhimes. Frazier Moore, d'Associated Press, va escriure que la sèrie "promet ser sinuosa, malvada, fosca i divertida. Alhora, és protagonitzada per Viola Davis, que dona vida a un personatge d'infinits càlculs i misteri".[133]

La segona temporada també va rebre crítiques positives. A Rotten Tomatoes, té una qualificació d’aprovació del 93% basada en 87 comentaris, amb una qualificació mitjana de 8,19 / 10. El consens crític del lloc diu: "Desenvolupant una narració més forta aquesta temporada, How To Get Away with Murder, llença xocs més inversemblants i participacions més altes a la barreja, afegint combustible absurd a un foc addictiu".[134] Lesley Brock, de la revista Paste, va elogiar l'escriptura de la segona temporada: "No passaria més enllà de How to Get Away with Murder, que ha capgirat totes les altres línies argumentals de la sèrie ABC i ha demostrat que res és impossible, llançar incest en una barreja ja atzarosa ". Brock va donar a la temporada una puntuació de 9 sobre 10.[135] Kyle Anderson, d'Entertainment weekly, va escriure que, amb Davis al capdavant, la sèrie pot sortir amb qualsevol cosa.[136]

La tercera temporada, una vegada més, també va rebre crítiques positives. A Rotten Tomatoes, té una valoració del 90% basada en 30 comentaris, amb una valoració mitjana de 7,52 / 10. El consens crític del lloc diu: "Tens i tens, How to get away with murder continua intensificant el seu joc".[137]

"Gruporirica" ens dona 5 raons per les quals hauríem de veure la sèrie. Entre aquestes trobem que diuen: "no és una sèrie d'advocats qualsevol".[138] Eric Mendo, de ElrinconTv, va donar molt bones crítiques a les dues primeres temporades, especialment a la segona. Va dir: "Se li podran atribuir moltes coses a la sèrie, però el final de la meitat de la segona temporada de How to Get Away with Murder demostra un cop més que és invencible pel que fa a girs de guió, addicció i adrenalina durant els 40 minuts que duren els seus capítols".[139]

Un dels aspectes més destacats positivament de la sèrie és l'actuació de Viola Davis com Annalise Keating. Fins i tot, la mateixa actriu ha destacat aquest paper a partir de comentaris com: "A mi no m'interessa la trama sinó el personatge i no tinc cap interès en etiquetar a Annalise. Ja n'hi ha prou de tòpics, d'adjectius com forta, sensual o matriarcal que acompanyen els papers que ofereixen a les negres. Jo la veig com una persona real" [140] o "He tingut una carrera de 30 anys i poques vegades he aconseguit un paper que donés tant de joc. Aquest paper és únic i, des del meu punt de vista, Annalise Keating ha canviat el joc. Crec que el desafiament ha estat no permetre que l'audiència dictés la situació del personatge. Hem creat per a la posteritat una dona audaç, desordenada i a qui no li importa no ser amable." [141]

Premis i nominacions[modifica]

Año Premi Categoria Nominats Resultado Ref.
2014 American Film Institute Awards Programa de televisió de l'any Guanyador [142]
TV Guide Award Nou programa de televisió preferit Nominat
2015 BET Awards Millor actriu Viola Davis Nominat [143]
5th Critics' Choice Television Awards Millor actriu en sèrie de drama Viola Davis Nominat [144]
Millor Estrella Convidada en Sèrie de Drama Cicely Tyson Nominat
EWwy Award Millor sèrie de drama Nominat [145]
GALECA Award Sèrie de televisió de drama de l'any Nominat [146]
Millor actuació de l'any - Actriu Viola Davis Nominat
26th GLAAD Media Awards Millor sèrie de drama Guanyador [147]
72nd Golden Globe Awards Millor actriu en una sèrie de televisió - Drama Viola Davis Nominat [148]
46th NAACP Image Awards Millor sèrie de drama Guanyador [149]
Millor actriu en una sèrie dramàtica Viola Davis Guanyador
Millor actriu de repartiment en una sèrie dramàtica Aja Naomi King Nominat
Millor actor de repartimen en una sèrie dramàtica Alfred Enoch Nominat
Millor escriptor per una sèrie dramàtica Erika Green Swafford ("Let's Get to Scooping") Guanyador
OFTA Television Award Millor actriu en una sèrie de drama Viola Davis Nominat [150]
41st People's Choice Awards Nou Drama de TV preferit Nominat [151]
Actriu preferida en una nova sèrie de TV Viola Davis Guanyador
67th Primetime Emmy Awards Millor actriu principal en una sèrie dramàtica Viola Davis Guanyador [152]
Millor actriu convdidada en una sèrie dramàtica Cicely Tyson Nominat
21st Screen Actors Guild Awards Millor actriu en una sèrie dramàtica Viola Davis Guanyador [153]
31st TCA Awards Assoliment individual en el drama Viola Davis Nominat [154]
2016 31st Artios Awards Càsting, Televisió Pilot: Drama Linda Lowy, Diane Heery, Jason Loftus, Jamie Castro Nominat [155]
6th Critics' Choice Television Awards Millor actriu en una sèrie dramàtica Viola Davis Nominat [156]
73rd Golden Globe Awards Millor actriu en una sèrie de TV - Drama Viola Davis Nominat [157]
47th NAACP Image Awards Millor sèrie de Drama Nominado [158]
Artista de l'any Viola Davis Nominat
Millor actriu en una sèrie dramàtica Viola Davis Nominat
Millor actriu de repartiment en una sèrie dramàtica Cicely Tyson Nominat
Millor actor de repartiment en una sèrie dramàtica Alfred Enoch Nominat
Millor escriptor per una sèrie dramàtica Erika Green Swafford, Doug Stockstill ("Mama's Here Now") Nominat
42nd People's Choice Awards Xarxa de TV preferidaDrama Nominat [159]
Actriu de televisió dramàtica preferida Viola Davis Nominat
22nd Screen Actors Guild Awards Millor actuació d'una actriu en una sèrie dramàtica Viola Davis Guanyador [160]
27th GLAAD Media Awards Millor sèrie de drama Nominat [161]
Gold Derby Awards Millor actriu de drama Viola Davis Nominat [162]
Millor actriu convidada de drama Famke Janssen Nominat
68th Primetime Emmy Awards Millor actriu principal en una sèrie dramàtica Viola Davis Nominat [163]
2017 69th Primetime Emmy Awards Millor actriu principal en una sèrie dramàtica Viola Davis Nominat [164]
Millor actriu convidada en una sèrie dramàtica Cicely Tyson Nominat
2018 70th Primetime Emmy Awards Nominat [164]
2019 71th Primetime Emmy Awards Nominat [165]
Millor actriu principal en una sèrie dramàtica Viola Davis Nominat
Millor actor convidat en una sèrie dramàtica Glynn Turman Nominat

Multimèdia inicial[modifica]

Les temporades 1 i 2 s’han publicat en DVD i Netflix actualment proporciona les sis temporades (cada temporada s’ha afegit un mes després del seu final segons el seu acord amb ABC Studios). Els darrers cinc episodis emesos a ABC es publiquen a Hulu l'endemà de la seva estrena. A més, es poden comprar episodis individuals a la majoria de distribuïdors de vídeo en línia, inclòs iTunes.

Temporada 1[modifica]

El DVD de la primera temporada es va publicar per primera vegada a la Regió 1 el 4 d'agost de 2015.[166]

La primera temporada completa
Detalls Característiques especials
  • 15 episodis
  • Subtítols en nglès, francès i castellà.
  • First Year Law: behind the scenes
  • Vídeo musical "Bye Felicia"
  • Escenes eliminades
  • "Bloopers"
Dates de llançament
Regió 1 Regió 2 Regió 4
4 d'agost de 2015 16 de novembre de 2015 11 de novembre de 2015

Temporada 2[modifica]

El DVD de la segona temporada es va publicar per primera vegada a la Regió 1 el 21 de juny de 2016.[167]

La segona temporada completa
Detalls Característiques especials
  • 15 episodis
  • Subtítols en nglès, francès i castellà.
  • Escenes eliminades
  • "Bloopers"
Dates de llançament
Regió 1 Regió 2 Regió 4
21 de juny de 2016 16 de novembre de 2016 TBA

Referències[modifica]

  1. «El thriller legal, otro modo de acercarse al género». [Consulta: 1r desembre 2020].
  2. «Viola Davis Is First Black Woman To Win Emmy For Best Actress In A Drama» (en anglès). [Consulta: 1r desembre 2020].
  3. «Home | Screen Actors Guild Awards» (en anglès). [Consulta: 1r desembre 2020].
  4. «NAACP Image Awards» (en anglès americà). Arxivat de l'original el 2007-07-15. [Consulta: 1r desembre 2020].
  5. «ABC sets fall premieres dates» (en anglès), 29-11-2014.
  6. «How to Get Away With Murder» (en castellà). [Consulta: 1r desembre 2020].
  7. Zorrilla, Mikel. «La temporada 6 de 'Cómo defender a un asesino' será la última y aquí tenemos el tráiler de su despedida» (en castellà), 11-07-2019. [Consulta: 4 desembre 2020].
  8. Ausiello, Michael. «HTGAWM Promotes Conrad Ricamora to Series Regular in Season 3» (en anglès). TV Line, 18-03-2016. [Consulta: 18 març 2016].
  9. Jorge Castillo es interpretado por el actor José Zúñiga en la primera temporada.
  10. «ABC Announces Premiere Dates for 'American Crime' and 'Secrets and Lies'» (en anglès). Arxivat de l'original el 2014-11-21. [Consulta: 30 novembre 2014].
  11. Kondolojy, Amanda. «'Gotham' Has Biggest Adults 18-49 Ratings Increase; 'Gotham' & 'Red Band Society' Top Percentage Gains & 'How To Get Away With Murder' Tops Viewer Gains in Live +7 Ratings for Week Ending September 28». TV by the Numbers, 12-10-2014. Arxivat de l'original el 16 octubre 2014. [Consulta: 12 octubre 2014].
  12. Kondolojy, Amanda. «'How to Get Away With Murder' Has Biggest Adults 18-49 Ratings Increase; 'Parenthood' Tops Percentage Gains & 'The Blacklist' Tops Viewer Gains in Live +7 Ratings for Week Ending October 5». TV by the Numbers, 20-10-2014. Arxivat de l'original el 22 octubre 2014. [Consulta: 20 octubre 2014].
  13. Kondolojy, Amanda. «Thursday Final Ratings: 'Bones' & 'The Vampire Diaries' Adjusted Up + Final Football Ratings». TV by the Numbers, 10-10-2014. Arxivat de l'original el 20 octubre 2014. [Consulta: 10 octubre 2014].
  14. Bibel, Sara. «Thursday Final Ratings: 'Bones' & 'How To Get Away With Murder' Adjusted Up; 'Reign' Adjusted Down». TV by the Numbers, 17-10-2014. Arxivat de l'original el 19 octubre 2014. [Consulta: 17 octubre 2014].
  15. Kondolojy, Amanda. «Thursday Final Ratings: No Adjustement for 'Grey's Anatomy', 'Gracepoint' or 'Reign' + Final Football Numbers». TV by the Numbers, 24-10-2014. Arxivat de l'original el 25 octubre 2014. [Consulta: 24 octubre 2014].
  16. Bibel, Sara. «Thursday Final Ratings: 'The Vampire Diaries' & 'Scandal' Adjusted Up; 'Mom', 'Two and a Half Men', 'The McCarthys' & 'Elementary' Adjusted Down». TV by the Numbers, 31-10-2014. Arxivat de l'original el 2 novembre 2014. [Consulta: 31 octubre 2014].
  17. Kondolojy, Amanda. «Thursday Final Ratings: 'The Vampire Diaries' & 'Big Bang Theory' Adjusted Up; 'Mom', 'The McCarthys', 'Two and a Half Men', 'Bad Judge', 'A to Z', 'Elementary', 'Parenthood' & 'The Biggest Loser' Adjusted Down». TV by the Numbers, 07-11-2014. Arxivat de l'original el 9 novembre 2014. [Consulta: 7 novembre 2014].
  18. Bibel, Sara. «Thursday Final Ratings: 'Bones' Adjusted Up; 'Mom', 'Two and a Half Men', 'The McCarthys' & 'Elementary' Adjusted Down». TV by the Numbers, 14-11-2014. Arxivat de l'original el 30 maig 2016. [Consulta: 14 novembre 2014].
  19. Kondolojy, Amanda. «Thursday Final Ratings: 'The Big Bang Theory' Adjusted Up; 'Gracepoint', 'Reign', 'Parenthood', 'Bad Judge', 'Mom', 'Two and a Half Men' 'The Biggest Loser' & 'A to Z' Adjusted Down». TV by the Numbers, 21-11-2014. Arxivat de l'original el 23 novembre 2014. [Consulta: 21 novembre 2014].
  20. Kondolojy, Amanda. «Thursday Final Ratings: 'Grey's Anatomy', 'The Big Bang Theory' & 'How to Get Away With Murder' Adjusted Up», 30-01-2015. Arxivat de l'original el 1 febrer 2015. [Consulta: 30 gener 2015].
  21. Bibel, Sara. «Thursday Final Ratings: 'The Blacklist', 'Scandal', 'Grey's Anatomy' & 'The Big Bang Theory' Adjusted Up; 'The Vampire Diaries' Adjusted Down». TV by the Numbers, 06-02-2015. Arxivat de l'original el 7 febrer 2015. [Consulta: 6 febrer 2015].
  22. Kondolojy, Amanda. «Thursday Final Ratings: 'Backstrom' Adjusted Down, No Adjustment to 'The Blacklist', 'Scandal' or 'The Vampire Diaries'». TV by the Numbers, 13-02-2015. Arxivat de l'original el 14 febrer 2015. [Consulta: 13 febrer 2015].
  23. Bibel, Sara. «Thursday Final Ratings: 'The Big Bang Theory,' 'Scandal', 'Two and a Half Men' & 'How To Get Away With Murder' Adjusted Up». TV by the Numbers, 20-02-2015. Arxivat de l'original el 21 febrer 2015. [Consulta: 20 febrer 2015].
  24. 24,0 24,1 Kondolojy, Amanda. «Thursday Final Ratings: 'The Blacklist' & 'American Idol' Adjusted Up». TV by the Numbers, 27-02-2015. Arxivat de l'original el 1 març 2015. [Consulta: 27 febrer 2015].
  25. Kondolojy, Amanda. «Thursday Final Ratings: Heroes Reborn & Scandal Adjusted Up + Final Football Ratings». TV by the Numbers, 25-09-2015. Arxivat de l'original el 26 setembre 2015. [Consulta: 25 setembre 2015].
  26. Dixon, Dani. «Thursday Final Ratings: Bones & The Player Adjusted Up + Final Football Ratings». TV by the Numbers, 02-10-2015. Arxivat de l'original el 4 octubre 2015. [Consulta: 2 octubre 2015].
  27. Porter, Rick. «Thursday final ratings: Grey's Anatomy, How to Get Away with Murder adjusted up, low CW premieres hold». TV by the Numbers, 09-10-2015. Arxivat de l'original el 10 octubre 2015. [Consulta: 9 octubre 2015].
  28. Porter, Rick. «Thursday final ratings: Grey's Anatomy and Scandal adjusted up, plus final NFL numbers». TV by the Numbers, 16-10-2015. Arxivat de l'original el 17 octubre 2015. [Consulta: 16 octubre 2015].
  29. Porter, Rick. «Thursday final ratings: How to Get Away with Murder adjusts up, Grey's and others hold». TV by the Numbers, 30-10-2015. Arxivat de l'original el 16 novembre 2015. [Consulta: 30 octubre 2015].
  30. Porter, Rick. «Thursday final ratings: The Vampire Diaries adjusts up, all others hold, plus final NFL numbers». TV by the Numbers, 04-11-2015. Arxivat de l'original el 7 novembre 2015. [Consulta: 4 novembre 2015].
  31. Porter, Rick. «Thursday final ratings: Elementary and Mom adjust down considerably thanks to NFL». TV by the Numbers, 06-11-2015. Arxivat de l'original el 7 novembre 2015. [Consulta: 6 novembre 2015].
  32. Porter, Rick. «Thursday final ratings: 2 Broke Girls and CBS take NFL hit, Elementary below 1.0, Blacklist adjusts up». TV by the Numbers, 13-11-2015. Arxivat de l'original el 14 novembre 2015. [Consulta: 13 novembre 2015].
  33. Porter, Rick. «Thursday final ratings: Mom and 2 Broke Girls up even after adjusting down». TV by the Numbers, 20-11-2015. Arxivat de l'original el 21 novembre 2015. [Consulta: 20 novembre 2015].
  34. Porter, Rick. «Thursday final ratings: Mom adjusts up». TV by the Numbers, 12-02-2016. Arxivat de l'original el 14 febrer 2016. [Consulta: 12 febrer 2016].
  35. Porter, Rick. «Thursday final ratings: Big Bang Theory, Scandal and How to Get Away with Murder adjust up». TV by the Numbers, 19-02-2016. Arxivat de l'original el 21 febrer 2016. [Consulta: 19 febrer 2016].
  36. Porter, Rick. «Broadcast Live +7 ratings: Big Bang Theory has biggest week 23 gain, Jane the Virgin and 3 others double». TV by the Numbers, 14-03-2016. Arxivat de l'original el 15 març 2016. [Consulta: 14 març 2016].
  37. Porter, Rick. «Thursday final ratings: American Idol adjusts up». TV by the Numbers, 04-03-2016. Arxivat de l'original el 5 març 2016. [Consulta: 4 març 2016].
  38. Porter, Rick. «Thursday final ratings: Scandal adjusts up, 4 CBS shows adjust down». TV by the Numbers, 11-03-2016. Arxivat de l'original el 12 març 2016. [Consulta: 11 març 2016].
  39. Porter, Rick. «Thursday final ratings: NCAA tourney has a soft start on CBS». TV by the Numbers, 18-03-2016. Arxivat de l'original el 20 març 2016. [Consulta: 18 març 2016].
  40. Porter, Rick. «Thursday final ratings: 'Grey's Anatomy,' 'Superstore' and 'Good Place' adjust up, 'Notorious' adjusts down». TV by the Numbers, 23-09-2016. Arxivat de l'original el 24 setembre 2016. [Consulta: 23 setembre 2016].
  41. Porter, Rick. «Thursday final ratings: 'Superstore' and 'The Good Place' adjust up». TV by the Numbers, 30-09-2016. Arxivat de l'original el 2 octubre 2016. [Consulta: 30 setembre 2016].
  42. Porter, Rick. «‘Superstore’ adjusts up, ‘Grey’s’ and ABC adjust down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 07-10-2016. Arxivat de l'original el 8 octubre 2016. [Consulta: 7 octubre 2016].
  43. Porter, Rick. «‘Notorious’ adjusts down, final NFL numbers: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 14-10-2016. Arxivat de l'original el 17 octubre 2016. [Consulta: 14 octubre 2016].
  44. Porter, Rick. «‘The Good Place’ and ‘Legends of Tomorrow’ adjust up: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 21-10-2016. Arxivat de l'original el 22 octubre 2016. [Consulta: 21 octubre 2016].
  45. Porter, Rick. «‘The Good Place’ and ‘Chicago Med’ adjust up, ‘Pure Genius,’ other CBS shows down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 28-10-2016. Arxivat de l'original el 29 octubre 2016. [Consulta: 28 octubre 2016].
  46. Porter, Rick. «‘Big Bang Theory,’ ‘How to Get Away’ adjust up, ‘Great Indoors’ and NBC adjust down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 04-11-2016. Arxivat de l'original el 5 novembre 2016. [Consulta: 4 novembre 2016].
  47. Porter, Rick. «‘Chicago Med’ and NBC adjust down with NFL pre-emptions: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 11-11-2016. Arxivat de l'original el 12 novembre 2016. [Consulta: 11 novembre 2016].
  48. Porter, Rick. «‘Grey’s Anatomy’ adjusts up, ‘The Great Indoors’ adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 18-11-2016. Arxivat de l'original el 19 novembre 2016. [Consulta: 18 novembre 2016].
  49. Porter, Rick. «‘Scandal’ and ‘My Kitchen Rules’ adjust down, Mary Tyler Moore special adjusts up: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 27-01-2017. Arxivat de l'original el 27 gener 2017. [Consulta: 27 gener 2017].
  50. Porter, Rick. «‘Scandal’ adjusts down a little: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 03-02-2017. Arxivat de l'original el 4 febrer 2017. [Consulta: 3 febrer 2017].
  51. Porter, Rick. «‘Riverdale’ adjusts up; ‘Great Indoors,’ ‘Powerless,’ ‘Mom,’ ‘Chicago Med’ down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 10-02-2017. Arxivat de l'original el 11 febrer 2017. [Consulta: 10 febrer 2017].
  52. Porter, Rick. «‘Grey’s Anatomy,’ ‘Big Bang Theory’ adjust up, ‘Scandal’ adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 17-02-2017. Arxivat de l'original el 18 febrer 2017. [Consulta: 17 febrer 2017].
  53. 53,0 53,1 Porter, Rick. «‘How to Get Away with Murder’ finale, ‘Training Day’ adjust down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 27-02-2017. Arxivat de l'original el 27 febrer 2017. [Consulta: 27 febrer 2017].
  54. Porter, Rick. «'Will & Grace,' 'Superstore,' 'Good Place,' 'Gotham' adjust up; 'How to Get Away' adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 29-09-2017. Arxivat de l'original el 30 de setembre 2017. [Consulta: 29 setembre 2017].
  55. Porter, Rick. «'Grey's Anatomy' and NFL adjust up: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 06-10-2017. Arxivat de l'original el 21 d’octubre 2017. [Consulta: 6 octubre 2017].
  56. Porter, Rick. «'Will & Grace,' 'Grey's Anatomy,' 'Gotham' and NFL adjust up: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 13-10-2017. Arxivat de l'original el 15 d’octubre 2017. [Consulta: 13 octubre 2017].
  57. Porter, Rick. «'Gotham' and 'Supernatural' adjust up, final NFL numbers: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 20-10-2017. Arxivat de l'original el 19 de novembre 2017. [Consulta: 20 octubre 2017].
  58. Porter, Rick. «NFL adjusts up, scripted shows all unchanged: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 27-10-2017. Arxivat de l'original el 3 de novembre 2017. [Consulta: 27 octubre 2017].
  59. Porter, Rick. «'Will & Grace' adjusts up, 'Sheldon' and other CBS shows adjust down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 03-11-2017. Arxivat de l'original el 3 de novembre 2017. [Consulta: 3 novembre 2017].
  60. Porter, Rick. «'Big Bang Theory' and 'Thursday Night Football' adjust up: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 10-11-2017. Arxivat de l'original el 14 de novembre 2017. [Consulta: 10 novembre 2017].
  61. Porter, Rick. «'Supernatural' and NFL adjust up, 'Young Sheldon' adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 17-11-2017. Arxivat de l'original el 20 de febrer 2018. [Consulta: 17 novembre 2017].
  62. Porter, Rick. «'Grey's Anatomy' adjusts up, 'The Four,' 'Scandal' and 'Great News' down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 22-01-2018. Arxivat de l'original el 23 de gener 2018. [Consulta: 22 gener 2018].
  63. Porter, Rick. «'Grey's Anatomy' adjusts up, 'Big Bang Theory' rerun adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 26-01-2018. Arxivat de l'original el 27 de gener 2018. [Consulta: 26 gener 2018].
  64. Porter, Rick. «'Big Bang Theory,' 'The Four' adjust up, 'Mom' and 'AP Bio' adjust down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 02-02-2018. Arxivat de l'original el 2 de febrer 2018. [Consulta: 2 febrer 2018].
  65. Porter, Rick. «Olympics adjust up: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 09-02-2018. Arxivat de l'original el 6 d’abril 2019. [Consulta: 9 febrer 2018].
  66. Porter, Rick. «'Superstore,' 'SWAT,' 'Scandal' and 'AP Bio' adjust down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 02-03-2018. Arxivat de l'original el 2018-03-03. [Consulta: 2 març 2018].
  67. Porter, Rick. «'Young Sheldon,' 'SWAT,' all NBC shows adjust down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 09-03-2018. Arxivat de l'original el 2018-03-10. [Consulta: 9 març 2018].
  68. Porter, Rick. «AP Bio' adjusts up, NCAA Tournament adjusts down but ahead of 2017: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 16-03-2018. Arxivat de l'original el 2018-03-17. [Consulta: 16 març 2018].
  69. Welch, Alex. «'Grey's Anatomy,' 'Big Bang Theory,' and 'Thursday Night Football' adjust up: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 28-09-2018. Arxivat de l'original el 29 de setembre 2018. [Consulta: 28 setembre 2018].
  70. Welch, Alex. «'Thursday Night Football' adjusts up: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 05-10-2018. Arxivat de l'original el 6 d’octubre 2018. [Consulta: 5 octubre 2018].
  71. Welch, Alex. «'Big Bang Theory' and 'Thursday Night Football' adjust up, 'I Feel Bad' adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 12-10-2018. Arxivat de l'original el 13 d’octubre 2018. [Consulta: 12 octubre 2018].
  72. Welch, Alex. «'Big Bang Theory,' 'Superstore,' and 'Thursday Night Football' adjust up: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 19-10-2018. Arxivat de l'original el 20 d’octubre 2018. [Consulta: 19 octubre 2018].
  73. Welch, Alex. «'Big Bang Theory,' 'Supernatural,' and 'Thursday Night Football' adjust up, 'Will & Grace' adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 26-10-2018. Arxivat de l'original el 26 d’octubre 2018. [Consulta: 26 octubre 2018].
  74. Welch, Alex. «'Grey's Anatomy,' 'Superstore,' and more adjust up, 'I Feel Bad' adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 02-11-2018. Arxivat de l'original el 3 de novembre 2018. [Consulta: 2 novembre 2018].
  75. Welch, Alex. «'Thursday Night Football' adjusts up: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 09-11-2018. Arxivat de l'original el 10 de novembre 2018. [Consulta: 9 novembre 2018].
  76. Welch, Alex. «'Thursday Night Football' adjusts up: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 16-11-2018. Arxivat de l'original el 17 de novembre 2018. [Consulta: 16 novembre 2018].
  77. Rejent, Joseph. «'Mom' and 'Fam' adjust down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 18-01-2019. Arxivat de l'original el 19 de gener 2019. [Consulta: 18 gener 2019].
  78. Welch, Alex. «'Brooklyn Nine-Nine' and 'The Good Place' adjust down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 28-01-2019. Arxivat de l'original el 29 de gener 2019. [Consulta: 28 gener 2019].
  79. Rejent, Joseph. «'Young Sheldon' adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 01-02-2019. Arxivat de l'original el 2 de febrer 2019. [Consulta: 1r febrer 2019].
  80. Rejent, Joseph. «'The Big Bang Theory,' 'Grey’s Anatomy,' 'Brooklyn Nine-Nine,' all others unchanged: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 08-02-2019. Arxivat de l'original el 27 de març 2019. [Consulta: 8 febrer 2019].
  81. Rejent, Joseph. «'Grey's Anatomy,' 'Mom,' 'S.W.A.T.,' all others unchanged: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 15-02-2019. Arxivat de l'original el 16 de febrer 2019. [Consulta: 15 febrer 2019].
  82. Welch, Alex. «'S.W.A.T.' and 'The Orville' adjust up, 'Young Sheldon' adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 25-02-2019. Arxivat de l'original el 25 de febrer 2019. [Consulta: 25 febrer 2019].
  83. Rejent, Joseph. «'Grey's Anatomy,' 'Mom,' 'A Million Little Things,' all others hold: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 01-03-2019. Arxivat de l'original el 2019-03-02. [Consulta: 1r març 2019].
  84. «How to Get Away with Murder (ABC) Listings». The Futon Critic. [Consulta: 24 abril 2020].
  85. Rejent, Joseph. «'Young Sheldon' adjusts up, 'A Million Little Things' and 'Evil' adjust down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 27-09-2019. Arxivat de l'original el 28 de setembre 2019. [Consulta: 27 setembre 2019].
  86. Rejent, Joseph. «Thursday Night Football adjusts up, 'A Million Little Things' adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 04-10-2019. Arxivat de l'original el 5 d’octubre 2019. [Consulta: 4 octubre 2019].
  87. Rejent, Joseph. «'Grey's Anatomy' and 'Evil' adjust up: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 11-10-2019. Arxivat de l'original el 11 d’octubre 2019. [Consulta: 11 octubre 2019].
  88. Rejent, Joseph. «'Young Sheldon' and 'Legacies' adjust up, 'How to Get Away with Murder' adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 18-10-2019. Arxivat de l'original el 18 d’octubre 2019. [Consulta: 18 octubre 2019].
  89. Rejent, Joseph. «'Law & Order: SVU' adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 25-10-2019. Arxivat de l'original el 25 d’octubre 2019. [Consulta: 25 octubre 2019].
  90. Rejent, Joseph. «NFL adjusts up, 'The Good Place' adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 01-11-2019. Arxivat de l'original el 1 de novembre 2019. [Consulta: 1r novembre 2019].
  91. Rejent, Joseph. «Chargers vs. Raiders adjusts up: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 08-11-2019. Arxivat de l'original el 8 de novembre 2019. [Consulta: 8 novembre 2019].
  92. Rejent, Joseph. «Thursday Night Football and 'Superstore' adjust up: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 15-11-2019. Arxivat de l'original el 15 de novembre 2019. [Consulta: 15 novembre 2019].
  93. Rejent, Joseph. «'Grey's Anatomy,' 'Legacies,' and 'Law & Order: SVU' adjust up: Thursday final ratings». TV by the Numbers, 22-11-2019. Arxivat de l'original el 22 de novembre 2019. [Consulta: 22 novembre 2019].
  94. Pucci, Douglas. «Thursday Final Ratings: Season-Bests for All Time Slots in CBS Prime Time Featuring 'Man with a Plan' Return and 'Broke' Debut». Programming Insider, 04-04-2020. [Consulta: 26 abril 2020].
  95. Pucci, Douglas. «Thursday Final Ratings: 'Station 19' on ABC Hits New Series-Highs in Total Viewers and Adults 18-49». Programming Insider, 10-04-2020. [Consulta: 26 abril 2020].
  96. Pucci, Douglas. «Thursday Final Ratings: 'Disney Family Singalong' Dominates and Scores ABC's Best Time Slot Performance of the Season Among Adults 18-49». Programming Insider, 17-04-2020. [Consulta: 26 abril 2020].
  97. «Thursday Final Ratings: 'Parks & Recreation' Special Posts NBC's Best Adults 18-49 Rating in Time Slot with Sitcom Programming in Three Years», 01-05-2020. Arxivat de l'original el 15 maig 2020.
  98. «Thursday Final Ratings: ABC and CBS Share Top Prime Time Honors», 09-05-2020. Arxivat de l'original el 15 maig 2020.
  99. «Thursday Final Ratings: 'How to Get Away with Murder' on ABC Delivers its Best Figures in More Than One Year with Series Finale», 15-05-2020. Arxivat de l'original el 23 maig 2020.
  100. Andreeva, Nellie; Andreeva, Nellie. «ABC Buys Legal Thriller From Shondaland & ‘Grey’s Anatomy’ Writer» (en anglès americà), 19-08-2013. [Consulta: 3 desembre 2020].
  101. Wagmeister, Elizabeth; Wagmeister, Elizabeth. «ABC Cancels ‘Forever,’ ‘Cristela,’ ‘Resurrection’ & ‘The Taste’» (en anglès americà), 08-05-2015. [Consulta: 3 desembre 2020].
  102. Zorrilla, Mikel. «Ya es oficial: 'Cómo defender a un asesino' ha sido renovada por ABC» (en castellà), 27-02-2015. [Consulta: 4 desembre 2020].
  103. «ABC Teases 'How to Get Away With Murder' Season 2 Renewal | Hollywood Reporter». [Consulta: 3 desembre 2020].
  104. Wagmeister, Elizabeth; Wagmeister, Elizabeth. «‘How to Get Away With Murder’: Viola Davis Says Season 2 Is a Go» (en anglès americà), 30-01-2015. [Consulta: 3 desembre 2020].
  105. «https://twitter.com/shondarhimes/status/601418253630459904». [Consulta: 3 desembre 2020].
  106. «https://twitter.com/petenowalk/status/736307875643981825». [Consulta: 3 desembre 2020].
  107. «'How to Get Away with Murder': Exclusive Promo Unveils Killer New Season 3 Mystery» (en anglès). [Consulta: 3 desembre 2020].
  108. Swift, Andy; Swift, Andy. «ABC Fall Premiere Dates: XL Grey's, Nathan Fillion's Rookie, The Conners (Minus Roseanne) and More» (en anglès americà), 24-07-2018. [Consulta: 3 desembre 2020].
  109. Zorrilla, Mikel. «La temporada 6 de 'Cómo defender a un asesino' será la última y aquí tenemos el tráiler de su despedida» (en castellà), 11-07-2019. [Consulta: 3 desembre 2020].
  110. H, Creada 11-07-2019 | 20:35 H/Última actualización 11-07-2019 | 20:35. «‘Cómo defender a un asesino’ se despedirá con su sexta temporada» (en castellà), 11-07-2019. [Consulta: 3 desembre 2020].
  111. Andreeva, Nellie; Andreeva, Nellie. «Matt McGorry Cast In ABC ‘Murder’ Pilot, Mike Colter In TNT’s ‘Agent X’» (en anglès americà), 31-01-2014. [Consulta: 4 desembre 2020].
  112. Andreeva, Nellie; Andreeva, Nellie. «Aja Naomi King Cast In ABC Pilot ‘Murder’; Arden Myrin in NBC’s ‘Bad Judge’» (en anglès americà), 06-02-2014. [Consulta: 4 desembre 2020].
  113. Team, The Deadline; Team, The Deadline. «Tom Verica Cast In ABC Pilot ‘How To Get Away’; Morgan Spector In NBC’s ‘Coercion’» (en anglès americà), 10-03-2014. [Consulta: 4 desembre 2020].
  114. Radloff, Jessica. «Want to Know More About the Cast of How to Get Away With Murder? We Have the Info!» (en anglès americà). [Consulta: 4 desembre 2020].
  115. «Viola Davis Lands Lead in ABC Pilot How to Get Away With Murder | TV Guide» (en anglès), 25-02-2014. [Consulta: 4 desembre 2020].
  116. Friedlander, Whitney; Friedlander, Whitney. «Marcia Gay Harden Joins ‘How to Get Away With Murder’» (en anglès americà), 04-11-2014. [Consulta: 4 desembre 2020].
  117. «https://twitter.com/katedangerfield/status/623318048812892161». [Consulta: 4 desembre 2020].
  118. Petski, Denise; Petski, Denise. «Kendrick Sampson Joins ‘How To Get Away With Murder’» (en anglès americà), 22-07-2015. [Consulta: 4 desembre 2020].
  119. Ausiello, Michael; Ausiello, Michael. «How to Get Away With Murder Season 2: X-Men's Famke Janssen Lands Arc» (en anglès americà), 31-07-2015. Arxivat de l'original el 2015-08-01. [Consulta: 4 desembre 2020].
  120. Petski, Denise; Petski, Denise. «Matt Cohen Joins ‘How To Get Away With Murder’» (en anglès americà), 11-08-2015. [Consulta: 4 desembre 2020].
  121. «'How to Get Away With Murder' Casts 'The Fosters' Star Sherri Saum in Guest Role» (en anglès americà), 01-10-2015. [Consulta: 4 desembre 2020].
  122. Wagmeister, Elizabeth; Wagmeister, Elizabeth. «‘How to Get Away With Murder’ Adds New Character for Season 2 (EXCLUSIVE)» (en anglès americà), 31-08-2015. [Consulta: 4 desembre 2020].
  123. Slezak, Michael; Slezak, Michael. «How to Get Away With Murder Casts Wilson Bethel, Adam Arkin for 'Big' Arc» (en anglès americà), 15-01-2016. [Consulta: 4 desembre 2020].
  124. Ausiello, Michael; Ausiello, Michael. «HTGAWM Taps Dexter Alum To Recur as 'President' in Season 3» (en anglès americà), 20-07-2016. Arxivat de l'original el 2016-07-21. [Consulta: 4 desembre 2020].
  125. Petski, Denise; Petski, Denise. «Mary J. Blige To Guest Star In ‘How To Get Away With Murder’» (en anglès americà), 31-08-2016. [Consulta: 4 desembre 2020].
  126. Andreeva, Nellie; Andreeva, Nellie. «‘How To Get Away With Murder’: Rome Flynn Upped To Series Regular For Season 5» (en anglès americà), 08-06-2018. [Consulta: 4 desembre 2020].
  127. Andreeva, Nellie; Andreeva, Nellie. «‘How To Get Away With Murder’: Amirah Vann Upped To Series Regular For Season 5» (en anglès americà), 18-07-2018. [Consulta: 4 desembre 2020].
  128. Petski, Denise; Petski, Denise. «‘How To Get Away With Murder’: Timothy Hutton Joins As Series Regular In Season 5» (en anglès americà), 30-07-2018. [Consulta: 4 desembre 2020].
  129. «ABC Films New Pilot on Ursinus Campus | Ursinus College Press Room», 22-03-2014. Arxivat de l'original el 2014-03-22. [Consulta: 4 desembre 2020].
  130. «How to Get Away With Murder: Season 1» (en anglès). [Consulta: 4 desembre 2020].
  131. «How to Get Away With Murder». [Consulta: 4 desembre 2020].
  132. Facebook; Twitter; options, Show more sharing. «Review: 'How to Get Away With Murder' keeps spotlight on Viola Davis» (en anglès americà), 25-09-2014. [Consulta: 4 desembre 2020].
  133. Moore, Frazier «These 10 new fall TV shows are worthy of a first-night look». These 10 new fall TV shows are worthy of a first-night look. The Kansas City Star, 27-08-2014.
  134. «How to Get Away With Murder: Season 2» (en anglès). [Consulta: 4 desembre 2020].
  135. «How to Get Away with Murder Review: “It’s Called the Octopus”» (en anglès), 09-10-2015. [Consulta: 4 desembre 2020].
  136. «'How to Get Away With Murder' season 2 premiere: EW review» (en anglès). [Consulta: 4 desembre 2020].
  137. «How to Get Away With Murder: Season 3» (en anglès). [Consulta: 4 desembre 2020].
  138. Trapero, Nuria Vidal. «5 razones para ver «How To Get Away With Murder»» (en castellà), 18-09-2016. [Consulta: 4 desembre 2020].
  139. «Midseason de la segunda temporada de How to Get Away with Murder» (en castellà), 28-11-2015. [Consulta: 4 desembre 2020].
  140. Ayuso, Rocío «Viola Davis: “Con este papel, por primera vez me siento actriz”» (en castellà). El País [Madrid], 11-02-2016. ISSN: 1134-6582.
  141. «“‘How To Get Away With Murder’ me ha cambiado la vida”: Viola Davis» (en castellà). Arxivat de l'original el 2020-10-20. [Consulta: 4 desembre 2020].
  142. «American Film Institute Awards», 08-12-2014. Arxivat de l'original el 22 de juny de 2018. [Consulta: 8 desembre 2014].
  143. «Chris Brown, Nicki Minaj Lead 2015 BET Awards Nominations». Variety. [Consulta: 18 maig 2015].
  144. «Critics’ Choice Television Awards Nominations 2015». Deadline. [Consulta: 6 maig 2015].
  145. «EWwy Awards 2015: Meet Your Winners». Entertainment Weekly, 20-07-2015. Arxivat de l'original el 6 de novembre de 2015. [Consulta: 6 novembre 2015].
  146. «Dorian Awards: ‘Birdman’ and ‘Transparent’ Lead Nominations for Gay and Lesbian Critics». The Wrap. [Consulta: 12 gener 2015].
  147. «'Transparent' Among GLAAD Media Awards Nominations». USA Today. [Consulta: 22 gener 2015].
  148. «'Birdman' leads Golden Globes with 7 nominations». EW.com. [Consulta: 11 desembre 2014].
  149. «‘Get On Up,’ ‘Selma,’ ‘Dear White People’ Score NAACP Image Award Nominations (Full List)». Variety. [Consulta: 11 desembre 2014].
  150. «Online Film and Television Awards». Online Film & Television Association. Arxivat de l'original el 13 d'agost de 2016. [Consulta: 6 setembre 2015].
  151. «People's Choice Awards 2015 hosts, nominees announced», 04-11-2014. [Consulta: 4 novembre 2014].
  152. «Emmy Nominations: The Complete List». Hollywood Reporter, 16-07-2015.
  153. Lewis, Hilary. «SAG Awards: 'Birdman,' 'Modern Family' Land Most Nominations». The Hollywood Reporter. [Consulta: 11 desembre 2014].
  154. Webb Mitovich, Matt. «TCA Award Nominees 2015: ‘Empire’ ‘Transparent’ ‘Jane the Virgin’ - TVLine». TVLine. [Consulta: 4 juny 2015].
  155. «Artios Awards 2016: TV, Theater, Web, Short Film Nominees Unveiled». Deadline. [Consulta: 2015].
  156. «Critics’ Choice Television Awards». Critics’ Choice Television Awards. Arxivat de l'original el 2 de juny de 2012. [Consulta: 14 desembre 2015].
  157. «Golden Globes 2016: Complete list of nominees». Los Angeles Times. [Consulta: 10 desembre 2015].
  158. «ABC's 'TGIT,' ‘Empire’ and ‘black-ish’ Lead NAACP Image Award Nominations». TV Line. [Consulta: 8 desembre 2014].
  159. «People's Choice Awards 2016: Empire, Pretty Little Liars Among TV Nominees». TV Line, 03-11-2015. [Consulta: 4 novembre 2015].
  160. Lewis, Hilary. «SAG Awards: 'Game of Thrones', 'Homeland', 'House of Cards' Lead Noms; 'Empire', 'Inside Amy Schumer' Shut Out; 'Mr. Robot's' Rami Malek Sneaks In». TV Line. [Consulta: 9 desembre 2015].
  161. Khatchatourian, Maane. «'Carol', 'Danish Girl', 'Empire' Nab GLAAD Media Awards Nominations». Variety. [Consulta: 27 gener 2016].
  162. «Emmys 2016: The Full List of Nominations». Gold Derby, 07-09-2016.
  163. «Emmys 2016: The Full List of Nominations». Hollywood Reporter, 14-07-2016.
  164. 164,0 164,1 «"How To Get Away With Murder SHOWS NOMINATIONS".» (en anglès), 14-07-2018. [Consulta: 27 agost 2020].
  165. «["How To Get Away With Murder SHOWS NOMINATIONS" "How To Get Away With Murder SHOWS NOMINATIONS".]» (en anglès), 20-07-2019. [Consulta: 27 agost 2020].
  166. «How to Get Away with Murder DVD news: Release Date for How to Get Away With Murder - The Complete 1st Season | TVShowsOnDVD.com», 15-05-2015. Arxivat de l'original el 2015-05-15. [Consulta: 4 desembre 2020].
  167. «How to Get Away with Murder DVD news: Press Release for The Complete 2nd Season | TVShowsOnDVD.com», 04-07-2016. Arxivat de l'original el 2016-07-04. [Consulta: 4 desembre 2020].