Isaac el cec

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaIsaac el cec

Popularment es creu que aquesta imatge representa a Isaac el Cec Modifica el valor a Wikidata
Nom original(fr) Isaac l'Aveugle Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1160 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Vauvèrd Modifica el valor a Wikidata
Mort1235 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata (74/75 anys)
Dades personals
ReligióJudaisme Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptor, rabí Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsAbraham ben David de Posquières Modifica el valor a Wikidata
AlumnesAzriel i Judà ben Iakar Modifica el valor a Wikidata
Família
PareAbraham ben David de Posquières Modifica el valor a Wikidata

Isaac el cec també conegut com: Rabí Isaac Sagi Nehor (en hebreu: רַבִּי יִצְחַק סַגִּי נְהוֹר) va néixer en 1160 al poble de Posquières, actualment anomenat Vauvert, a França, va ser fill del talmudista i rabí Abraham ben David de Posquières. Isaac el cec va ser un autor i un estudiós de la Càbala, el misticisme jueu.[1] Se li atribueix l'autoria del Sefer ha-Bahir, un antic text cabalístic.[2] Alguns estudiosos de la Càbala com Gershom Scholem, creuen que aquesta és una errònia i totalment infundada hipòtesi. El Bahir va aparèixer per primera vegada a l'Edat Mitjana, al voltant de l'any 1200 després de Crist, a França, encara que els orígens de l'obra anònima són foscos, hi havia cabalistes importants que estaven escrivint al mateix temps a França. El més influent d'ells va ser Isaac el Cec, fortament influenciat per la filosofia del neoplatonisme. El rabí Isaac va morir l'any 1235.

Ensenyaments místics[modifica]

  • Les Sefirot es van originar en una profunditat infinita i amagada del Ein Sof (literalment, l'infinit, però també existeix el desig d'unir-se a Déu).
  • De la profunditat del Ein Sof emanen les Machshavot (pensaments divins), els quals són la qualitat sobrenatural primordial.
  • Els individus són manifestacions físiques de les Sefirot que hi ha en el Món, però a un nivell inferior de la realitat. L'experiència mística permet ascendir a través dels diferents graus de les emanacions, fins a arribar a unir-se amb Déu.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]