Jiang Gan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJiang Gan
Biografia
NaixementAnhui (Xina) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
Infotaula Tres RegnesNoms
Xinès simplificat蒋干
Xinès tradicional蔣幹
PinyinJiǎng Gàn
Wade-GilesChiang Kan
Nom estilitzatZiyi (子翼)
En aquest nom xinès, el cognom és Jiang.

Jiang Gan va ser un assessor del senyor de la guerra Cao Cao durant el període de la tardana Dinastia Han Oriental de la història xinesa.

En la ficció[modifica]

En la novel·la històrica del Romanç dels Tres Regnes de Luo Guanzhong, Jiang Gan era un antic company d'escola de Zhou Yu, el famós comandant militar de Wu Oriental. Més tard, Jiang Gan va servir Cao Cao com un oficial civil menor.

Abans de la Batalla dels Penya-segats Rojos, les tropes de Cao Cao i les tropes de Wu Oriental van tenir una batalla naval en la qual les tropes de Wu superades en nombre van derrotar a les tropes de Cao Cao. Cao Cao estava furiós amb la derrota i després de discutir-ho amb els seus generals, es va adonar que la majoria de les seves tropes van arribar des del nord de la Xina i no estaven familiaritzades amb la guerra naval. Cao Cao ordenà a Cai Mao i Zhang Yun, ambdós havent servit anteriorment a Liu Biao de Jingzhou, de construir una base naval per a la formació de les tropes en la guerra naval.

Zhou Yu estava preocupat per açò i reflexionava com desfer-se dels dos generals, que eren molt hàbils en la guerra naval i estaven a càrrec de supervisar l'entrenament de les tropes de Cao Cao. Més tard, Jiang Gan es va oferir per anar al campament de Wu Oriental a persuadir al seu antic company d'escola Zhou Yu de fer defecció cap a Cao Wei. Cao Cao desbordava alegria per això i va enviar-hi Jiang a Wu Oriental.

Vegeu també[modifica]