Jiraiya Goketsu Monogatari

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreJiraiya Goketsu Monogatari
(ja) 児雷也豪傑譚 Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Tipusobra escrita i gōkan (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorMizugaki Egao (en) Tradueix
Keisai Eisen
Ryūkatei Tanekazu (en) Tradueix
Tanekiyo Ryūsuitei (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Llenguajaponès Modifica el valor a Wikidata
PublicacióJapó, 1839 Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Gènerenovel·la Modifica el valor a Wikidata
Personatges
Jiraiya vencent la serp gegant.

Jiraiya Goketsu Monogatari (La Llegenda de Jiraiya el Galant, 児雷也豪傑譚) és una novel·la pertanyent al folklore japonès. Va ser escrita per diversos autors i es va publicar entre els anys 1839 i 1868.

Argument[modifica]

Jiraiya (児雷也) ('fill del raig'), era descendent d'un clan poderós de Kyushu. Quan la família va passar per moments difícils, Jiraiya va anar-se a la província de Echigo, ara la prefectura de Niigata, i es va convertir en el cap d'una banda de yakuza.

Jiraiya va aprendre, gràcies a un immortal que vivia a la Muntanya Myokobu (conegut popularment com a Echigo Fuji), la màgia dels gripaus.

Jiraiya no va ser capaç de matar el seu rival a qui odiava, Sarashena, home que havia causat la ruïna de la seva família.

Jiraiya es va enamorar i casar amb Tsunade (綱手?) (el seu nom està format pels caràcters de 'corda' i 'mà'), una dona jove i bonica que coneixia la màgia dels llimacs.

Més tard, un dels seguidors de Jiraiya, Yashagoro, va començar a aprendre la màgia de les serps i va acabar dient-se Orochimaru (大蛇丸?) (Orochi vol dir 'Monstre serp', i maru s'utilitza per crear noms de persona).

Després Orochimaru va atacar a Jiraiya i a la seva esposa, Tsunade. Jiraiya va lluitar contra Orochimaru àrduament, però ell i la seva esposa van ser enverinats per la serp i van caure inconscients. Afortunadament, un altre seguidor de Jiraiya, a qui Jiraiya havia salvat una vegada de la mort, va venir al seu rescat.

Curiositats[modifica]

La novel·la no té final i, per tant, queda inconclusa.

Actualment es desconeix l'existència d'aquesta novel·la en forma de llibre.

Cal esmentar que els personatges de Naruto (Jiraiya, Tsunade i Orochimaru) es van basar en aquesta novel·la.

Extra[modifica]

Jiraiya va ser vèncer la serp geganta utilitzant màgia que no havia d'utilitzar, i per això no se sap on està passant l'eternitat.